Eva’s blog!

Harry Potter

Ο Χάρι Πότερ είναι μια βρετανο-αμερικάνική σειρά ταινιών που βασίζεται στα ομόνυμα μυθιστορήματα της JK Rowling. Η σειρά διανέμεται από την Warner Bros. και αποτελείται από οκτώ ταινίες φαντασίας, που ξεκινούν με τον Χάρι Πότερ και τη Φιλοσοφική Λίθο (2001) και κορυφώνονται με τον Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του θανάτου - Μέρος 2 (2011).  Μια σειρά spin-off αναδρομική που θα αποτελείται από πέντε ταινίες που ξεκίνησαν με το Φανταστικά Ζώα και πού βρίσκονται (2016), σηματοδοτώντας την αρχή του franchise κοινόχρηστων μέσων του Wizarding World . 

Η σειρά δημιουργήθηκε κυρίως από τον David Heyman και πρωταγωνιστούν οι Daniel RadcliffeRupert Grint και Emma Watson ως οι τρεις κύριοι χαρακτήρες των βιβλίων: Harry PotterRon Weasley και Hermione Granger. Τέσσερις σκηνοθέτες εργάστηκαν στη σειρά: Chris ColumbusAlfonso Cuarón, Mike Newell και David YatesΟ Μάικλ Γκόλντενμπεργκ έγραψε το σενάριο για τον Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνιξ (2007), ενώ τα σενάρια των υπόλοιπων ταινιών γράφτηκαν από τον Steve Kloves . Η παραγωγή πραγματοποιήθηκε σε διάστημα μεγαλύτερο των δέκα χρόνων, με την κύρια ιστορία να ακολουθεί την προσπάθεια του Χάρι Πότερ να ξεπεράσει τον εχθρό του, τον Λόρδο Βόλντεμορτ

Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου, το έβδομο και τελευταίο μυθιστόρημα της σειράς, χωρίστηκε σε δύο ταινίες μεγάλου μήκους.  Το 1ο Μέρος κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2010 και το 2ο Μέρος κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2011.

Ο Χάρι Πότερ και ο Φιλοσοφική Λίθος (2001)

Ο Χάρι Πότερ είναι ένα ορφανό αγόρι που ανατράφηκε από τη θεία θεία και τον θείο που είναι Muggle (μη μάγοι). Στην ηλικία των έντεκα, ο μισός γίγαντας Rubeus Hagrid τον ενημερώνει ότι είναι στην πραγματικότητα μάγος και ότι οι γονείς του δολοφονήθηκαν από έναν κακό μάγο που ονομάζεται Λόρδος Βόλντεμορτ . Ο Βόλντεμορτ προσπάθησε επίσης να σκοτώσει τον Χάρι ενός έτους την ίδια νύχτα, αλλά η κατάρα της δολοφονίας του ανέκαμψε μυστηριωδώς και τον μείωσε σε μια αδύναμη και αβοήθητη φόρμα. Ο Χάρι έγινε εξαιρετικά διάσημος στον κόσμο των μάγων για αυτό το λόγο . Ο Χάρι ξεκινά την πρώτη του χρονιά στο Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry και μαθαίνει για τη μαγεία. Κατά τη διάρκεια του έτους, ο Χάρι και οι φίλοι του Ρον Γουέσλεϊ και η Ερμιόνη Γκρέιντζερ εμπλέκονται στο μυστήριο της Φιλοσοφικής Λίθου που φυλάσσεται μέσα στο σχολείο.

Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα μυστικά (2002)

Ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη επιστρέφουν στο Χόγκουαρτς για το δεύτερο έτος τους, κάτι που αποδεικνύεται πιο δύσκολο από το προηγούμενο. Η Κάμαρα με τα μυστικά έχει ανοίξει, αφήνοντας μαθητές και φαντάσματα να πετρωθούν από ένα αφόρητο τέρας. Ο Χάρι πρέπει να αντιμετωπίσει ισχυρισμούς ότι είναι ο κληρονόμος του Salazar Slytherin (ιδρυτής της Κάμαρας με τα μυστικά), να μάθει ότι μπορεί να μιλήσει την γλώσσα των φιδιών ( Parseltongue ) και επίσης να ανακαλύψει τις ιδιότητες ενός μυστηριώδους ημερολογίου, μόνο και μόνο για να βρεθεί παγιδευμένος στην ίδια την Κάμαρα με τα μυστικά.

Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκάμπαν (2004)

Η τρίτη χρονιά του Χάρι Πότερ βρίσκει το αγόρι μάγο, μαζί με τους φίλους του, να πηγαίνει ξανά στο σχολείο του Χόγκουαρτς. Ο καθηγητής RJ Lupin εντάσσεται στο προσωπικό ως καθηγητής Άμυνας των σκοτεινών τεχνών, ενώ ο καταδικασμένος δολοφόνος Sirius Black δραπετεύει από τη φυλακή του Aζκαμπαν . Το Υπουργείο Μαγείας αναθέτει στους Dementors του Azkaban να φυλάξουν τον Hogwarts από το Black. Ο Χάρι μαθαίνει περισσότερα για το παρελθόν του και τη σύνδεσή του με τον φυλακισμένο.

Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς (2005)

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου έτους του Χάρι, το Χόγκουαρτς φιλοξενεί ένα θρυλικό γεγονός: το Τουρνουά Triwizard . Τρία ευρωπαϊκά σχολεία συμμετέχουν στο τουρνουά, με τρεις «πρωταθλητές» να εκπροσωπούν κάθε σχολείο. Το Goblet of Fire επιλέγει τους Fleur Delacour, Viktor Krum και Cedric Diggory να ανταγωνίστούν μεταξύ τους. Ωστόσο, περιέργως, το όνομα του Χάρι επιλέγετε επίσης από το Κύπελλο κάνοντάς τον έτσι τον τέταρτο πρωταθλητή, το οποίο οδηγεί σε μια τρομακτική συνάντηση με τον αναγεννημένο Λόρδο Βόλντεμορτ.

Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα (2007)

Το πέμπτο έτος του Χάρι ξεκινά με τον να δέχεται επίθεση από τους Dementors στο Little Whinging. Αργότερα, ανακαλύπτει ότι το Υπουργείο Μαγείας αρνείται την επιστροφή του Λόρδου Βόλντεμορτ. Ο Χάρι είναι επίσης ενοχλημένος από ενοχλητικούς και ρεαλιστικούς εφιάλτες, ενώ ο καθηγητής Umbridge, εκπρόσωπος του Υπουργού Magic Cornelius Fudge, είναι ο νέος δάσκαλος Άμυνας ενάντια στις Σκοτεινές Τέχνες. Ο Χάρι συνειδητοποιεί ότι ο Βόλντεμορτ ακολουθεί μια προφητεία που αποκαλύπτει: «κανέις δεν μπορεί να ζήσει ενώ ο άλλος επιβιώνει». Ξεκινά η εξέγερση με τη συμμετοχή των μαθητών του Χόγκουαρτς, της μυστικής οργάνωσης Τάγμα του Φοίνιξ, του Υπουργείου Μαγείας και των Θανάτων.

Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιπας (2009)

Στο έκτο έτος του Χάρι στο Χόγκουαρτς, ο Λόρδος Βόλντεμορτ και οι Τρώγοι του Θανάτου αυξάνουν τον τρόμο τους στους κόσμους των μάγων και του Μαγκλ . Ο διευθυντής Albus Dumbledore πείθει τον παλιό του φίλο Horace Slughorn να επιστρέψει στο Χόγκουαρτς ως καθηγητής καθώς υπάρχει μια κενή θέση για συμπλήρωση. Υπάρχει, ωστόσο, ένας πιο σημαντικός λόγος για την επιστροφή του Slughorn. Σε ένα μάθημα για τα φίλτρα, ο Χάρι βρίσκει ένα παράξενα σχολιασμένο σχολικό βιβλίο, με την ένδειξη «Αυτή είναι η ιδιοκτησία του Half-Blood Prince». Ο Draco Malfoy αγωνίζεται να πραγματοποιήσει μια πράξη που του παρουσίασε ο Βόλντεμορτ. Εν τω μεταξύ, ο Ντάμπλντορ και ο Χάρι συνεργάζονται κρυφά για να ανακαλύψουν τη μέθοδο για το πώς να καταστρέψουν τον Σκοτεινό Λόρδο μια για πάντα.

Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θάνατου - Μέρος 1 (2010)

Μετά από απροσδόκητα γεγονότα στο τέλος του προηγούμενου έτους, ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη είναι επιφορτισμένοι με την αναζήτηση να βρουν και να καταστρέψουν το μυστικό του Λόρδου Βόλντεμορτ για την αθανασία του. Υποτίθεται ότι είναι η τελευταία τους χρονιά στο Χόγκουαρτς, αλλά η κατάρρευση του Υπουργείου Μαγείας και η άνοδος του Βόλντεμορτ τους εμποδίζει να συμμετάσχουν. Το τρίο διέρχεται ένα μακρύ ταξίδι με πολλά εμπόδια στο δρόμο τους, συμπεριλαμβανομένων των Death Eaters, των Snatchers, των μυστηριωδών Deathly Hallows και της σύνδεσης του Χάρι με το μυαλό του Dark Lord.

Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θάνατου - Μέρος 2 (2011)

Μετά την καταστροφή ενός Horcrux και την ανακάλυψη της σημασίας των τριών Deathly Hallows, ο Harry, ο Ron και η Ερμιόνη συνεχίζουν να αναζητούν τους άλλους Horcrux σε μια προσπάθεια να καταστρέψουν τον Voldemort, ο οποίος έχει αποκτήσει τώρα τον ισχυρό Γέροντα Wand . Ο Σκοτεινός Λόρδος ανακαλύπτει το κυνήγι του Χάρι για τους Horcruxes και ξεκινά μια επίθεση στη Σχολή Χόγκουαρτς, όπου το τρίο επιστρέφει για μια τελευταία αντίσταση ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις που απειλούν τους κόσμους των μάγων και των Μαγκλ.

Υποψήφιος Μάγος

To Υποψήφιος Μάγος (αγγλικάThe Sorcerer's Apprentice) είναι αμερικάνικη ταινία φαντασίας του 2010, σε σκηνοθεσία Γιον Τέρτελταουμπ. Πρωταγωνιστεί ο Νίκολας Κέιτζ.

Πριν από πολλά χρόνια η σατανική μάγισσα Μοργκάνα κατάφερε να σκοτώσει τον μάγο Μέρλιν με τη βοήθεια ενός προδότη βοηθού του, τον Χόρβαθ. Οι άλλοι δύο βοηθοί του, ο Μπαλτάζαρ και η Βερόνικα, έσπευσαν να βοηθήσουν αλλά αργοπορημένα.

Στη μάχη, η Μοργκάνα ετοιμαζόταν να σκοτώσει τον Μπαλτάζαρ όμως η Βερόνικα θυσιάστηκε, απορροφώντας την ψυχή της Μοργκάνα στο σώμα της, αναγκάζοντας τον Μπαλτάζαρ να την κλείσει σε ένα ζοφερό φυλάκιο. Λίγο πριν πεθάνει, ο Μέρλιν έδωσε στον -αθάνατο- Μπαλτάζαρ ένα δαχτυλίδι για να εντοπίσει τον πρώτο μερλίνιο, ένα μάγο που θα διαδεχθεί τον Μέρλιν ως τον ικανότερο μάγο. Κοντά στη σύγχρονη εποχή, ο Μπαλτάζαρ έχει πιάσει τον Χόρβαθ και πολλούς μάγους που ήθελαν να ελευθερώσουν τη Μοργκάνα, αλλά δεν έχει καταφέρει να βρει τον πρώτο μερλίνιο.

Μια μέρα έρχεται στο μαγαζί του ο δεκάχρονος Ντέιβ, ο οποίος δείχνει να είναι αυτός ο πρώτος μερλίνιος αλλά ελευθερώνει κατά λάθος τον Χόρβαθ. Μετά από μάχη, ο Μπαλτάζαρ και ο Χόρβαθ κλείνονται σε ένα μαγικό βάζο. Δέκα χρόνια αργότερα, οι Μπαλτάζαρ και Χόρβαθ βγαίνουν από το βάζο και αναζητούν το ζοφερό φυλάκιο και τον πρώτο μερλίνιο. Μόλις βρίσκει τον Ντέιβ, ο Μπαλτάζαρ αρχίζει να τον εκπαιδεύει σε περίπτωση που αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τη Μοργκάνα.

Leave a Reply