ΣΚΑΛΑΠΟΎΤΑΡΟΣ ΚΑΙ ΓΚΑΡΓΚΑΝΤΖΌΛΙΟΣ

Σε αυτό το άρθρο θα σας μιλήσω για τους καλικάντζαρους που από πολύ πολύ παλιά προσπαθούν να κόψουν τον κορμό της γης.  Αυτοί οι καλικάντζαροι λοιπόν μισούν τα Χριστούγεννα και το βράδυ της πρωτοχρονιάς όταν όλοι κοιμηθούν οι καλικάντζαροι ξυπνούν και μπαίνουν μέσα στα σπίτια, σπάνε τις γυάλινες μπάλες του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, χύνουν το μέλι, σκορπούν την άχνη ζάχαρη και σπάνε τα καλά ποτήρια. Και πιο το αποτέλεσμα; Το επόμενο πρωί οι κάτοικοι όλων των σπιτιών με το που ξυπνούν βλέπουν τον χαμό   πανικοβάλλονται και έλεγαν μα τι χαμός είναι αυτός το δέντρο μας καταστράφηκε τα καλά μας ποτήρια έγιναν θρύψαλα η άχνη ζάχαρη από τα κουραμπιέδες είπε παντού στο σπίτι το κοτόπουλο οι πατάτες μα ποιος τα έκανε όλα αυτά πώς θα έρθουν οι καλεσμένοι μου!! Αλλά όσες προσπάθειες έκαναν οι καλικάντζαροι να καταστρέψουν τα Χριστούγεννα δεν τα κατάφεραν γιατί η χαρά δεν είναι να έχεις πλούσιο τραπέζι και ακριβά στολίδια αλλά η χαρά κρύβετε μέσα στις όμορφες στιγμές και στην καρδιά μας...

Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο μου και να έχετε καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά..      Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα & ευτυχισμένο το νέο έτος 2019!

3 comments

  1. ΤΕΛΕΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
    ΚΑΛΕΣ ΓΟΙΡΤΕΣ!!!

  2. Τα ωραιότερα μυστικά των Χριστουγέννων

    Εκδόσεις Ψυχογιός

    Ονομάζεται Βαρνάβας Βαρβακίπικ είναι το αρχαιότερο ξωτικό στη Γη και αρχιγραμματέας του Αϊ-Βασίλη. Ο Βαρνάβας Βαρβακίπικ είναι ο αφηγητής αυτού του βιβλίου και θα σας αποκαλύψει όλα τα μυστικά του Αϊ-Βασίλη! Που κρύβεται όλο το χρόνο, πως προετοιμάζονται τα δώρα από τους ξωτικούς-βοηθούς, ποιός επιμελείται τα γράμματα. Μας συστήνει τους εννέα ταράνδους που οδηγούν το έλκυθρο του Αϊ-Βασίλη και τι χαρίσματα έχει ο καθένας και τέλος πως μοιράζονται τα δώρα. Χάρη στον Βαρνάβα Βαρβακίπικ θα μάθετε για τα έθιμα και τις ιστορίες των χριστουγέννων και το καλύτερο, την άκρως μυστική συνταγή της κυρίας Αϊ-Βασίλη που μπόρεσε να αντιγράψει όταν εκείνη ήταν αφηρημένη.

    Μετά την ανάγνωση του βιβλίου θα γνωρίσετε τα πάντα για τα Χριστούγεννα…και αν είστε τυχεροί μπορεί να συναντήσετε τον Αϊ-Βασίλη!!!

    1. Σοφία γιατί μου το έβαλες αυτό;

Leave a Reply