Ταρτάκια με φρούτα

Γεια σας!!! Σήμερα θα φτιάξουμε νόστιμα και πανέμορφα ταρτάκια με φρούτα.

Συστατικά

Για την πατισερί

  • 500 γρ. γάλα
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κρόκους, από μέτρια αβγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. βούτυρο

Για τη βάση

  • 200 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αβγό, μέτριο

Για τη σαντιγί

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. φρούτα, φρέσκα, της αρεσκείας σας
  • 1 κ.γ. μέλι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για την πατισερί

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 400 γρ. γάλα, τη μισή ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι το μείγμα να πάρει μία βράση.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το εκχύλισμα βανίλιας, το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε πολύ αργά το μείγμα της κατσαρόλας στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα. Βάζουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να κρυώσει.

Για τη βάση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ. Τρίβουμε με τα χέρια μας τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό ζυμάρι.
  • Με ένα μαχαίρι, χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια.
  • Πιέζουμε και ανοίγουμε με τα χέρια μας ή με έναν πλάστη κάθε ζυμάρι.
  • Παίρνουμε δύο ταψάκια 6 θέσεων για muffins και βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια για muffins.
  • Βάζουμε ένα ζυμάρι σε κάθε θήκη και πιέζουμε με τα χέρια μας για να πάρει το σχήμα της θήκης. Βάζουμε από ένα χαρτάκι σε κάθε ζυμαράκι και γεμίζουμε με βάρος για να μην φουσκώσουν όσο θα ψήνονται.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το βάρος και τα χαρτάκια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη σαντιγί

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Αφαιρούμε την παγωμένη κρέμα πατισερί από το ψυγείο και τη βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
  • Τη βάζουμε στο μπολ με τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
  • Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ταρτάκια μας.
  • Στολίζουμε με κομμάτια από φρούτα της αρεσκείας μας.

Για τη σύνθεση

  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά και βάζουμε 1 κ.γ. μέλι. Αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί.
  • Με ένα πινέλο απλώνουμε το μέλι στα φρούτα και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

https://akispetretzikis.com/el/categories/glykes-pites-tartes/tartakia-me-froyta