THESSALONIKI PHOTO BIENNALE 2023

Περισσότεροι από 100 φωτογράφοι και καλλιτέχνες από 18 χώρες συμμετέχουν και παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε ένα πολυθεματικό πρόγραμμα 25 εκθέσεων, εκδηλώσεων λόγου, ανοιχτών δράσεων στο κοινό και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που θα φιλοξενηθούν σε 19 μουσείαχώρους πολιτισμού και αίθουσες τέχνης στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα για τέσσερις μήνες.

Η Thessaloniki PhotoΒiennale, διοργάνωση του MOMus  συμπληρώνει φέτος τριάντα πέντε χρόνια παρουσίας και είναι ένα από τα παλαιότερα φωτογραφικά φεστιβάλ της Ευρώπης.

Τη φετινή διοργάνωση, την κεντρική έκθεση με τίτλο «Το φάντασμα του λαού» επιμελείται ο διεθνούς φήμης Βρετανός ιστορικός τέχνης, φωτογράφος και επιμελητής Julian Stallabrass.

Στο πρόγραμμα της Thessaloniki PhotoΒiennale 2023 παρουσιάζονται εκθέσεις ιστορικές και σύγχρονες, ομαδικές και ατομικές, πρωτοεμφανιζόμενων και καταξιωμένων φωτογράφων, μια ανθολόγηση του εγχώριου photobook τα τελευταία είκοσι χρόνια, ταυτόχρονα με παράλληλες εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις.

 

Δείτε στο Πρόγραμμα της Διοργάνωσης αναλυτικά πότε είναι τα εγκαίνια της κάθε έκθεσης, τη διάρκεια της και τον χώρο στον οποίο φιλοξενείται.

Δύναμη και οδύνη στο Αφγανιστάν: το καθεστώς Ταλιμπάν 1996-2001, Δημήτρης Μεσσίνης

Ghost Cemetery, Martin Barzilai

Φορέας Διοργάνωσης

MOMus-Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης

Χρήσιμες πληροφορίες

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 έως Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Leave a Reply