English

2 δροσερές σπιτικές γρανίτες με μόνο 4 υλικά 🥤🍡

   Συγγνώμη που δεν ανέβασα χθες αλλά δεν πρόλαβα!Αυτές οι 2 γρανίτες είναι το πιο δροσιστικό πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε τώρα που έπιασε ζέστη!Είναι γρανίτα ροδάκινο και φράουλα!Δυο φρούτα που μπορούμε να βρούμε αυτή την  εποχή, και η εκτέλεση κατά την γνώμη μου είναι εύκολη.Τα υλικά;Μόνο 4!Και το ένα από αυτά είναι νερό!Εγώ τις δοκίμασα και είναι φοβερές!Καλή απόλαυση!

1.Γρανίτα ροδάκινο

       Υλικά                                                                           

  • 600 γραμμάρια ροδάκινα

           πολτοποιημένα

  • 150 γρ. νερό
  • 150 γρ.  ζάχαρη
  • χυμός λεμονιού από 1/2  λεμόνι

          Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη και την βάζουμε στην φωτιά.Μόλις το σιρόπι πάρει βράση, κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.Προσθέτουμε στο σιρόπι ,τα πολτοποιημένα βερίκοκα και τον χυμό λεμονιού  και ανακατεύουμε καλά.
  2. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης της.Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή το βάζουμε στην κατάψηξη και το χτηπάμε ανά μισή ώρα ( τουλάχιστον 5 φορές)
  3. Τώρα μπορούμε να βάλουμε το μείγμα μέσα σε θήκες για γρανίτα ή πλαστικά ποτήρια και να το αφήσουμε για  λίγο στην κατάψηξη, να της βάλουμε ξυλάκια παγωτού και να την φάμε σαν γρανίτα-παγωτό 🍧🍡!

Tip:Για να πετύχετε ένα καλύτερο χρώμα μπορείτε να προσθέσετε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής

 

 

 

     2.Γρανίτα φράουλα

         Υλικά

  • 600 γρ. πολτοποιημένες φράουλες
  • 225 γρ. νερό
  • 225 γρ.  ζάχαρη
  • χυμός λεμονιού από 1/2 λεμόνι

        Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε την ζάχαρη με το νερό και την βάζουμε στη φωτιά.Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά
  2. Προσθέτουμε στο σιρόπι τις πολτοποιημένες φράουλες και  τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης της.Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή το βάζουμε στην κατάψηξη και το χτηπάμε ανά μισή ώρα ( τουλάχιστον 5 φορές)
  4. Τώρα μπορούμε να πιούμε την γρανίτα μας στο ποτήρι 🥤 ή να βάλουμε το μείγμα μέσα σε θήκες για γρανίτα ή πλαστικά ποτήρια και να τη αφήσουμε λίγο παραπάνω στην κατάψηξη, να της βάλουμε ξυλάκια παγωτού και να την φάμε σαν γρανίτα-παγωτό 🍧🍡!

 

7 comments

Skip to comment form

  1. Υπέροχο άρθρο!

  2. θέλω να δοκιμάσω αυτή με το ροδάκινο!

    1. Είναι τέλεια στα αλήθεια, να την κάνεις!

  3. Ουάου!!! Φαίνονται πολύ ζουμερές, δροσιστικές και απολαυστικές!!! Θα τις δοκιμάσω…

    1. Κι εγώ!Βασικά θα τις φτιάξω σήμερα γιατί μόλις τώρα ανακάλυψα ότι έχω θήκες για γρανίτες 😅😅😉😉!!!!

  4. τελειο

  5. πόσο δροσηστικές…

Leave a Reply