Σήμερα, παγκόσμια ημέρα ελληνικού βιβλίου και Αφτισμού.

Γεια σας, αγαπητοί μου αναγνώστες σήμερα σαν παγκόσμια ημέρα ελληνικού βιβλίου θα δούμε σε αυτό το άρθρο θα σας γράψω δύο περιλήψεις από δύο πολύ ωραία βιβλία.

Η πριγκίπισσα με το λευκό φτερό.

Ζισλέν Ρομάν

Σοφί Λεμπό

κόκκινη κλωστή δεμένη                  6+

Περίληψη: Κάποτε ζούσε ένας μαχαραγιάς που σπάνια χαμογελούσε. Το μόνο που το παρηγορούσε από τότε που είχε χάσει την αγαπημένη του γυναίκα ήταν το χαμόγελο της κόρης του, της πριγκίπισσας Σεντάνα.

Ο μαχαραγιάς παντρεύτηκε ξανά και η καινούρια του σύζυγος αρνούνταν να φροντίσει τη μικρή πριγκίπισσα. Έχτισε μια μεγάλη βιβλιοθήκη σ' ένα έρημο νησί , έκανε μάγια στη Σεντάνα και την αιχμαλώτισε. Κάθε πρωί η πριγκίπισσα μεταμορφωνόταν σ' ένα πανέμορφο λευκό παγώνι και κάθε βράδυ ξαναγινόταν άνθρωπος.

Άραγε θα καταφέρει να βρει μέσα στα βιβλία για τα μάγια που την κρατούσαν δεμένη; Ποιος να είναι ο ατρόμητος νεαρός που εμφανίστηκε στο νησί και έκανε τα πάντα για να τη βοηθήσει;

Μια ιστορία για τη ζήλια, την αγάπη και τα βιβλία, βασισμένη σε έναν μύθο της ινδικής προφορικής παράδοσης, γεμάτη χρώματα κι αρώματα...

Εκδόσεις κόκκινη κλωστή δεμένη.

 

 

Ο μικρός πρίγκιπας ΑΝΤΟΥΑΝ ΝΤΕ  ΣΕΝΤ-ΕΞΠΕΡΙ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΜΑΝΟΥΕΛΑ ΑΝΤΡΕΑΝΙ

ΨΥΧΟΓΙΟΣ παιδί

Περίληψη: Ο αγαπημένος Μικρός Πρίγκιπας ζωντανεύει με τρόπο μοναδικό στις υπέροχα εικονογραφημένες σελίδες του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας. Συναντήστε τον στην έρημο της Σαχάρας, μοιραστείτε την αγάπη του στο ταξίδι του στο σύμπαν και στους πλανήτες, και ζήστε μαζί του την πιο μαγευτική ιστορία που έχει συντροφέψει χιλιάδες μικρούς και μεγάλους στο πέρασμα του χρόνου.

Λοιπόν αυτό ήταν το άρθρο μου αν θέλετε πατήστε αυτό https://www.youtube.com/watch?v=dFSe1x1ayzM το link και παίξτε ένα πολύ ωραίο και διασκεδαστικό παιχνίδι! Αυτά για σήμερα τα λέμε!

2 comments

  1. Τελειο το παραμυθι σου Χαρα!
    αλλα και το παιχνιδι δεν θα το ελεγα καλο…
    θα το ελεγα φανταστικο!

    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρθούλα μου!

Leave a Reply