Harry Potter characters

 

Emma Watson-Hermione Granger

Η Ερμιόνη Τζέιν Γκρέιντζερ-Hermione Jean Granger είναι φανταστικός χαρακτήρας της σειράς βιβλίων Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Είναι πανέξυπνη μάγισσα και η πιο κοντινή φίλη του Χάρι Πότερ και του Ρον Ουέσλι. Η Ερμιόνη, γεννημένη στις 19 Σεπτεμβρίου του 1979, καταφθάνει στη μαγική σχολή Χόγκουαρτς αποφασισμένη να καταπλήξει τους πάντες με την ευστροφία και την επιμέλειά της. Παρ' ότι διόλου δημοφιλής, καταφέρνει να γίνει η καλύτερη φίλη του Χάρι Πότερ και του Ρον Oυέσλι. Έχοντας γονείς μαγκλ (όπως αποκαλούνται τα άτομα χωρίς μαγικές δυνάμεις στο κόσμο της Ρόουλινγκ) δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει ρατσιστικά σχόλια και συγκεκριμένα τον χαρακτηρισμό "λασποαίματη" από συμμαθητές της και κυρίως τον Ντράκο Μάλφοϊ. Παρόλα αυτά δεν έπαψε ποτέ να βρίσκεται στην κορυφή, αποδεικνύοντας σε όλους την ευφυΐα της. Στα βιβλία περιγράφεται να έχει: πυκνά, φουντωτά, καστανά μαλλιά και μάτια καθώς και λίγο "πεταχτά" δόντια, τα οποία και καταφέρνει να σμικρύνει στο 4ο βιβλίο με τη βοήθεια ενός ξορκιού. Τα δόντια της υπήρξαν αντικείμενο χλευασμού από την Πάνσυ Πάρκινσον, που την αποκαλούσε "σκίουρο". Η Ερμιόνη είναι η καλύτερη μαθήτρια στην τάξη του Χάρι και πέρα από τον αυταρχικό χαρακτήρα και την περηφάνιά της κρύβει μια χρυσή και γενναία καρδιά που πάντα βρίσκεται στο πλάι των φίλων της όταν τη χρειάζονται, σε περιπέτειες και μαθήματα. Η Ερμιόνη παντρεύτηκε τον Ρον Ουέσλι και απέκτησαν δύο παιδιά, την Ρόουζ και τον μικρό Χούγκο.

Bonnie Write-Ginny weasley

Η Τζίνι Ουέσλι είναι φανταστικός χαρακτήρας στη σειρά μυθιστορημάτων Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Η Τζίνι παρουσιάζεται στο πρώτο βιβλίο της σειράς, ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος.Το βιβλίο την παρουσιάζει ως το νεαρότερο και μόνο κορίτσι στην οικογένεια Ουέσλι. Είναι το μόνο κορίτσι που ενδιαφέρεται ο Χάρι και τελικά θα γίνει σύζυγός του. Είναι μάγισσα αγνού αίματος που γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου 1981. Στα βιβλία της σειράς πρωτοεμφανίζεται στο 2, αποχαιρετώντας τα αδέρφια της στο Σταθμό του Κινγκς Κρος. Παίζει σημαντικό ρόλο το πνεύμα του Βόλντενμορτ. Μετά επανεμφανίζεται στο 5, όπου διορίζεται αναπληροματικός ανιχνευτής και αργότερα κανονικός, ενώ σημειώνει μεγάλη πρόοδο στο στρατό του Ντάμπλντορ. Μετά επίσης πολεμάει στο Υπουργείο μαγείας. Στο 6 βιβλίο εμφανίζεται ως κυνηγός στην ομάδα Κουίντιτς και ως κοπέλα του Χάρι, όπου πολεμάει επίσης στη πρώτη μάχη του Χόγκουαρτς. .Στο 7 βιβλίο δεν εμφανίζεται πολύ καθώς δε διαδραματίζεται στο κάστρο αλλά αναφέρεται όταν πολεμάει. Επίσης εμφανίζεται ως σύζυγος του Χάρι, ως μητέρα του Τζέιμς του Άλμπους και της Λίλη . Με τον Χάρι απέκτησαν τρία υπέροχα παιδιά τους Πότερ. Η Τζίνι είναι ψηλή με κόκκινα μαλλιά και γαλανά μάτια. Συνήθως φοράει ένα άρωμα λουλουδιών. Όταν μεγαλώνει εργάζεται ως αθλητική ρεπόρτερ στον αλλά παίζει και ως κυνηγός στην ίδια ομάδα με το Χάρι. Συνολικά έχει έξι αδέρφια. Από αυτά ο Φρεντ έχει σκοτωθεί. Τα αδέρφια συνολικά είναι: ο Τζόρτζ, ο Ρον, Πέρσι, ο Τσάρλι και ο Μπίλ.

Evana Lynch-Luna Lovegood

Η Λούνα Λάβγκουντ-Luna Lovegood είναι φανταστικός χαρακτήρας της σειράς βιβλίων Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα, το πέμπτο βιβλίο της σειράς. Περιγράφεται να έχει πολύ μεγάλα και γουρλωτά μάτια, που της προσδίδουν μια έκφραση μόνιμης έκπληξης, να έχει το ραβδί της στερεωμένο πίσω από το αριστερό της αφτί για να το φυλάει, να φοράει ένα κολιέ από καπάκια βουτυρόμπυρας και να φοράει σκουλαρίκια από πορτοκαλιά ραπανάκια. Η Ρόουλινγκ έχει πολλές φορές χαρακτηρίσει την Λούνα ως το αντίθετο της Ερμιόνης, αφού πιστεύει πολλά πράγματα τα οποία δεν είναι επιβεβαιωμένα, ενώ η Ερμιόνη στηρίζει τις απόψεις της σε γεγονότα και στη λογική. Αν και πολλές φορές η Ερμιόνη προσπαθεί να πείσει τη Λούνα ότι οι απόψεις της είναι λανθασμένες, οι προσπάθειές της πάνε χαμένες. Η Ερμιόνη θεωρεί τη Λούνα αφελή, ενώ η Λούνα την Ερμιόνη στενόμυαλη. Παρά τις διαφορετικές τους απόψεις όμως, η Λούνα υποστηρίζει την Ερμιόνη στο Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκηψ, όταν την κοροϊδεύει ο Ρον. Παρά την πολλές φορές περίεργη συμπεριφορά της, η Λούνα φαίνεται να είναι πολύ καλή ψυχολόγος της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Έχει επίσης σε μεγάλη εκτίμηση τους φίλους της, κάτι που ο Χάρι καταλαβαίνει όταν επισκέπτεται το σπίτι της και βλέπει τα πορτρέτα των φίλων της να διακοσμούν την οροφή του δωματίου της, με τα πορτρέτα να συνδέονται με ζωγραφισμένες χρυσές αλυσίδες που γράφουν «φίλοι» ξανά και ξανά.

Daniel radcliffe-Harry Potter

Ο Χάρι Τζέιμς Πότερ-Harry James Potter είναι ο χαρακτήρας του τίτλου και ο κύριος πρωταγωνιστής της σειράς της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ Χάρι Πότερ. Τα βιβλία αφηγούνται εφτά χρόνια από τη ζωή του μοναχικού ορφανού, Χάρι Πότερ, ο οποίος, στα ενδέκατα γενέθλια του, μαθαίνει πως είναι μάγος -όπως, άλλωστε και οι γονείς του. Μυείται στον μυστικό κόσμο των μάγων για να φοιτήσει στην σχολή Χόγκουαρτς για μαγείες και ξόρκια. Υπό την φύλαξη του ευγενικού διευθυντή Άλμπους Ντάμπλντορ, ο Χάρι ανακαλύπτει πως είναι ήδη διάσημος στον κόσμο των μάγων και ότι η μοίρα του είναι αλληνένδετη με αυτή του Λόρδου Βόλντεμορτ, του σατανικού μάγου που σκότωσε τους γονείς του και αυτός που υποτίθεται πως πέθανε όταν προσπάθησε αποτυχημένα να σκοτώσει τον Χάρι όταν ήταν μωρό. Σύμφωνα με την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, εκείνη εμπνεύστηκε τον Χάρι Πότερ, καθώς περίμενε για ένα καθυστερημένο τρένο, το 1990. Σκέφτηκε να τον κάνει ορφανό, λόγω του θανάτου της μητέρας της.

Rupert Grint-Ron Weasley

Ρόναλντ Μπίλιους "Ρον" Oυέσλι-Ronald Bilius "Ron" Weasley είναι φανταστικός χαρακτήρας της σειράς βιβλίων Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Είναι ο καλύτερος φίλος του Χάρι Πότερ και της Ερμιόνης Γκρέιντζερ και, όπως οι δύο φίλοι του, ανήκει και αυτός στον κοιτώνα του Γκρίφιντορ. Οι γονείς του είναι ο Άρθουρ Oυέσλι και η Μόλι Oυέσλι, και οι δύο μάγοι: ως εκ τούτου η καταγωγή του είναι καθαρόαιμος. Έχει έξι αδέρφια. Από τον μεγαλύτερο στον μικρότερο, είναι ο Μπιλ, ο Τσάρλυ, ο Πέρσυ, οι δίδυμοι Φρεντ και Τζορτζ, και η Τζίνι. Εξαιτίας της φήμης του Χάρι, που τον τοποθετεί σχεδόν πάντα στο κέντρο της προσοχής, ο Ρον αναγκάζεται να μένει συχνά στο περιθώριο, και να δέχεται πολύ λίγη αναγνώριση από τους άλλους. Αυτή η κατάσταση προκαλεί μερικές φορές μια ρήξη στη φιλία τους, προκαλούμενη κυρίως από τη ζήλια του Ρον. Παρ' όλα αυτά, ο Ρον είναι πολύ πιστός φίλος και σχεδόν πάντα παρόν στις σκηνές δράσης σ´όλα τα βιβλία. Στις ταινίες, τον ρόλο του Ρον το παίζει ο Ρούπερτ Γκριντ.

Matthew Lewis-Neville Longbottom

Ο Νέβιλ Λονγκμπότομ είναι χαρακτήρας της σειράς Χάρι Πότερ. Είναι μαθητής καθαρού αίματος στο Γκριφίντορ στο έτος του Χάρι, ο οποίος περιγράφεται ως στρογγυλός και "κοντός και παχουλός και ξανθός". Οι γονείς του Φρανκ και Άλις Λονγκμπότομ, ήταν προεξέχοντες Άουρορς μέχρι τον βασανισμό τους στην παραφροσύνη μέσω της χρήσης της κατάρας Κρουσιάτους, από μια ομάδα νεκρών τρελών με επικεφαλής τον Μπέλατριξ Λεστρέιντζ. Ο Νέβιλ ανατράφηκε ύστερα από έναν συγγενή του πατέρα του, την Αουγκούστα. Καθ 'όλη τη σειρά, συχνά απεικονίζεται ως τρομακτικός, αποδιοργανωμένος χαρακτήρας και ένας μάλλον μέτριος φοιτητής, αν και είναι ιδιαίτερα προικισμένος στην Χερβολογία. Ο Νέβιλ παίζει δευτερεύοντα ρόλο στα πρώτα τέσσερα βιβλία.

Tom Felton-Draco Malfoy

Ο Draco Lucius Malfoy είναι ένας χαρακτήρας στη σειρά Χάρι Πότερ του J. K. Rowling. Είναι μαθητής του Χάρι Πότερ που ανήκει στο σπίτι του Σλυθέριν. Συνοδεύεται συχνά από τους δύο κορόνες του, τον Vincent Crabbe και τον Gregory Goyle, οι οποίοι ενεργούν ως αντάρτες. Ο Ντράκο χαρακτηρίζεται ως ένας δειλός νταής που εξαπατά και βλάπτει τους ανθρώπους για να πάρουν αυτό που θέλει. ωστόσο, είναι ένας πονηρός χρήστης της μαγείας. Έπαιξε από τον Tom Felton στη σειρά ταινιών Χάρι Πότερ.

Έλενα Μπόναμ Κάρτερ-Bellatrix Lestrange

Η Bellatrix Lestrange  είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας στη σειρά βιβλίων του Χάρι Πότερ του J. K. Rowling. Εξέλιξε από έναν ανώνυμο χαρακτήρα περιφέρειας στο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς σε έναν σημαντικό ανταγωνιστή στα επόμενα μυθιστορήματα. Στην τελική εγκατάσταση της ιστορίας, η Rowling την καθιέρωσε ως «τελευταία, καλύτερη υπολοχαγός» του Λόρδου Βόλντεμορτ. Η Bellatrix ήταν η πρώτη γυναίκα Death Eater που εισήχθη στα βιβλία και παρέμεινε η μόνη γυναίκα που ταυτοποιήθηκε ρητά ως τον Χάρι Πότερ και τον Πρίγκιπα του Μισού Αίματος.

Ralph Fiennes-Lord Voldemort

Ο Λόρδος Βόλντεμορτ είναι φανταστικός χαρακτήρας της σειράς βιβλίων Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και ο μεγαλύτερος εχθρός του Χάρι Πότερ. Ο Λόρδος Βόλντεμορτ έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο πρώτο βιβλίο της σειράς, Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος. Γνωστός και ως Άντον Μόρβολ Χερτ , εμφανίστηκε σε όλα τα βιβλία της σειράς, εκτός από το τρίτο, Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν. Ο Βόλντεμορτ εμφανίστηκε επίσης και σε όλες τις αντίστοιχες κινηματογραφικές ταινίες, εκτός από την τρίτη.

Leave a Reply