Το σίγουρο είναι πως οι ώρες του #μένουμε σπίτι ώστε να μειώσουμε τη διασπορά του κορονοϊού για τους περισσότερους φαντάζουν ατελείωτες. Ως αντίδοτο στο στρες η μαγειρική μπορεί να είναι χρήσιμη και να προσφέρει πολλά ψυχολογικά πλεονεκτήματα. Αυτά τα οφέλη μπορεί να είναι και αρκετά για να μας «σπρώξουν» πίσω στην κουζίνα! Παρακάτω δες πως πως να κάνεις πτι-φουρ με επικάλυψη σοκολάτας και γέμιση μαρμελάδας. 

  • Για τη ζύμη
    • 350 γρ. βούτυρο λευκό αγελάδος
    • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
    • 3 αβγά
    • 2 βανίλιες
    • 500 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο.
    • 1 κγ μπέικιν πάουντερ

  • Για την επικάλυψη/γέμιση
    • 400 γρ. σοκολάτα ΙΟΝ κουβερτούρα
    • 300 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του mixer χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες για 15 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά περιμένοντας να ενσωματωθούν πλήρως.
  3. Κατεβάζουμε τον κάδο από το mixer και ρίχνουμε το αλεύρι.
  4. Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι μέχρι να ενσωματωθεί.
  5. Το ζυμάρι μας είναι μαλακό, το βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  6. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα.
  7. Κόβουμε τα μπισκότα μας ομοιόμορφα μπαστουνάκια αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
  8. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 12-14 λεπτά ανάλογα με το φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
  9. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ,και μετά βάζουμε τη μαρμελάδα ,τα κλείνουμε και βουτάμε το 1/3 του μπισκότου μέσα στη λιωμένη σοκολάτα.
  10. Τα απλώνουμε σε μια λαδόκολα και περιμένουμε να κρυώσει η σοκολάτα.
  11. Για την σοκολάτα: Λιώνουμε τη σοκολάτα με την μέθοδο του μπεν μαρί.
7 thoughts on “Πτι-φουρ με γέμιση μαρμελάδας”
  1. Πολύ ωραίο άρθρο!!! Επίσης ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση…. Πώς καρφιτσώνεις τα άρθρα σου;

    1. Ευχαριστώ! Όταν επεξεργάζομαι το άρθρο, δεξιά πατάς Ορατότητα → Επεξεργασία και βάζεις tick στο «Μόνιμα στην 1η σελίδα»

Leave a Reply