Η Κρυμμένη Παραλία⛱ Της Εύβοιας!

Γειά σας blog friends😀😀! Σήμερα θα σας προτείνω μια παραλία⛱. Ελπίζω να σας αρέσει το άρθρο!

Η κρυμμένη παραλία της Εύβοιας που θυμίζει Σεϊτάν Λιμάνι

Ένας άγνωστος και καλά κρυμμένος παράδεισος, ο οποίος απέχει μόλις δύο ώρες από την Αθήνα. Αξίζει να τον ανακαλύψετε.

Σίγουρα γνωρίζετε το Σεϊτάν Λιμάνι, μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Κρήτης. Αυτό το μικρό μαγικό σημείο που βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά της χερσονήσου του Ακρωτηρίου, μόλις 20 χιλιόμετρα από τα Χανιά.

Η συγκεκριμένη παραλία, αν και είναι μικρή και βραχώδης, καταφέρνει να προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, που επιζητούν μια βουτιά και μια φωτογραφία σε αυτό το απαράμιλλου κάλλους spot. Όμως, μια αντίστοιχη παραλία βρίσκεται και στην Εύβοια, σε πολύ μικρή απόσταση από την Αθήνα.

Το «Σεϊτάν Λιμάνι» της Εύβοιας

Στη Βόρεια Εύβοια και πιο συγκεκριμένα κοντά στην Αγία Άννα, υπάρχει μια καλά κρυμμένη παραλία, μέσα στα βράχια και το πράσινο. Λέγεται Σαρακήνικο και έχει πάρει το όνομά της από τους Σαρακηνούς πειρατές, οι οποίοι την χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο για τα πλοία τους. Δεν μοιάζει, όμως, με το γνωστό Σαρακήνικο της Μήλου, αλλά έχει πολλά κοινά στοιχεία με το Σεϊτάν Λιμάνι της Κρήτης.

Μια λεπτή λωρίδα θάλασσας εισχωρεί ανάμεσα στις βραχώδεις ακτές, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Η παραλία είναι καλά κρυμμένη και την γνωρίζουν ελάχιστοι. Έχει μαγευτικά χρώματα, τα οποία οφείλει στον βυθό, αλλά και στο καταπράσινο τοπίο από πεύκα που την περιβάλλει.

Το μόνο αρνητικό στην περίπτωσή της είναι η δύσκολη πρόσβαση, καθώς τα 300 μέτρα πριν φτάσεις στην παραλία απαιτούν 4×4. Το γεγονός αυτό βέβαια, την καθιστά σχετικά ερημική. Πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν να διανύσουν με τα πόδια τη διαδρομή μέχρι την παραλία. Χρειάζεται, όμως, προσοχή επειδή η διαδρομή είναι κατηφορική και κατά την επιστροφή έχεις να αντιμετωπίσεις μια αρκετά κουραστική ανηφόρα. Παρόλα αυτά, το τοπίο αποζημιώνει.

Επίσης, κάποιοι αποφασίζουν να περάσουν ακόμη και το βράδυ τους εκεί, κάνοντας ελεύθερο κάμπινγκ. Μια διαφορετική εμπειρία, την οποία αξίζει κάποια στιγμή να ζήσετε.

8 comments

Skip to comment form

  1. Πολύ ωραίο άρθρο!

    1. Σ’ ευχαριστώ, Ευσταθία!

  2. Wow!! Τέλειο άρθρο!!🏖️

    1. Ευχαριστώ για το σχόλιο, Ανδριάνα!

  3. Τέλειο άρθρο!!!!

    1. Σ’ ευχαριστώ, Νάνσυ!

  4. Τέλειο!

    1. Ευχαριστώ, Ελένη!

Leave a Reply