Μέλισσα

Η μέλισσα είναι έντομο από την τάξη υμενόπτερα που θεωρείται από όλα γενικά τα έντομα το πιο σπουδαίο για τον άνθρωπο αλλά και για τη φύση. Οι μέλισσες είναι υπεύθυνες για το 60-70% της γονιμοποίησης των φυτών και η συνεχής μείωση του πληθυσμού τους έχει απασχολήσει σοβαρά τους επιστήμονες, καθώς η εξαφάνισή τους θα συνιστούσε απειλή για μεγάλο μέρος της ζωής στον πλανήτη.

 

Είδη

Στο είδος της Μέλισσας της μελιτοφόρου (Apis mellifera), όπως επίσημα λέγεται η μέλισσα, υπάρχουν τρεις βασικές ομάδες, η κάθε μια από τις οποίες έχει και μερικές φυλές. Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει τις μέλισσες της ανατολικής Ασίας με εκπρόσωπο τη μέλισσα την ινδική. Η δεύτερη ομάδα είναι η αφρικανική και η τρίτη ομάδα είναι η ευρωπαική που περιλαμβάνει πάνω από 10 φυλές. Οι πιο γνωστές διεθνώς είναι η Ιταλική (Ligustica) και η Γ (Carnica), ενώ στην Ελλάδα πιο διαδεδομένη ντόπια φυλή είναι η Cecropia -από τον μυθικό Αθηναίο βασιλιά Κέκροπα- στην κεντρική Ελλάδα, η Adami -από τον Βενεδικτίνο μοναχό Αδελφό Αδάμ- στη νότια-νησιωτική Ελλάδα και η Macedonica -στη Μακεδονία και Θράκη.

Η καθεμιά από τις παραπάνω ομάδες έχει μερικά βασικά διακριτά χαρακτηριστικά. Τα τελευταία χρόνια άρχισε η συστηματική διασταύρωση των μελισσών για να δημιουργηθεί νέος τύπος, που θα έχει μέσο μέγεθος, θα είναι ήσυχη και εργατική και θα πολλαπλασιάζεται σχετικά εύκολα την άνοιξη.

Πηγή: Βικιπαίδια

Τα γράμματά σας.

Άμα θέλετε να γράφετε γράμματά θα μου τα γράφετε όμως με ΨΕΥΔΟΝΥΜΟ. ΟΧΙ με το πραγματικό σας όνομα.

Μις Ξερόλα

Αυτό είναι το πρώτο μου άρθρο που βγάζει λίγο νόημα. Θα φτιάξω μια στήλη που λέγεται "Ρώτα την Μις Ξερόλα" Μπορείτε να μου στέλνετε μηνύματα εδώ ή στο viber (στο viber ΜΟΝΟ όσοι με ξέρουν προσωπικά) με τις σκοτούρες σας ή με πράγματα που δεν έχετε το θάρρος να κάνετε. Εγώ θα σας απαντάω την ίδια μέρα ή την επόμενη.

 

Καλά να περάσετε!

Μις Ξερόλα

webEx

Όλοι ξέρουμε ότι το WebEx είναι μια πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης. Το χειρότερο στην τηλεκπαίδευση είναι ότι το WebEx πολλές φορές κολλάει. Είτε το ίντερνετ φταίει ή το ότι μπαίνουν πολλά άτομα στην WebEx ταυτόχρονα για να πέσει το σύστημα και να μην κάνουν μάθημα. Όμως κάποιοι από εμάς θέλουν να κάνουν μάθημα! Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. ΟΥΠΣ! Πρέπει να κάνω WebEx. Καλό μεσημέρι και τα λέμε!!

Τα νέα μου Headphones

Σήμερα υποτίθεται ότι θα πάρουμε τα νέα μου headphones. Ελπίζω να έρθουν σύντομα γιατί αλλιώς θα πάθω νευρικό κλονισμό! ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΙΩΝΕΣ! Καλά 2 μέρες τα περιμένω αλλά και πάλι! Καλημέρα σε όλους!

Το νέο μου blog

Παιδιά μπορεί να κάνω δικό μου blog και άμα κάνω θα λέγεται Οι συμβουλές της Πολυξένης. Καλό απόγευμα!

Το πόδι μου

Πριν από κάποιες εβδομάδες χτύπησα το πόδι μου κι έκανα ράμματα. Τώρα είμαι σίγουρη πως θα με ρωτήσετε πως το έπαθα. Ήμουνα σε μια κούνια που είχε κάτι για να βάζεις τα πόδια σου. Εγώ πάτησα πολύ δυνατά σε αυτό το πράγμα και έσπασε. Το πόδι μου γλίστρησε από εκεί και εκείνο το πλαστικό είχε γίνει σαν μαχαίρι και έσκισε το πόδι μου. Εγώ έκλαιγα αλλά κανείς δεν με άκουγε. Μετά από λίγο η μικρή μου αδερφή η Στέλλα με βοήθησε να πάω στην καρέκλα μου. Όταν ήρθε η μαμά μου είπε πως δεν ήταν τίποτα. Μου το καθάρισε με οινόπνευμα κι εγώ έκλαιγα το σκασμού. Αλλά το αίμα συνέχισε να τρέχει. Τότε η μαμά φώναξε τον μπαμπά. Ο μπαμπάς ήρθε και μου είπε να πάμε στο Ε.Σ.Υ. για να μου κάνουν ράμματα. Εγώ έκλαιγα επειδή δεν είχα κάνει ποτέ στην ζωή μου ράμματα. Ο μπαμπάς μου είπε πως δεν θα πονέσει καθόλου. Εγώ το πίστεψα και όταν πήγαμε στα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ έπρεπε να βάλουμε μάσκα. Ο μπαμπάς με άφησε να κάτσω στο παγκάκι που ήταν μπροστά από τα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ. Όταν ο μπαμπάς γύρισε με τις μάσκες μου έβαλε μια και μου ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ! Όταν μπήκαμε στα επείγοντα με έβαλαν σε ένα δωμάτιο που έμοιαζε με χειρουργείο. Όταν μου έκαναν τα ράμματα δεν πόνεσα καθόλου! Όταν γυρίσαμε σπίτι είχα μια μεγάλη γάζα. Μετά πήγαμε να πάρουμε μαζί με τον μπαμπά παγωτό. 

Από τότε μετά από κάποιες εβδομάδες έκλεισε η πληγή μου και τώρα μπορώ να κάνω ελεύθερα τις βουτιές μου. Εύχομαι σε όλους σας ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!! 

Ας φτιάξουμε το δικό μας βιβλίο!

Καλησπέρα! Σήμερα λέω να φτιάξουμε το δικό μας βιβλίο. Όσοι θέλετε να συνεχίσετε να μου γράψει στα σχόλια την ιδέα του! Και όταν φτιάξουμε όλο το βιβλίο, ο καθένας θα ζωγραφίσει αυτό που έγραψε και άμα μπορείτε βάλτε την ζωγραφιά σας στα σχόλια. Λοιπόν θα ξεκινήσω πρώτη! Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε μια μικρή καλύβα μέσα στο δάσος.

Η γιορτή του πατέρα

Εχτές ήταν η γιορτή του πατέρα. Εγώ με την μικρή μου αδερφή τραγουδήσαμε και του φέραμε λουλούδια. Εγώ σας προτείνω μια κατασκευή:

Μπρελόκ για τα Κλειδιά του Μπαμπά

Υλικά Κατασκευής: 

αφρώδες υλικό, 1 κρίκο για μπρελόκ, ψαλίδι

Στάδια:

Κόψτε λωρίδες από αφρώδες υλικό. 1 πράσινη, 1 πορτοκαλί, έτσι ώστε η μία πλευρά να είναι οδοντωτή και η άλλη ευθεία. Κολλήστε τες μεταξύ τους και στη συνέχεια κάντε μια τρύπα και περάστε τον κρίκο. Κόψτε κομμάτια από αφρώδες υλικό με ψαλίδι που δημιουργεί σχήμα και κολλήστε τα μεταξύ τους όπως βλέπετε στην εικόνα.

Μπρελόκ για τα Κλειδιά του Μπαμπά

Γνωρίζατε ότι:

Η λέξη μπρελόκ είναι γαλλική λέξη; οποιοδήποτε εξάρτημα που περιλαμβάνει ένα στρογγυλό κρίκο καθώς και κάποιο διακοσμητικό ή διαφημιστικό και χρησιμοποιείται, κυρίως, για συγκράτηση κλειδιών.

Style + ομορφιά

Για να έχετε στυλ πρέπει να έχετε ωραία εμφάνιση. Για ωραία εμφάνιση βήμα 1ο: Βάλτε λίγο λιποζάν {το κλασικό το άσπρο}  και βάλτε 4 στρώσεις ίσα ίσα για να γιαλίσουν τα χείλη. Βήμα 2ο: Βάλτε όμορφα ρούχα ας πούμε ένα όμορφο μακρύ φόρεμα ή ένα σορτσάκι με ένα όμορφο μπλουζάκι ή ότι θεωρείτε εσείς όμορφο. Βήμα 3ο: Χτενίστε καλά τα μαλλιά σας. Να είναι μαλακά και λουσμένα. Και μόλις τα χτενίσετε καλά βάλτε μια στέκα ή μαζέψτε τα αλογοουρά ή κότσο ή άμα θέλετε βάλτε 'κανα δυο τσιμπιδάκια. Και είστε έτοιμες! Πείτε μου στα σχόλια άμα σας άρεσε!