English

Το Τρίγωνο των Βερμούδων!

Γειά σας blog friends✋✋✋! Σήμερα αποφάσισα να σας κάνω ένα άρθρο για το μυστήριο όλου του κόσμου... Το Τρίγωνο των Βερμούδων!

Πού οφείλονται οι ιστορίες και οι θρύλοι που κυριαρχούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια για την περιοχή

Φήμες ότι περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο Τρίγωνο των Βερμούδων υπήρχαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο Χριστόφορος Κολόμβος ισχυρίστηκε ότι είδε φωτιά στο νερό και περίεργα φώτα από μακριά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι πιστεύουν ότι το έργο του «Τρικυμία» ο Σαίξπηρ το εμπνεύστηκε από την περιοχή.

Εκείνη την εποχή, η τεχνολογία που προέβλεπε τον καιρό ή που βοηθούσε την πλοήγηση των πλοίων ήταν ακόμη σε βασικά επίπεδα. Έτσι, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί πολλοί θεωρούν την περιοχή υπερβολικά επικίνδυνη. Αλλά, για να καταλάβουμε ότι οι μύθοι περί υπερφυσικής παρέμβασης δεν είναι βάσιμοι, έχει ενδιαφέρον να ρίξουμε μια ματιά στους κινδύνους της περιοχής.

Το ότι οι ψυχές των νεκρών ναυτικών τραβούν τα καράβια στο βυθό, δε μοιάζει με θεωρία που μπορεί να ευσταθεί. Οι πυξίδες που στριφογυρίζουν και μπερδεύουν τους καπετάνιους είναι κάτι που δεν έχει αποδειχθεί επίσης. Για την ακρίβεια, το μοναδικό περιστατικό που έχει καταγραφεί είναι ένας πιλότος, ο οποίος ανέφερε ότι η πυξίδα του δεν λειτουργούσε σωστά πριν εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με το knowledgenuts.com, ο καιρός στο Τρίγωνο των Βερμούδων είναι επικίνδυνος για πλοία και αεροπλάνα–ακόμη και στις μέρες μας. Υπάρχουν πολλοί ύφαλοι στην περιοχή και σχηματίζονται κύματα που είναι πιο δυνατά και από βράχους. Τις ήρεμες ημέρες είναι αδύνατον να εντοπίσουν τα κύματα και εάν συγκρουστούν μαζί τους, μπορεί να ανοίξουν μια τρύπα στα πλοία με αποτέλεσμα τα τελευταία να βουλιάζουν. Την περίοδο των τυφώνων υπάρχουν μαζικές καταιγίδες υπάρχουν στην περιοχή. Η θαλασσοταραχή και τα γιγάντια κύματα απειλούν να στείλουν τα πλοία στο βυθό της θάλασσας. Πέρα από αυτά, οι επιστήμονες θεωρούν ότι υπάρχουν υπόγειες σπηλιές και ρεύματα που μπορούν να δημιουργήσουν ρουφήχτρες επικίνδυνες για τα πλοία. Μια ακόμη θεωρία είναι ότι μικροριπές του αέρα ευθύνονται για την καταστροφή πλοίων και αεροπλάνων.

Οι σύγχρονες ιστορίες ξεκίνησαν όταν εξαφανίστηκε το πλοίο USS Cyclops το 1918. Τότε, 306 ζωές χάθηκαν χωρίς να υπάρξει κάποια επικοινωνία ή σήμα κινδύνου. Ωστόσο, το 1918 οι ασύρματες επικοινωνίες ήταν τουλάχιστον ασταθείς. Συνεπώς, δεν αποτελεί έκπληξη εάν κάποιο πλοίο συγκρουόταν με κάποιον ύφαλο και βυθιζόταν δίχως να επικοινωνήσει.

Το 1945, η πτήση 19 εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης στην πλοήγηση πάνω από το Τρίγωνο των Βερμούδων. Σε έναν πιο ενδελεχή έλεγχο αποδείχτηκε ότι ο αρχηγός της πλοήγησης μπερδεύτηκε και κατευθυνόταν προς λάθος κατεύθυνση. Το λάθος αυτό κόστισε τη ζωή των μαθητών που βρίσκονταν στο πλοίο, όταν αυτό ξέμεινε από καύσιμα στη μέση του ωκεανού.

Πριν ξεκινήσει το SS Marine Sulphur Queen το 1963, οι αρχές παρατήρησαν ότι πλοίο ήταν σε κακή κατάσταση και δεν ήταν κατάλληλο για πλεύση. Τελικά δεν τα κατάφερε μέχρι τον προορισμό του. Αμέτρητες τέτοιες εξαφανίσεις μπορούν να εξηγηθούν εύκολα, αλλά υπάρχουν μερικές οι οποίες δεν μπορούν να αποδειχθούν. Τα λόγια του Karl Kruszelnicki περιγράφουν εύστοχα την κατάσταση: «Σύμφωνα με την εταιρεία Lloyds of London και το αμερικανικό ναυτικό, ο αριθμός των αεροπλάνων που εξαφανίζονται στο Τρίγωνο των Βερμούδων είναι ο ίδιος με παντού, αν λάβουμε υπόψη τα στατιστικά».

Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο!

10 comments

Skip to comment form

  1. Wow!!! Υπέροχο άρθρο!!! Εγώ δεν τα ήξερα!!!

    1. Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο, Νάνσυ! Πάντα υπάρχουν νέα πράγματα να μάθεις.

  2. Μου άρεσε πολύ! Έχω ακούσει για το τρίγωνο τω Βερμούδων αλλά δεν ήξερα τόσες λεπτομέρειες!

    1. Ευχαριστώ για το σχόλιο, Ευσταθία! Πάντα υπάρχουν νέα πράγματα να μάθεις.

  3. Φοβερό άρθρο!!! Τέλειες πληροφορίες!!!

    1. Ευχαριστώ, Ανδριάνα!

  4. Φανταστικό άρθρο! Πάρα πολύ ενδιαφέρον πληροφορίες😮.

    1. Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο, Ελένη!

  5. Είχα ακούσει γι’ αυτό σε μια ταινία αλλά ποτέ δεν ήξερα την Ιστορία του!!

    1. Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο, Αργυρώ! Πάντα υπάρχουν νέα πράγματα να μάθεις!

Leave a Reply