Εθελοντισμός💛

Αγαπητοί μου αναγνώστες,

Γειά σας!!!!!Πρώτα από όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μπαίνετε στο blog μου! Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο χαρούμενη είμαι! Ευχαριστώ ευχαριστώ ευχαριστώ💜! Έκλεισα δύο μήνες από τότε που το έφτιαξα και όλοι εσείς με παρακολουθείτε για αυτό το χρονικό διάστημα που μου φαίνεται αιώνας! Την μέρα που το έφτιαξα νόμιζα πως θα βγει σε μια ανοησία.

Πίστευα πως ούτε καν η αδερφή μου δεν θα το παρακολουθούσε! Τελικά όμως ακόμα και άτομα που δεν έχω γνωρίσει στον κανονικό κόσμο αλλά από το ίντερνετ οι λεγόμενοι ''διαδικτυακοί φίλοι'' το παρακολουθούν καθημερινά💜! Ευχαριστώ για μια ακόμα φορά και τώρα ας πάμε στο θέμα μας: Εθελοντισμός! Ξέρετε όλοι τι σημαίνει αυτή η λέξη. Με μία λέξη σημαίνει: ΒΟΗΘΕΙΑ. Κάτι πανέμορφο και πανεύκολο να το κάνεις! Δυστυχώς όμως κανείς δεν το κάνει 😞 Μήπως μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό? ΝΑΙ! Γιατί αυτός είναι ο σκοπός του συγκεκριμένου άρθρου!

🌼Καθημερινότητα🌼

1)Βλέπεις μια γιαγιά να κρατάει σακούλες γεμάτες με ψώνια και προσπαθεί να περάσει το δρόμο. Τα αυτοκίνητα δεν σταματάνε. Τι κάνεις? Οι περισσότεροι: <Σιγά τώρα! Θα τα βγάλει πέρα και μόνη της!> Αλλά αυτό φυσικά και είναι λάθος! Τι κάνεις? Το σωστό: <Να σας βοηθήσω?> Πάρε τις σακούλες και σταμάτα τα αυτοκίνητα για να περάσει η γιαγιά. Το αποτέλεσμα? Θα νιώθεις χαρά😁!!!!  Και αν η κυρία αυτή είναι γενναιόδωρη ίσως σου δώσει και μια σοκολάτα🍫 από τις σακούλες της!

2)Η μαμά σου σου λέει να παίξεις το μικρό σου αδερφάκι για να μπορέσει να μαγειρέψει 🍳 Αν το παίξεις: Η μαμά σου θα σε επιβραβεύσει(τουλάχιστον αυτό κάνει σε εμένα)Αν όχι: Πιθανό το αδερφάκι σου να αρχίσει να κλαίει και να καταστρέφει το σπίτι επειδή βαριέται. Άρα πιθανό να μπεις τιμωρία ή να μην έχεις πλέον εμπιστοσύνη από την μαμά σου. Ακόμη και αυτό είναι εθελοντισμός. Είναι και αυτό μια μικρή αλλά σημαντική βοήθεια!

3)Θες να πάρεις κατοικίδιο? Γιατί να πάρεις από pet shop αφού υπάρχουν τόσα πολλά, γλυκά και πανέμορφα αδέσποτα στον δρόμο? Υιοθέτησε σήμερα ένα! Να δεις πόσο θα χαρεί! Και φυσικά και εσύ θα χαρείς!

🍉Καλοκαίρι🍉

Είναι καλοκαίρι και είσαι στην παραλία🌅 Περνάς φανταστικά κολυμπώντας, σκάβοντας, κάνοντας βόλτες στην ακρογιαλιά αλλά σκέφτηκες ποτέ πως μπορεί κάποτε όλα αυτά να χαθούν? Να μην υπάρχουν? Είμαι σίγουρη πως δεν το σκέφτηκες ποτέ όπως ούτε εγώ το είχα σκεφτεί πριν δω αυτό το βίντεο:https://youtu.be/ZbtsdwT8EXk?t=1 Η πολυαγαπημένη μου κυρία Γιώτα, η δασκάλα των αγγλικών του σχολείου μου, μας έδειξε μια μέρα αυτό το φανταστικό βίντεο που μας έκανε όλους να μείνουμε με ανοιχτό το στόμα και εμένα να κλάψω😥 Πρέπει να το δείτε! Θα με θυμηθείτε! Μετά από αυτό το βίντεο δεν έχω ξαναπετάξει σκουπιδάκι κάτω! Έχει φανταστικό μήνυμα να σας δώσει! Το βίντεο λέγεται  #listen και έχει μεταφραστεί σε όλες τις γλώσσες. Εγώ σας έστειλα τα ελληνικά για να μπορείτε να παρακολουθείτε τις εικόνες. Λοιπόν ας συνεχίσουμε από εκεί που είχαμε μείνει. Για να μην χαθούν όλα αυτά πρέπει να κάνετε κάποια πάρα πολύ απλά πράγματα για να προστατέψετε τις παραλίες!

  • Αν θέλεις να πιείς κάτι🥤 μην χρησιμοποιείς καλαμάκι! Μπορείς να το πιείς και χωρίς! Επίσης μην πίνεις αυτό που θέλεις σε πλαστικό ποτήρι, μπουκάλι κτλ. Μπορείς να το πιείς σε ένα παγούρι ή σε ένα μπουκάλι που να είναι πολλαπλών χρήσεων. Αυτό είναι πάααααρα πολύ απλό για να το κάνεις!
  • Όταν σκάβεις στην άμμο και παίζεις μην πετάς κάτω σκουπίδια! Πολλοί: <Ε τι πειράζει τώρα?! Σιγά! Θα το πετάξω το σκουπίδι και μετά θα το θάψω! Κανείς δεν θα το δει!> Όχι, όχι, όχι! Δεν σημαίνει πως επειδή δεν το βλέπουν οι άνθρωποι δεν το βλέπει και η φύση! Ποτέ δεν θα το κάνετε αυτό!
  • Τώρα πάμε στα δύσκολα... Μπορείς εσύ με τους φίλους ή την οικογένειά σου να πάρετε σακούλες και να καθαρίσετε την παραλία! Αυτό είναι φανταστικό! Αν το κάνεις θα νιώθεις τόσο όμορφα συναισθήματα! Θέλεις παράδειγμα? Στο σχολείο εγώ με την τάξη μου συχνά καθαρίζαμε την αυλή του σχολείου(τουλάχιστον πριν τον COVID)Ο κύριος διευθυντής όταν καθαρίζαμε την αυλή την επόμενη μέρα στην προσευχή ο κύριος μας φώναζε να ανέβουμε πάνω στα σκαλιά και τα παιδιά του σχολείου μας χειροκροτούσαν😊

Μπορείς να κάνεις και άλλα πολλά για να βοηθήσεις ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος💚🌏💙

15 comments

Skip to comment form

  1. Τέλειο άρθρο! Πραγματικά μου άνοιξες τα μάτια. Πρέπει όλοι να βοηθάμε όπως μπορούμε και να μη σκοτώνουμε τη Μητέρα Φύση, η οποία ακόμη και τώρα που τη ρυπαίνουν προσπαθεί να μας κρατήσει στη ζωή. Από αυτήν ζούμε. Πρέπει να καταλάβουμε πως είναι κι αυτή ένας ζωντανός οργανισμός που έχει μέσα της όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Όπως λέει και το όνομά της είναι η Μητέρα όλης της Φύσης.

  2. Ευχαριστώ Κατερίνα! Επίσης παιδιά πρέπει να ευχαριστήσω και την Κατερίνα γιατί αυτή μου έδωσε την ιδέα να γράψω για τον εθελοντισμό! Thanks Kater 😘

  3. Μπράβο Ελένη!!!! Τέλειο άρθρο!!!!Από τα καλύτερα που έχεις κάνει 💜💜💜💜!!!!

  4. Ευχαριστώ 🧡

  5. Παρακαλώ! Εγώ είμαι εδώ για ό,τι χρειαστείς.

  6. Μπράβο Ελένη!!!! Τέλειο το άρθρο!!!!Εχεις δικιο και με βοήθησες να το καταλάβω. Ευχαριστώ πολύ. Συγχαρητήρια!!! 💗

  7. Ευχαριστώ!

  8. Υπέροχο αδερφούλα μου! Μπράβο!

  9. Συγχαρητήρια!!!Το καλύτερο αρθρο

  10. Ευχαριστώ!!!!!!!!

  11. Πρέπει να προστατεύουμε το περιβάλλον γτ δν υπάρχει εναλλακτικός πλανήτης.
    Να ξέρεις ότι έχω λατρέψει το μπλογκ σου!!!!Μου κρατάει συντροφιά όταν βαριέμαι και είσαι ένα κορίτσι με φανατστικές ιδέες!!!!

  12. Ευχαριστώ πάρα πολύ! Με συγκινείτε!

  13. τελειο αρθρο !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  14. ΦΟΒΕΡΟ ΑΡΘΡΟ!!!!!!!
    ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!

  15. Σε ευχαριστώ💜

Leave a Reply