Γειά σας blog friends✋✋! Σήμερα σκέφτηκα να σας δείξω μια συνταγή για pancakes🥞.
Pancakes: η βασική συνταγή
Χρόνος Εκτέλεσης Συνταγής: 25 λεπτά
Μερίδες Συνταγής: 4
Αυτή είναι η βασική και πιο εύκολη συνταγή για τα καλά, παραδοσιακά, αμερικάνικα pancakes που γίνονται σε λιγότερο από μισή ώρα!
Συστατικά
- 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. σούπας ζάχαρη
- 2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- μισή κ. γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζ. γάλα
- 2 κ. σούπας λιωμένο βούτυρο ή ηλιέλαιο
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κ. σούπας ηλιέλαιο για το τηγάνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 100 βαθμούς και έχετε έτοιμο ένα πιάτο που να μπαίνει στον φούρνο για να βάλετε τα pancakes και να τα κρατήσετε ζεστά.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι. Αφήστε το στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το γάλα, το βούτυρο (ή το λάδι) και το αυγό να ενωθούν.
- Προσθέστε το μίγμα με το αλεύρι στο γάλα και ανακατέψτε ίσα να διαλυθεί το αλεύρι (δεν πειράζει να έχει μικρούς βόλους, μην το παρακάνετε με το ανακάτεμα).
- Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
- “Βρέξτε” ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας με το ηλιέλαιο και αλείψτε το τηγάνι.
- Ρίξτε ένα-ένα τα pancakes στο τηγάνι υπολογίζοντας 2-3 κ. σούπας για κάθε pancake.
- Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού απλώστε απαλά τα pancakes σας.
- Ψήστε μέχρι να ροδίσει η μια πλευρά και η από πάνω να αρχίσει να κάνει μικρές φουσκάλες, περίπου 1 με 2 λεπτά.
- Προσεκτικά με μια σπάτουλα και γρήγορες κινήσεις αναποδογυρίστε κάθε pancake και ψήστε άλλο 1 με δύο λεπτά και την άλλη πλευρά.
- Βάλτε τα pancakes στο πιάτο, σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο και μετά στον φούρνο για να τα διατηρήσετε ζεστά.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία και για τον υπόλοιπο χυλό αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λίγο λάδι.
- Σερβίρετέ τα ζεστά, βάζοντας ανάμεσα στις στρώσεις ένα κομματάκι βούτυρο και περιχύνοντας με μέλι ή σιρόπι σφένδαμου ή μαρμελάδα.
Tip
Προσοχή στο αλεύρι! Πρέπει να είναι μετρημένο ακριβώς μια κούπα, ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο.
Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο!
6 σχόλια
Μετάβαση στη φόρμα σχολίων
Πολύ ωραίο άρθρο!!
Συντάκτης
Ευχαριστώ, Ανδριάνα!
Ήταν υπέροχο και λαχταριστό!
Συντάκτης
Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο, Ελένη!
Πολύ ωραίο άρθρο!
Συντάκτης
Ευχαριστώ, Ευσταθία!