Παγωτό φράουλα
Υλικά
400 γραμμάρια φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
1/4 του φλιτζανιού (60 ml) ξίδι βαλσάμικο
2/3 του φλιτζανιού (100 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη
2 φλιτζάνια (500 ml) κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
Εκτέλεση
1. Βάλτε τις φράουλες και το βαλσάμικο σε ένα μπολ και αφήστε τες να ποτίσουν για 20 λεπτά.
2. Χύστε τις φράουλες με το βαλσάμικο στο δοχείο του μπλέντερ και χτυπήστε μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
4. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος καλά και μετά ανακατέψτε τη με το μείγμα φράουλας,
5. Μεταφέρετε σε ένα ρηχό δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να αρχίσουν να παγώνουν οι άκρες.
6. Αφαιρέστε από το ψυγείο και χτυπήστε το παγωμένο μείγμα με το μίξερ.
7. Επιστρέψτε το μείγμα παγωτού στο ρηχό δοχείο σας και ξαναπαγώστε. Επαναλάβετε 2 με 3 φορές και το παγωτό σας είναι έτοιμο.
8. Σερβίρετε με μερικές έξτρα φράουλες και περιχύστε με ελάχιστο βαλσάμικο ξίδι.
Παγωτό σοκολάτα
Υλικά
- 5 κρόκοι αυγών
- 500ml γάλα
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη
- σε μικρά κομμάτια
- (ή σοκολάτα υγείας για παγωτό σοκολάτα bitter)
Εκτέλεση συνταγής
- Αναμίξετε τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπήστε καλά.
- Ζεστάνετε το γάλα και προσθέστε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας μέχρι να λιώσουν.
- Ανακατέψτε καλά και αφήστε την σοκολάτα να κρυώσει.
- Στη συνέχεια αναμείξτε τη χτυπημένη ζάχαρη με τους κρόκους με το μείγμα γάλα – σοκολάτα και ζεστάνετε πάλι για λίγο ανακατεύοντας συνέχεια.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Βάζουμε στην κατάψυξη και σε δύο ώρες έχουμε υπέροχο σπιτικό παγωτό σοκολάτας.
Σημειώσεις συνταγής:Το χτύπημα του τελικού μίγματος σοκολάτας με την κρέμα γάλακτος να το κάνετε με μίξερ.
Παγωτό βανίλια
Υλικά
- 4 κρόκοι αυγών
- 250ml γάλα
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίξτε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και φέρτε σε σημείο βρασμού χωρίς να αφήσετε να βράσει.
- Προσθέστε τη βανίλια και αφήστε για 20 λεπτά.
- Σε ένα μπωλ, ανακατέψτε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να παχύνει το μίγμα.
- Περιχύστε στο μίγμα το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε καλά.
- Ξαναρίξτε το μίγμα μέσα στο κατσαρολάκι και ζεστάνετε λίγο χωρίς όμως να βράσετε.
- ‘Οταν δείτε μια κρούστα στο κουτάλι σας, είναι ώρα να απομακρύνετε απο τη φωτιά.
- Αφήστε να κρυώσει.
- Στη συνέχεια ανακατέψτε στο μίγμα την κρέμα.
- ‘Οταν το μίγμα ομογενοποιηθεί τοποθετείστε στην κατάψυξη.
Σημειώσεις συνταγής: Το χτύπημα του τελικού μίγματος με την κρέμα γάλακτος να το κάνετε με μίξερ
Πηγές: Παγωτά – Mary's blog
Γλυκό: παγωτό φράουλα με ξίδι βαλσάμικο - Queen.gr
13 comments
Skip to comment form
Τέλειες συνταγές! Από αυτες που έβαλες πιο πολύ μου αρέσει η σοκολάτα αλλά όλες φαίνονται τέλειες και τώρα που έχω χρόνο σίγουρα θα τις δοκιμάσω! Η αγαπημένες μου γεύσεις γενικά είναι σοκολάτα ,σορμπε καρπούζι και σορμπε μανγκο γενικά προτιμώ τα σορμπε γιατί είναι πιο δροσερά και ελαφριά και μου αρέσει να δοκιμάζω πιο περίεργες γεύσεις !
Επίσης δεν ξέρω αν το είδες αλλά έχω βάλει στο Blog μου μια σελίδα με την παρέα μας και ουσιαστικά επειδή έκανα τα link copy από την λίστα στο δικό σου blog ξέχασα μετά να συμπεριλάβω και το δικό σου, δεν ξέρω αν το είδες όταν μπήκες αλλά σου ζητάω συγγνώμηη που ξέχασα να σε βάλω 🥺 φυσικά το διόρθωσα τώρα απλά το λέω για να μην γίνει κάποια παρεξήγηση μιας και λατρεύω το blog σου!
ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ BUENO Η ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Τέλειο άρθρο! Αλήθεια γίνονται αυτές οι συνταγές ;;;
Γιατί θέλω να τις φτιάξω…
Τέλειο άρθρο!! Τώρα που τα καρφιτσώνεις είναι πολύ πιο εύκολο να τα βρω!! Εγώ προτιμώ, σοκολάτα μπισκότο και cookies (ναι είναι διαφορετικά) αλλά μπορεί να κάνω την συνταγή με την σοκολάτα!! Επίσης πως καρφιτσώνεις τα άρθρα σου; Ευχαριστώ!!
Author
Ευχαριστώ! Τα καρφιτσώνω για αυτόν ακριβώς τον λόγο! Εμένα μου αρέσει το μπισκότο, η στρατσιατέλα.
Φυσικά! Πατάς επεξεργασία άρθρου. Δεξιά στην ορατότητα πατάς Επεξεργασία →Δημόσιο και tickάρεις το Μόνιμα στην 1η σελίδα! Ελπίζω να σε βοήθησα!
Ναι!! Πάρα πολύ!!! Χίλια ευχαριστώ!!
Πολύ ωραίο άρθρο! Μου αρέσει πολύ το παγωτό οπότε θα μου είναι χρήσιμη αυτή η συνταγή! Εμένα οι αγαπημένες μου γεύσεις παγωτού είναι η σοκολάτα το bueno μου αρέσει επίσης και το μπισκότο.
Σοκολάτα forever! Καλό Καλοκαίρι! Πεντανόστιμο το άρθρο!
Τέλειο άρθρο!Εμένα είναι φράουλα,στρατσιατέλα και cookies!Καλό καλοκαίρι!
Author
Ευχαριστώ! Οι αγαπημένες μου γεύσεις είναι φράουλα,bueno κι λεμόνι. Καλό Καλοκαίρι!
Υπέροχο άρθρο! Εμένα η αγαπημένα μου γεύση παγωτού είναι η Στρατσιατέλα. Καλό Καλοκαίρι!
Author
Ευχαριστώ!
Εμένα η αγαπημένες μου γεύσεις είναι φράουλα,bueno κι λεμόνι!
Παρακαλώ!