English

Ταρτάκια με φρούτα

Γεια σας!!! Σήμερα θα φτιάξουμε νόστιμα και πανέμορφα ταρτάκια με φρούτα.

Συστατικά

Για την πατισερί

  • 500 γρ. γάλα
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κρόκους, από μέτρια αβγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. βούτυρο

Για τη βάση

  • 200 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αβγό, μέτριο

Για τη σαντιγί

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. φρούτα, φρέσκα, της αρεσκείας σας
  • 1 κ.γ. μέλι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για την πατισερί

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 400 γρ. γάλα, τη μισή ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι το μείγμα να πάρει μία βράση.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το εκχύλισμα βανίλιας, το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε πολύ αργά το μείγμα της κατσαρόλας στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα. Βάζουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να κρυώσει.

Για τη βάση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ. Τρίβουμε με τα χέρια μας τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό ζυμάρι.
  • Με ένα μαχαίρι, χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια.
  • Πιέζουμε και ανοίγουμε με τα χέρια μας ή με έναν πλάστη κάθε ζυμάρι.
  • Παίρνουμε δύο ταψάκια 6 θέσεων για muffins και βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια για muffins.
  • Βάζουμε ένα ζυμάρι σε κάθε θήκη και πιέζουμε με τα χέρια μας για να πάρει το σχήμα της θήκης. Βάζουμε από ένα χαρτάκι σε κάθε ζυμαράκι και γεμίζουμε με βάρος για να μην φουσκώσουν όσο θα ψήνονται.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το βάρος και τα χαρτάκια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη σαντιγί

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Αφαιρούμε την παγωμένη κρέμα πατισερί από το ψυγείο και τη βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
  • Τη βάζουμε στο μπολ με τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
  • Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ταρτάκια μας.
  • Στολίζουμε με κομμάτια από φρούτα της αρεσκείας μας.

Για τη σύνθεση

  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά και βάζουμε 1 κ.γ. μέλι. Αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί.
  • Με ένα πινέλο απλώνουμε το μέλι στα φρούτα και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

https://akispetretzikis.com/el/categories/glykes-pites-tartes/tartakia-me-froyta

Τούρτα παγωτό με brownies

Γεια σας και καλό καλοκαίρι!!! Μιας και έχει τόση ζέστη και όλοι θέλουμε να φάμε κάτι δροσερό και λαχταριστό αποφάσισα να σας πω πώς μπορείτε να φτιάξετε μια τούρτα παγωτό με brownies.

Συστατικά

Για το παντεσπάνι brownies

  • 450 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 6 αβγά, μέτρια
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. κακάο
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση παγωτό

Για τη βάση βανίλια

  • 1,5 λίτρο γάλα, 3,5%
  • 360 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 λοβούς βανίλιας
  • 15 κρόκους, από μέτρια αβγά
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για τη γεύση φράουλα

  • 250 γρ. φράουλες
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη γεύση σοκολάτα

  • 30 γρ. κουβερτούρα
  • 30 γρ. κακάο
  • 50 γρ. νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. μαρέγκες, πολύχρωμες
  • 20 γρ. μίνι πρέτζελ
  • 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 50 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το παντεσπάνι brownies

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Αλείφουμε 2 στρογγυλές φόρμες 20 εκ. με αποσπώμενη βάση με βούτυρο και καλύπτουμε με λαδόκολλα τον πάτο τους.
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο, τα δύο είδη ζάχαρης, τα αβγά, το εκχύλισμα βανίλιας, και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ το κακάο, το αλεύρι, το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα των στερεών στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στις δύο φόρμες και ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τις φόρμες από τον φούρνο.
  • Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν για 10 λεπτά μέσα στις φόρμες, τα αφαιρούμε, και τα ακουμπάμε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Για τη γέμιση παγωτό

Για τη βάση βανίλια

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και τη μισή ζάχαρη.
  • Ανοίγουμε τους λοβούς βανίλιας στη μέση με ένα μικρό μαχαίρι.
  • Αφαιρούμε τα σπόρια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τους λοβούς.
  • Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Βγάζουμε το γάλα από τη φωτιά και το προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα με τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα χειρός για να μην κόψει το μείγμα. Προαιρετικά μπορούμε να μεταφέρουμε το γάλα με μια κουτάλα.
  • Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Μετράμε με ένα θερμόμετρο μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία στους 85οC.
  • Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ για 3-5 λεπτά μέχρι να φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία και να αρχίσει να πήζει. Για να δούμε αν είναι έτοιμο, μπορούμε να βάλουμε σε ένα πιάτο λίγο από το μείγμα και να περάσουμε από πάνω το δάχτυλό μας. Αν αφήσει γραμμή, τότε είναι έτοιμο.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος για να κρυώσει πιο γρήγορα το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί 25x30 εκ. περνώντας το από ένα σουρωτήρι και αφαιρούμε τους λοβούς.
  • Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη φροντίζοντας η μεμβράνη να εφάπτεται με το μείγμα για να μη δημιουργηθεί κρούστα.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Ιδανικά θα πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 24 ώρες.
  • Χωρίζουμε το μείγμα στα 3.
  • Παίρνουμε το πρώτο 1/3 και το βάζουμε σε δόσεις στην παγωτομηχανή (δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 2/3 της μηχανής γιατί παίρνει όγκο).
  • Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για να παγώσει περισσότερο, μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Τα άλλα 2 μείγματα θα τα χρησιμοποιήσουμε για τις άλλες γεύσεις.

Για τη γεύση φράουλα

  • Αφαιρούμε το μείγμα από το ψυγείο, αφού περάσουν 6-24 ώρες.
  • Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις κόβουμε στη μέση, και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη.
  • Βάζουμε τις φράουλες στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο δεύτερο 1/3 της βάσης παγωτού και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Βάζουμε το μείγμα σε δόσεις στην παγωτομηχανή (δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 2/3 της μηχανής γιατί παίρνει όγκο).
  • Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για να παγώσει περισσότερο, μέχρι να το χρειαστούμε.

Για τη γεύση σοκολάτα

  • Αφαιρούμε το μείγμα από το ψυγείο, αφού περάσουν 6-24 ώρες.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα.
  • Βάζουμε την κουβερτούρα, το κακάο, το νερό και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
  • Τοποθετούμε το μπολ πάνω σε ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) προσέχοντας να μην ακουμπάει το μπολ στο νερό και αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να ομογενοποιηθούν.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο τελευταίο 1/3 της βάσης παγωτού που και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Βάζουμε σε δόσεις το μείγμα στην παγωτομηχανή (δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 2/3 της μηχανής γιατί παίρνει όγκο).
  • Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για να παγώσει περισσότερο, μέχρι να το χρειαστούμε.

Για τη σύνθεση

  • Τοποθετούμε μέσα σε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενη βάση ένα παντεσπάνι-brownie.
  • Απλώνουμε το παγωτό, τοποθετώντας τη μία γεύση πάνω από την άλλη.
  • Καλύπτουμε το παγωτό με το δεύτερο παντεσπάνι-brownie.
  • Μεταφέρουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 12 ώρες ή μέχρι να σφίξει το παγωτό.
  • Βγάζουμε την τούρτα από την κατάψυξη και αφαιρούμε τη φόρμα, ζεσταίνοντάς την ελαφρά με τα χέρια μας.
  • Διακοσμούμε με τα μαρεγκάκια, τα pretzels και πασπαλίζουμε με τις λιωμένες κουβερτούρες.
  • Σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

https://akispetretzikis.com/

Παγωτό σοκολάτα

Γεια σας!!! Έφτασε το καλοκαίρι για αυτό αποφάσισα να σας δείξω πως μπορείτε να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο και πολύ δροσερό παγωτό σοκολάτας.

Συστατικά

  • 1 κιλό βάση παγωτού
  • 60 γρ. κακάο
  • 100 γρ. νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. κουβερτούρα

Για το σερβίρισμα

  • μπισκότα
  • σιρόπι, σοκολάτας
  • αμύγδαλα, ωμά λευκά, ψιλοκομμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ακολουθήστε τη συνταγή για τη βάση παγωτού.
  • Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και τα λιώνουμε ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα αυτό με τη βάση του παγωτού μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα μιας χρήσεως (δένοντας καλά ώστε να είναι κλεισμένο αεροστεγώς) και το βάζουμε στην κατάψυξη.
  • Βγάζουμε ανά μία ώρα δουλεύοντας το μείγμα στη σακούλα λίγο με τα χέρια μας για να αποφύγουμε το μείγμα να κάνει παγάκια και να κρατήσει βελούδινη υφή.
  • Σερβίρουμε πάνω σε μπισκότο ή σε μπολάκι με σιρόπι σοκολάτας και ψιλοκομμένα λευκά αμύγδαλα.

Tip

Αν θέλουμε προσθέτουμε ξηρούς καρπούς ή σιρόπι σοκολάτας!

 

Καλή επιτυχία και καλό καλοκαίρι!!!!

Πηγή:https://akispetretzikis.com/el/categories/pagwta/pagwto-sokolata

Τάρτα λευκής σοκολάτας

Γεια σας!!! Σήμερα θα φτιάξουμε μια πεντανόστιμη και πανεύκολη τάρτα λευκής σοκολάτας.

Συστατικά

Για τη βάση

  • 80 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 1 κ.σ. γεμάτη κακάο

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 540 κουβερτούρα λευκή
  • 40 γρ. λικέρ καφέ
  • 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Για το σερβίρισμα

  • κουβερτούρα, λιωμένη
  • δυόσμο

Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Αφήνουμε να λιώσει χωρίς να κάψει.
  • Σε ένα μιξεράκι βάζουμε τα μπισκότα και τα κάνουμε τρίμμα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κακάο, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε σε μια φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενη βάση και πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Γέμιση

  • Βάζουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και προσθέτουμε την καυτή κρέμα γάλακτος. Περιμένουμε να μαλακώσει η κουβερτούρα και στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη βάση. Δημιουργούμε σχέδια με τη λιωμένη κουβερτούρα και μεταφέρουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 4-6 ώρες.
  • Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και δυόσμο.


Καλή επιτυχία!!!!

Πηγή: https://akispetretzikis.com/el/categories/glykes-pites-tartes/tarta-leykhs-sokolatas

Γιαουρτoγλυκό με ζελέ και φράουλες

Γεια σας!!! Σήμερα θα φτιάξουμε ένα δροσερό και λαχταριστό γιαουρτογλυκό με ζελέ και φράουλες.

Συστατικά

Για τη βάση

Για την κρέμα

  • 200 γρ. ζελέ σε σκόνη, με γεύση φράουλα
  • 500 γρ. νερό, καυτό
  • 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 γρ. φράουλες

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. ζελέ σε σκόνη, φράουλα
  • 400 γρ. νερό, καυτό

Για το σερβίρισμα

  • 200 γρ. φράουλες
  • φύλλα δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα, το βούτυρο και χτυπάμε καλά.
  • Απλώνουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. μέχρι να καλυφθεί όλη η βάση της φόρμας.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ζελέ σε σκόνη και προσθέτουμε το μισό νερό. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η σκόνη.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό κα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Βάζουμε το γιαούρτι στο ζελέ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις απλώνουμε πάνω στη βάση. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες να σφίξει.

Για την επικάλυψη

  • Ετοιμάζουμε το ζελέ ανακατεύοντας το ζελέ με το νερό σε ένα μπολ. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του και το απλώνουμε προσεκτικά πάνω από την κρέμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να κρυώσει και να σφίξει.
  • Σερβίρουμε με τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου.

                                     Tip

Αν δεν θέλετε να προσθέσετε ζάχαρη ακολουθήστε την ίδια διαδικασία χρησιμοποιώντας ζελέ σε σκόνη χωρίς ζάχαρη.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!!
Πηγή:https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/giaoyrtoglyko-me-zele-kai-fraoyles

Φρουτοσαλάτα με σάλτσα φρούτων

Γεια σας!!! Σήμερα θα φτιάξουμε μια υγιεινή και νόστιμη φρουτοσαλάτα με σάλτσα φρούτων.

Συστατικά

Για τη σάλτσα

  • 1 μήλο κόκκινο
  • 2 μπανάνες, ώριμες
  • 50 γρ. μέλι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 250 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σαλάτα

  • 500 γρ. φράουλες
  • 120 γρ. μύρτιλα (blueberries)
  • 100 γρ. μαύρα μούρα (blackberries)
  • 1/2 μπανάνα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. μέλι, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη σάλτσα

  • Ξεφλουδίζουμε το μήλο και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Το κόβουμε σε φέτες 1 εκ. και στη συνέχεια σε κυβάκια.
  • Ξεφλουδίζουμε 2 μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ.
  • Προσθέτουμε τα μήλα και τις μπανάνες σε μία κατσαρόλα και βάζουμε τον χυμό από το λεμόνι.
  • Βάζουμε το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το νερό και σιγοβράζουμε 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει το μήλο.
  • Μεταφέρουμε τη σάλτσα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Αν δεν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως μπορούμε να τη βάλουμε στο ψυγείο. Διατηρείται για 1 εβδομάδα.

Για τη σαλάτα

  • Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις φράουλες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
  • Βάζουμε με ένα κουτάλι λίγη σάλτσα φρούτων στην πιατέλα σερβιρίσματος και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά της.
  • Απλώνουμε τις φράουλες σε όλη την επιφάνεια της σάλτσας.
  • Με τα μύρτιλα σχηματίζουμε τον ιστό.
  • Κόβουμε τα blackberries στη μέση και τη μπανάνα κατά μήκος.

Ελπίζω να σας άρεσε!!! Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

Πηγή: https://akispetretzikis.com/el/categories/salates-2/froytosalata-me-saltsa-froytwn

Pancakes σοκολάτας

Γεια σας παιδιά!!! Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί κάτι πολύ λαχταριστό και νόστιμο.

Pancakes σοκολάτας

Συστατικά

Για τα pancakes

  • 180 γρ. ξινόγαλο
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. κοφτό κακάο
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • βούτυρο, για το ψήσιμο

Για τη γκανάς

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κουβερτούρα 65%

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. φράουλες
  • φύλλα δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα pancakes

  • Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και το λιώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ξινόγαλο, το αβγό, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το κακάο, αλάτι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα των στερεών στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και βάζουμε 1 κ.γ. βούτυρο.
  • Βάζουμε 2 κ.σ. από το μείγμα στο τηγάνι και ψήνουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθούν καλά. Ψήνουμε τα pancakes σε δόσεις. Σε κάθε δόση προσθέτουμε 1 κ.γ. βούτυρο.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γκανάς

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει το βούτυρο.
  • Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε το καυτό μείγμα από το τηγάνι στο μπολ με την κουβερτούρα και αφήνουμε 10 δευτερόλεπτα να μαλακώσει η κουβερτούρα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως και ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σερβίρουμε τα pancakes με τη γκανάς, φράουλες και φύλλα δυόσμου.
Καλή επιτυχία και ελπίζω να σας αρέσει!!!
Πηγή:https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/pancakes-sokolatas

Το περιεχόμενο του ιστολογίου μου.

Γεια σας παιδιά!!! Καλωσορίσατε στο δικό μου ιστολόγιο.

Εδώ θα μοιραστούμε πεντανόστιμες συνταγές μαγειρικής που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα!!!

Ελπίζω να περάσετε ωραία και να σας φανούν χρήσιμες οι συνταγές μου.