ΓΑΛΛΙΑ

Η Γαλλία είναι μια χώρα με την οποία σχεδόν κάθε ταξιδιώτης έχει μια σχέση. Υπάρχουν αμέτρητα καφέ, γραφικά χωριά και η παγκοσμίου φήμης γαστρονομία. Μερικοί έρχονται για τους μεγάλους φιλοσόφους της Γαλλίας, τους συγγραφείς και τους καλλιτέχνες, ή για να βυθιστούν σε μια από τις ομορφότερες γλώσσες του κόσμου. Και άλλοι έρχονται για την γεωγραφική ποικιλομορφία της χώρας, με τις μεγάλες ακτές, τις τεράστιες οροσειρές και τις εκπληκτικές εκτάσεις γεωργικής γης.

Η Γαλλία είναι η πιο επισκέψιμη χώρα του κόσμου εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια. Έλαβε 89 εκατομμύρια επισκέπτες το 2018. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έρχονται στη Γαλλία για πολλούς λόγους: οι πόλεις της περιέχουν μερικούς από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της ηπείρου, η ύπαιθρος της είναι ευημερούσα και καλοπροαίρετη, και μπορεί να υπερηφανεύεται για δεκάδες σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα, όπως την Disneyland του Παρισιού. Η Γαλλία είναι μια από τις πιο γεωγραφικά ποικιλόμορφες χώρες της Ευρώπης, που περιλαμβάνουν διαφορετικές περιοχές μεταξύ τους, όπως το αστικό κομψό Παρίσι, την ηλιόλουστη γαλλική Ριβιέρα, τις ήσυχες παραλίες του Ατλαντικού, τα χιονισμένα θέρετρα των Γαλλικών Άλπεων, τα αναγεννησιακά χωριά της κοιλάδας του Λίγηρα, την Κελτική Βρετάνη και τη ονειρική Νορμανδία.

Η Γαλλία είναι μια χώρα με πλούσια συναισθήματα και ταραγμένη πολιτική, αλλά και ένας χώρος ορθολογικής σκέψης και θησαυρών του Διαφωτισμού. Πάνω απ 'όλα, είναι γνωστή για την κουζίνα, τον πολιτισμό και την ιστορία της. Ό,τι θέλετε για τις διακοπές σας, πρόκειται να το βρείτε στη Γαλλία.

Γαλλία - Χάρτες Google

2 comments

  1. Ωραίο το άρθρο σου!

  2. Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει αλλά έχω κάνει ένα άρθρο που μιλάω για το Παρίσι! https://blogs.e-me.edu.gr/a675958/2021/02/26/παρίσι-γαλλία/

Leave a Reply