5+1 Fun Facts για την γη

Γεια σας! Είμαι ο Δημήτρης και είμαι ένας εξωγήινος.  Ταξιδεύω στο σύμπαν και μαθαίνω πολλά πράγματα για τους πλανήτες που επισκέπτομαι. Σήμερα συνάντησα και τον δικός σας πλανήτη, τη Γη. Μετά από πολλές μελέτες βρήκα 6 πράγματα που ακόμα και εσείς, οι κάτοικοί  της, δεν πρόκειται να ξέρετε!

Ufo Over Forest" Images – Browse 21 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

 

1.Η Γη δεν είναι τέλεια σφαίρα

Νομίζω πως όλοι σας πιστεύετε πως ζείτε σε έναν τέλειο σφαιρικό πλανήτη. Κι όμως με τα όργανά μου ανακάλυψα πως στην πραγματικότητα η γη είναι ελαφρώς εξογκωμένη στον ισημερινό! Αυτό οφείλετε στην φυγόκεντρος δύναμη, δηλαδή την δύναμη που αναγκάζει όλα τα σώματα που γυρίζουν γύρω από τον εαυτό τους να απομακρύνονται από το κέντρο τους. 

2.Η ατμόσφαιρα της γης συνεχίζει σχεδόν για πάντα

Αν και σας είναι γνωστό πως στο διάστημα δεν υπάρχει αέρας, στην πραγματικότητα η ατμόσφαιρα της Γης συνεχίζει σχεδόν για πάντα. Μπορεί ακόμα να φτάνει μέχρι το φεγγάρι! Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες έχουν αποφασίσει ομόφωνα πως η ατμόσφαιρα της γης σταματάει στα 100 χιλιόμετρα πάνω από την Γη. 

3.Το νερό που πίνετε δεν έχει ανανεωθεί από τότε που υπήρχε νερό στην Γη

Πραγματικά το νερό που πίνετε υπάρχει στην γη εδώ και 3.8 δισεκατομμύρια χρόνια και δεν πρόκειται να ανανεωθεί μέχρι το τέλος του κόσμου! Αυτό σημαίνει πως το νερό που τώρα μπορεί να απολαμβάνετε υπάρχει περίπτωση να το έχει πιει ένας T-rex.

4.Ένας χρόνος δεν κρατάει ακριβώς 365 μέρες

Για την ακρίβεια κρατάει 365 ημέρες, 5 ώρες, 59 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα, δηλαδή περίπου 365 μέρες και 6 ώρες. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγω υπάρχουν δίσεκτα έτη: Κάθε τέσσερα χρόνια ο έξτρα χρόνος που κρατάει ένα έτος γίνεται περίπου μία μέρα.

5. Ταχύτητα περιστροφής της γης μειώνεται

Όλοι γνωρίζουμε πως μία μέρα στην γη κρατάει περίπου 24 ώρες. Ξέρατε όμως πως πριν 4.6 δισεκατομμύρια χρόνια πριν κρατούσε μονάχα 6 ώρες; Ξέρατε μήπως  πως σε 620 εκατομμύρια χρόνια θα είναι 21 ώρες μεγαλύτερη; Αυτό συμβαίνει γιατί σταδιακά η μηδαμινή βαρύτητα της Σελήνης επιβραδύνει την Γη!

+1 Η Γή δεν έχει μόνο δορυφόρο την σελήνη

Στην πραγματικότητα έχει άλλα δύο σώματα που περιφέρονται γύρω της. Δεν θεωρούνται ακριβώς δορυφόροι, δεν τηρούν τα κριτήρια, αλλά τέλος πάντων!

 

Αυτά για σήμερα! Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο! Γράψτε μου στα σχόλια πόσα από αυτά τα fun facts ξέρατε καθώς και αν έχετε κάποια άλλη ιδέα για άρθρο! Επίσης ζητώ την κατανόησή σας, το blog μου δεν είναι ακόμα τελείως έτοιμο!

14 comments

Skip to comment form

  1. Τέλειο άρθροο! Πολύ ενδιαφέροντα όλα τα fun facts εγώ δεν ήξερα κανένα από αυτά και όταν τα διάβασα ήμουν σε φάση : 🤯 ειδικά το 3 και το 5 που φάνηκαν πάρα πολύ εντυπωσιακά! Επίσης ήθελα να σου πω καλή αρχή με το blog σου και πολύ ωραίος σχεδιασμός! Ανυπομονώ για τα νέα σου άρθρα!

    1. Ευχαριστώ πολύ!

  2. Γειαα..! Πολύ ωραίο άρθρο! Τέλειες πληροφορίες!..

    1. Ευχαριστώ που μπήκες! Χαίρομαι που σου άρεσε!

  3. Γεια! Καλή αρχή! Τέλειο άρθρο! Πολλά από αυτά δεν τα ήξερα! Ήξερα μόνο το 1, το 4 και το Bonus.

    1. Τέλεια χαίρομαι που σου άρεσε και ευχαριστώ πολύ!

  4. Τέλειο άρθρο!!! Εγώ ήξερα μόνο το 1ο. Επίσης δεν πειράζει που το blog σου δεν είναι τελείως έτοιμο! Καλή αρχή πάντως και από εμένα!

  5. Πολύ ωραίο άρθρο!! Καλή αρχή!! Εγώ δεν ήξερα κανένα!! Επίσης ευχαριστώ που σχολιάζεις στο blog μου!!

  6. Αυτό είναι το δικό μου blog: https://blogs.e-me.edu.gr/a675958/

    1. ΟΚ, θα το δω κι αυτο, φαίνεται πολυ ενδιαφέρον

  7. Πολύ ενδιαφέρων άρθρο!!!!

    1. Ευχαριστώ!

  8. Μου άρεσε και ήταν ενδιαφέρων γράψε κι άλλα.

    1. Ναι θα ανεβάσω κι άλλα παρόμοια άρθρα! Το επόμενο θα έχει να κάνει με ένα τρισδιάστατο μηχανικό παζλ 😉

Leave a Reply