Το κρακεν: Αλήθεια ή ψέμα;

Είμαι σίγουρος πως όλοι έχουμε ακούσει  για το κράκεν, το γιγάντιο καλαμάρι το οποίο διαλύει πλοία και σκοτώνει ανθρώπους. Είναι όμως αλήθεια ή ψέμα; Αυτό το άρθρο είναι η αρχή μιας σειράς άρθρων που θα εξηγούν περίεργα φαινόμενα η μυθικά πλάσματα και θα εξερευνούν εάν είναι  πραγματικά.

Το κράκεν είναι ένα μυθικό πλάσμα της σκανδιναβικής μυθολογίας . Λέγεται πως είναι τόσο μεγάλο που πολλοί το μπέρδευαν με νησί. Από πολύ παλιά οι ναυτικοί έλεγαν ιστορίες για γιγάντια καλαμάρια τα οποία επιτίθονταν στα καράβια τους. Υπάρχουν πολλά βίντεο, φωτογραφίες και ζωγραφιές που απεικονίζουν το κράκεν, όμως είναι πραγματικότητα;

Η πραγματικότητα είναι πως το κράκεν υπάρχει!!! Όμως δεν είναι το τεράστιο καλαμάρι των ναυτικών, παρά ένα είδος σπάνιου καλαμαριού που ζει πολύ βαθιά στον Ειρηνικό Ωκεανό. Μέχρι πρόσφατα οι μόνες αποδείξεις που είχαμε είναι νεκρά ζώα που ξεβράζονταν στην ακτή.  Όμως το 2012 μια ομάδα επιστημόνων κατάφεραν να τραβήξουν το πρώτο βίντεο του κρακεν!!! 

Αυτό λοιπον είναι το πραγματικό κράκεν. Δυστυχώς δεν είναι το τεράστιο ζώο που περιγράφεται, όμως υπάρχει ! 

 

10 comments

Skip to comment form

  1. Τέλειο άρθρο, πολύ ωραία ιδέα για σειρά άρθρων! Ουαουυυ πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες και τις παρουσίασες πολύ ωραία, να σου πω την αλήθεια τον είχα ακούσει τον μύθο αλλά δεν τον πολύ-πίστευα… τελικά αποδεικνύεται ότι όλοι η μύθοι έχουν μια βάση αλήθειας!

    1. Ευχαριστώ πολύ! Και το κρακεν είναι μόνο η αρχή. Θα εξερευνήσουμε πολλά άλλα μυστήρια πολύ πιο ενδιαφέροντα!

  2. Τέλειοο άρθρο! Αλήθεια και εγώ είχα ακούσει για τον μύθο.. Λοιπόν νομίζω ότι θα κάνεις τέλεια άρθρα ..❗

    1. Ευχαριστώ πολύ!

  3. Ωραίο και πολύ ενδιαφέρον !! Εχω και εγώ μπλοκ αν θες δες στο. Να το λίνκ : https://blogs.e-me.edu.gr/a725145

    1. Ναι, σίγουρα θα του ρίξω μια ματιά!

  4. Αλήθεια υπάρχει;;;🥶Τέλειο άρθρο

    1. Ευχαριστώ πολύ!

  5. Φανταστικό άρθρο!

    1. Ευχαριστώ!

Leave a Reply