Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 80 γρ. ψωμί για τοστ
- 2 κ.σ. δυόσμο
- 1 κ.σ. αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 αβγά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
- 800 γρ. σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη σύνθεση
- 2 τσιαπάτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. τζατζίκι
- 1/2 αγγούρι
- 1/2 ντομάτα
Για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Τρίβουμε στον ίδιο τρίφτη και το ψωμί και το βάζουμε στο ίδιο μπολ με το κρεμμύδι.
- Στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, τα αυγά, το ελαιόλαδο και τον κιμά. Πλάθουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ιδανικά, καλύπτουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, διαφορετικά πλάθουμε κατευθείαν 30-40 κεφτεδάκια.
- Περνάμε τα κεφτεδάκια από το αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο για σε δόσεις για 3-4 λεπτά την κάθε δόση.
- Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για το σερβίρισμα
- Βάζουμε μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τις τσιαπάτες στη μέση φροντίζοντας να μην κόψουμε και τις δύο άκρες. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τις μεταφέρουμε στην καυτή γκριλιέρα. Ψήνουμε 1-2 λεπτά και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα.
- Απλώνουμε το τζατζίκι, το αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες, τη ντομάτα σε λεπτές φέτες, τα κεφτεδάκια, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σερβίρουμε με τις πατάτες.
2 comments
Φαίνεται πολύ νόστιμο!
Πολύ ωραίο άρθρο!