Πως να κάνεις το δωμάτιό σου aesthetic*ευκολες, trendy,οικονομικές ιδέες* ♡

Και που λέτε πρίν ακριβώς 20 μηνες και 15 μέρες  (σήμερα που το γράφω είναι 21-4-2022)   η Μαρία μου έκανε ένα σχόλιο ζητώντας μου να κάνω ένα άρθρο για διακόσμηση δωματίου.  

Τελικά δεν το ανέβασα ποτέ γιατί έκλεισα το blog μου και τώρα η Μαρία δεν μπαίνει πλέον στην e-me αλλά παρόλα αυτά αποφάσισα έστω και καθυστερημένα να κρατήσω την υπόσχεση μου 😅. Οπότε όπως καταλάβατε, στο σημερινό άρθρο θα δούμε μικρές και *σχετικά* οικονομικές πινελιές  που μπορείτε να προσθέσετε στο δωμάτιο σας για  να το κάνετε πιο σοβαρό, εφηβικό αλλα ταυτόχρονα και trendy! 

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να καλύψω τα πάντα, από φωτισμό, diy, διακόσμιση τοίχου, χρωματικές επιλογές και πολλά πολλά άλλα. Ίσως να βγει λίγο μεγάλο αλλά συνεχίστε να διαβάζετε γιατί ήθελε πολύ δουλειά και έρευνα και θα έχει ενδιαφέρον! Μπορείτε επίσης να δείτε και το άρθρο της Ελένης από το Helen's blog για περισσότερες ιδέες! 

Επίσης ένα γρήγορο disclaimer πριν ξεκινήσουμε: όλες οι φωτογραφίες στο άρθρο είναι από το pinterest, όχι δικές μου. Θα προσπαθήσω  να βάζω λινκ για να δωσω credit στους δημιουργούς τους, στο άρθρο τώρα!!

Χρωματική παλέτα

Νομίζω ότι το theme του δωματίου βασίζεται πάνω στην χρωματική παλέτα που θα επιλέξετε. Για εφηβικό δωμάτιο, είναι καλύτερο η παλέτα να είναι ανοιχτόχρωμη και παστελ γιατί αυτο θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο φωτινό και μεγάλο. Κάποια παραδείγματα είναι τα παρακάτω

photo by  Livspace on pinterest

Γενικά, αυτά τα χρωματα δεν είναι μόνο για τον τοίχο αλλα γενικότερα για το όλο theme του δωματίου 

Μπορείτε να κάνετε και συνδυασμούς, κάποιοι που μου αρέσουν είναι 

  • Ανοιχτό απαλό ροζ - ασπρο

Photo by Wattpad  on pinterest 

  • Ανοιχτό απαλό πράσινο-ασπρο

  • Λιλά-άσπρο 

Photo by shigenics on pinterest

  • Γκρι ανοιχτό -άσπρο

Photo by SOCIETY19 on pinterest 

Διακόσμηση ... κρεβατιού

Το κρεβάτι είναι ένα βασικό μέρος του δωματίου, για να το κάνετε να φαίνεται πιο όμορφο  μπορείτε να βασιστείτε στην χρωματική παλέτα που επιλέξατε. Για παράδειγμα, με τα χρώματα παστελ ροζ- ασπρο θα έχω: 

  1. Άσπρη παπλωματοθήκη 
  2. Pastel ροζ διακοσμητική κουβέρτα 
  3. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και 3-4 throw pillows δηλαδή διακοσμητικά μαξιλάρια στο χρώμα pastel ροζ. Είναι σχετικά φτηνά και μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε σχήματα και χρώματα στο ΙΚΕΑ κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται πιο τακτοποιημένο όμορφο και γεμάτο! 

Οπότε μετά από όλα αυτά τα βήματα θα έχουμε ένα κρεβάτι κάπως έτσι: 

Photo by ⋒ 𝐠𝐫𝐚𝐜𝐞 ⋒ on pinterest

Διακόσμηση τοίχου

Η διακόσμηση του τοίχου είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της διακόσμησης. Υπάρχουν πολύ τρόποι για να διακοσμήσεις τον τοίχο σου

 1 . Αφίσες

Μπορείτε φυσικά να αγοράσετε μια αφίσα, ωστόσο μπορείτε να βρείτε και πολλες ✨aesthetic✨αφίσες  στο pinterest, να τις αποθηκεύσετε και στην συνέχεια να τις εκτυπώσετε. Μπορείτε να τις εκτυπώσετε και μόνοι σας αλλα αν θέλετε καλύτερη ποιότητα θα σας πρότεινα να πάτε σε ένα φωτοτυπείο. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και μια τέτοια σύνθεση με αφίσες όπως η παρακάτω.

Photo by Paula on pinterest

2.  Photo collage

Για να κάνετε το photo collage θα χρειαστείτε να επιλλέξετε κάπoιες aesthetic φωτογραφίες που σας αρέσουν και ταιριάζουν με το δωμάτιό σας , να τις εκτυπώσετε σε καλή ποιότητα, να τις κόψετε και στην συνέχεια να κάνετε το collage στον τοίχο σας. Κάποες ιδέες:

Photo by ADN STUDIOS | Aesthetic, Vintage & Grunge Online Shop on pinterest 

Photo by Jadynvanhorn on pinterest 

Photo by kamryn on pinterest 

Photo by 𝗔𝘃𝗮 🦢 on pinterest 

3. Kισσοί

Τα περισσότερα δωμάτια που βλέπουμε πλεον στο tik tok και στο pinterest έχουν κισσούς. Μπορείτε να τους βάλλετε στον τοίχο δίπλα στο κρεβάτι σας ή πάνω από το κρεβάτι σας. Είναι ένας ωραίος και πρωτότυπος τρόπος διακόσμησης αλλά μην το παρακάνετε γιατί μετά το δωμάτιό σας θα μοιάζει με ζούγκλα 😂. Μπορείτε να τους βρείτε στο ΙΚΕΑ , σε μικρά καταστήματα διακόσμισης αλλά και στο amazon. Να μερικές ιδέες: 

Photo by Cassidy Lucille | College and Lifestyle on pinterest 

4. Cd- δίσκοι 

Ίσως να ακούγεται περίεργο αλλα τα ζωγραφισμένα cd και οι δίσκοι βινυλίου είναι ένα απο τα πιο trendy room decor αυτήν την στιγμή. Ρωτήστε τους γονείς σας αν έχουν κάποιον παλίο δίσκο και μπορείτε να τον διακοσμίσετε στον τοίχο σας κάπως έτσι 

Photo by virginie on pinterest

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να διακοσμήσετε και τα cd τα οποία όμως τα φτιάχνετε και τα ζωγραφίζετε μόνοι σας όπως το παρακάτω 

Photo by miumiu on pinterst 

Άν θέλετε ένα tutorial για το πως να κάνετε κάτι παρόμοιο πατήστε εδώ 

Άλλες ιδέες διακόσμησης 

 1. Καθρέφτης

Ένας καθρέφτης είναι σίγουρα κάτι πολύ χρήσιμο για το δωμάτιό σας! Πιό όμορφοι δίχνουν οι στρογγυλοί και οι ολόσωμοι καθρέφτες! Μπορείτε να τους διακοσμήσετε με φωτάκια ή κισσούς! Στην παρακάτω φωτογραφία οι καθρέφτες έχουν τοποθετηθεί ο ένας δίπλα στο άλλον κάτι το οποίο δεν θα σας πρότεινα να κάνετε αλλά την έβαλα για να τους δείτε και τους δύο μαζί 

Photo by Charis Kehler on pinterest 

2. Πουφ-bean bag 

Θα προσθέσει ένα ✨cozy vibe✨ στο δωμάτιό σας και θα έχει πολύ πλάκα ειδικά σε sleepover ή απλά για να χαλαρώσετε διαβάζοντας το βιβλίο σας.

Photo by Tiana Jansen on pinterest 

Φωτισμός 

Αρχικά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι και κανένας επαγγελματίαςστον φωτισμό οπότε απλά θα σας πω τα trends στον φωτισμό δωματίου που ξέρω! 

1. LED lights 

Νομίζω οι περισσότεροι το έχουμε δει στα social media και στα δωμάτια των influencers. Είναι πραγματικά ένας ωραίος τρόπος φωτισμού που δινει ένα vibe και μια ωραία cozy ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Θα σας πρότεινα να τοποθετήσετε τα LED lights στο ταβάνι σας, πίσω από το γραφείο σας ή το κρεβάτι σας και καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να τα βάλετε με διακριτικό τρόπο, δηλαδή να φαίνεται περισσότερο το φως τους και λιγότερο τα ίδια τα LED lights. Στην φωτογραφία που βαζω υπάρχουν LED ligths σε πολλά σημεία γιατί ήθελα να σας δωσω ιδέες για το που να τα τοποθετήσετε αλλά εσεις φυσικά δεν χρειάζεται να βάλετε τόσα πολλά!

Photo by EmilY on pinterest 

2. Galaxy projector

Είναι κάτι παρόμοιο με τα LED αλλά είναι ουσιαστικά σαν ένας προτζέκτορας που βγάζει φως σε διάφορα χρώματα και θυμίζει γαλαξία και φώτα του διαστήματος. Ανάλογα με το πόσα χρήματα θα διαθέσετε μπορείτε να πάρετε έναν με πολλά χρώματα και blutooth για το κινητό με μουσική κλπ ή να πάρετε έναν πιο απλό. Εγώ προσωπικά πήρα έναν απλό και σχετικά οικονομικό από το amazon (νομίζω ήταν ο πιο φθηνός που είχε😅)  και έκανε 25 ευρώ περίπου. (Edit (27/4 7¨13μ .μ ): αν το βλέπεις αυτό, ευχαριστώ που διαβάζεις το άρθρο , βάλε στα σχόλια υτό το emoji  💙) Παρόλο που δεν συνδέεται με το κινητό μου, έχει μια καλή ποικιλία από χρώματα και προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένη. Πιστέψτε με είναι ό,τι καλύτερο να τον ανάβω πριν κοιμηθώ για να χαλαρώνω και να φτιάχνω ατμόσφαιρα!  

Photo by Eternal LEDs on pinterest 

3. Fairy lights

Τα fairy lights είναι πολύ όμορφα και κομψά και σίγουρα προσθέτουν μια πινελιά σε κάθε δωμάτιο, μπορείτε να τα βάλετε στον τοίχο σας , στις κουρτίνες σας  ή στη  βιβλιοθήκη σας και είναι ωραίο να τα συνδυάσετε και με κισσούς ! 

Photo by Home Decorish | Lifestyle | Simple DIY's on pinterest 

EXTRA STUFF

Ακολουθούν κάποια link με βίντεο στο Youtube που έχουν διάφορες ιδέες και DIY για όποιον ενδιαφέρεται! 
https://www.youtube.com/watch?v=6dFN1jc3t9Y
https://www.youtube.com/watch?v=3CuHlzUZkoA
Aυτά λοιπόν από εμένα, ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο, να μην σας κούρασε και να σας έδωσε έστω και μια ιδέα! Γράψτε μου στα σχόλια την γνώμη σας και γράψτε μου και δικές σας ιδέες διακόσμησης αν έχετε! Τα λέμε στο επόμενο άρθρο <3

18 comments

Skip to comment form

  1. Πολύ ωραίο άρθρο!!! Οι ιδέες σου είναι τέλειες!! Εγώ έχω μερικές ιδέες όπου θα σου τις πω μιας και διάβασα σε ένα σχόλιο σου πως δεν έχεις πολλές ιδέες για part 2!!!
    1. Αυτοκόλλητα τοίχου
    2.Κεράκια σε ωραία σχέδια κλπ
    3.Ραφάκια στον τοίχο
    4.Μαξιλάρια σε διάφορα ωραία σχέδια (π.χ αστεράκια, σύννεφα κλπ)
    5.Λουλούδια – γλάστρες (και ψεύτικα θα μπορούσε να είναι απλά για περισσότερη ομορφιά)
    6.Ρολόι τοίχου
    7.Ονειροπαγίδες

    Αυτές τις ιδέες είχα! Ελπίζω να σε βοήθησα!

    1. Σε ευχαριστώ πολυ! Ναι φυσικά και με βοήθησες! Τέλειες ιδέες!

  2. Τέλειο άρθρο! μου άρεσαν πολύ οι ιδέες σου! 💙

    1. Ευχαριστώ!

  3. Πολύ ωραίο άρθρο !! Μου έδωσες πολλές ιδέες

    1. Ευχαριστώ, χαίρομαι!

  4. ΤΕΛΕΙΕΣ ΙΔΕΕΣ!!

    1. Ευχαριστώ, εσύ έχεις blog?

  5. Υπέροχα όλα! Εγώ θέλω να κάνω το δωμάτιό μου ζούγκλα….😅 Γενικά αποχρώσεις του λαχανί, άσπρου και απαλό κίτρινο…

    1. Τέλεια, είναι πολύ ωραίος ο συνδυασμός που επέλεξες για το δωμάτιό σου !

  6. Τέλειες ιδέες!! Εγώ θα αλλάξω το δωμάτιό μου το Καλοκαίρι!! Το μόνο που έχω ήδη είναι παστέλ-ροζ στο δωμάτιο!! Μήπως θα μπορούσες να κάνεις part 2!!🥺🥺🥺 >3

    1. Ναι, θα προσπαθήσω να κάνω part 2 άλλά έχω ξεμίνει λίγο από ιδέες, πάντως θα το κάνω όσο πιο σύντομα μπορώ!!

      1. Τέλεια!! Θα το περιμένω!! Επίσης συγνώμη, σου απαντάω λίγο αργά βέβαια, αλλά ξέχασα να βάλω αυτό:💙 στο προηγούμενο σχόλιο!!θα περιμένω με ανυπομονησία το part2 γιατί έχω ξεμείνει από ιδέες😅

        1. Δεν πειράζει! Ναι θα το κάνω όταν γυρίσω από τις διακοπές!

          1. Τέλεια!! Καλά να περάσεις👄

          2. Ευχαριστώω!

  7. Πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες.

    1. Ευχαριστώ!

Leave a Reply