Posted on March 16, 2021
Αυθεντική καρμπονάρα
Συστατικά
- 500 γρ. σπαγγέτι, Νο6
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. guanciale
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 αβγό
- 4 κρόκους
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι
- 100 γρ. πεκορίνο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
- Κόβουμε το guanciale σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τους κρόκους, πιπέρι, λίγο αλάτι και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Με μία κουτάλα της σούπας παίρνουμε περίπου 150 γρ. από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στο τηγάνι με το guanciale, μία κουτάλα της σούπας από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά για να ψηθούν τα αυγά από τα καυτά μακαρόνια.
- Βάζουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε αμέσως με πιπέρι και πεκορίνο τριμμένο.
Posted on March 14, 2021
Αύριο είναι καθαρά Δευτέρα!!!!!!!!!!!!!!!
https://www.iefimerida.gr/news/397277/kathara-deytera-ti-giortazoyme-poia-einai-ta-ethima-se-oli-tin-ellada-vinteo
Posted on March 13, 2021
Έθιμα Καθαράς Δευτέρας
https://www.iefimerida.gr/news/145439/%CF%84%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CE%B8%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1