Ο κύβος του ρουμπικ

Σίγουρα όλοι γνωρίζουμε τον κύβο του ρουμπικ. Είτε τον έχουμε δει σε βίντεο ή σε κάποιο κατάστημα είτε έχουμε εμείς έναν, είναι γνωστό πως είναι αδύνατο να τον λύσεις και πως μόνο οι πιο έξυπνοι άνθρωποι μπορούν. Τί θα κάνατε όμως αν σας έλεγα πως θεωρητικά και ο πιο χαζός άνθρωπος στον κόσμο θα μπορούσε να τον λύσει;

Ο κύβος του ρουμπικ δημιουργήθηκε από τον Ούγκρο εφευρέτη Έρνο Ρούμπικ. Αρχικά ονομαζόταν magic cube και αρχικά δημιουργήθηκε σαν εργαλείο για να βοηθήσει φοιτητές να καταλάβουν τα τρισδιάστατα αντικείμενα.  Του ίδιου του πήρε ένας μήνας για να καταφέρει να τον λύσει.

Τα καλά νέα είναι πως εσείς δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να τον λύσετε μόνοι σας τελείως! Μιας και ο κύβος του ρούμπικ σαν χόμπι έχει χιλιάδες ανθρώπους, έχουν δημιουργηθεί πολλές μέθοδοι για να τον λύσετε! Και το ακόμη καλύτερο είναι πως μπορείτε να τις βρείτε στο youtube τελείως δωρεάν στο youtube!!!!

Αφού μάθετε να τον λύνετε θα σας πρότεινα να δείτε δύο πολύ ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ. Το ένα είναι στο youtube και λέγεται why we cube και το άλλο είναι στο netflix και λέγεται the speedcubers. Ελπίζω να τα καταφέρετε ! Καλή τύχη!!!

8 comments

Skip to comment form

  1. Ναι εγώ έχω έναν!! Πίστεψέ με έχω δει ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ και ο κύβος μου είναι ακόμη πολύχρωμος

    1. Έχεις ξεκολλήσει αυτοκόλητα ή έχεις αλλάξει την θέση των κομματιών ή έχεις γυρίσεις γωνία, γιατί αν ναι τότε ο κύβος δε λύνεται. Αλλιώς πρέπεινα κάνεις εσύ κάτι λάθος, γιατί το βίντεο είναι αληθινό! Αλλιώς πως θα τον έλυνα κι εγώ!

      1. Δεν έχω κάνει τίποτα😅 Τι ξέρω κι ο αδρφός μου τον έλυσε! Απλά είμαι ΑΝΙΚΑΝΗ

        1. Δεν είσαι ανίκανη, απλώς όλοι στην αρχή δυσκολεύονται. Άμα όμως συνεχήσεις να προσπαθείς σίγουρα θα τα καταφέρεις. Θα σου πρότεινα να εξασκείς πρώτα ένα βήμα και μετά όταν νιώθεις έτοιμη να προχωράς στο επόμενο!

          1. Ευχαριστώ! Θα το προσπαθήσω

          2. Καλη επιτυχία

  2. Ευχαριστώ😉

  3. Τέλειο άρθρο! Τον παρουσίασες πολύ ωραία τον κύβο! Νομίζω βέβαια ξέρεις ότι εγώ προς το παρόν δεν θέλω και πολύ να τον μάθω αλλά θα το δω το βίντεο!

Leave a Reply