Loading...
Χωρίς κατηγορία

Πως να είσαι ένας καλός και σωστός blogger ✅

Γεια σας παιδιά!!! Όπως είδατε και από τον τίτλο στο σημερινό άρθρο θα σας δώσω μερικές συμβουλές για να γίνεται καλοί και σωστοί blogger! Πιστεύω αυτό το άρθρο θα βοηθήσει όσα άτομα έχουν blog! Άλλωστε αυτό θέλω να σας βοηθήσω! Οπότε πάμε να ξεκινήσουμε........

 

 

 

 

1.Ο τίτλος είναι το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να έχει ένα άρθρο για να καταλάβεις και το θέμα του άρθρου:

Κάθε άρθρο θα πρέπει να έχει ένα τίτλο. Αυτός ο τίτλος θα έχει ως βάση το θέμα του άρθρου. Όταν αυτός που διαβάζει το άρθρο δει τον τίτλο θα πρέπει αυτόματα να καταλάβει και πιο θα είναι το θέμα του άρθρου έτσι ώστε να έχει πάρει μία ιδέα για το τι θα διαβάσει παρακάτω.

 

2.Η εισαγωγή και ο τρόπος που θα ξεκινήσεις το άρθρο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο:

Κάθε άρθρο πρέπει να έχει μία εισαγωγή. Κάθε φορά η εισαγωγή μπορεί να είναι με διαφορετικό τρόπο γραμμένη αλλά το νόημα της εισαγωγής στο άρθρο δεν αλλάζει ποτέ. Αρχικά ξεκινήστε με έναν χαιρετισμό. Στη συνέχεια μπορείτε να πείτε μέσα σε μία μόνο πρόταση το τι θα περιέχει αυτό το άρθρο και για πιο θέμα θα μιλάει. Επίσης θα ήταν πολύ ωραίο και ενδιαφέρον να κάνετε μία ερώτηση. Αυτό τραβάει το ενδιαφέρον του κόσμου και έτσι θα υπάρχουν πιο πολλά άτομα που θα ενδιαφερθούν και θα μπουν στον κόπο να διαβάσουν το άρθρο σας. Μην ξεχάσετε επίσης να προσθέσετε και μία δική σας πινελιά χωρίς όμως να είναι κάτι μεγάλο γιατί πάντα η εισαγωγή και η αρχή του άρθρου πρέπει να είναι αρκετά μικρή.

 

3.Πρέπει να προσέχετε αυτά που γράφετε αλλά και τον τρόπο που τα γράφετε:

Όταν λέτε κάτι προσπαθήστε να το εξηγήσετε όσο πιο καλά μπορείτε έτσι ώστε να μην έχουν απορίες οι αναγνώστες σας. Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι ή να δώσουν οι αναγνώστες σας σε κάτι περισσότερη βάση τότε επιλέξτε να το γράψετε με κεφαλαία, να κάνετε τα γράμματα πιο έντονα ή να τα κάνετε λίγο μεγαλύτερα. Επίσης προσέξτε τα ορθογραφικά λάθη και τα τυχόν λάθη ανάμεσα στις λέξεις ακόμη και ας μην είναι ορθογραφικό το λάθος αυτό. Να ξέρετε είναι πολύ σημαντικό το να είναι όλα αυτά προσεγμένα. Έτσι οι αναγνώστες σας θα έχουν και καλύτερη εντύπωση για το blog σας και τον τρόπο που γράφετε με αποτέλεσμα να αρχίσουν να το παρακολουθούν.

 

4.Μην λέτε πράγματα που δεν χρειάζεται:

Σαφώς και όλοι ξέρουμε πως είναι καλό να βάζουμε <<σάλτσες>> στα άρθρα μας γιατί με αυτό τον τρόπο γίνονται μεγαλύτερα και πιο κατανοητά. Όμως το να λέμε πράγματα τα οποία δεν χρειάζονται και είναι περιττά δεν είναι καλό διότι με αυτόν τον τρόπο οι αναγνώστες σας δεν μπαίνουν καν στον κόπο να διαβάσουν ολόκληρο το άρθρο μιας και το θεωρούν βαρετό. Ωστόσο είναι καλό να βάζουμε και παραπάνω πινελιές όμως όταν αυτές οι πινελιές δεν ξεπερνούν το όριο και έχουν ένα μέτρο.

 

5.Μην βιάζεστε να τα πείτε όλα. Δώστε λίγη παραπάνω βάση και λίγο παραπάνω χρόνο σε αυτά που λέτε:

Είναι πολύ σημαντικό να εξηγείτε λίγο παραπάνω αυτά που λέτε και να μην τα αφήνετε μισοτελειωμένα. Όταν στα άρθρα σας γράφετε κάτι και το κόβεται σε ένα άκυρο σημείο, αυτό που λέτε δεν γίνεται 100% αντιληπτό από τους αναγνώστες σας. Έτσι πρώτον οι αναγνώστες σας θα έχουν απορίες και κενά μιας και δεν έχετε εξηγήσει καλά αυτό που θέλετε να πείτε. Και δεύτερον αφήνετε να καταλάβουν οι αναγνώστες σας ότι βαριέστε να γράψετε και να ολοκληρώσετε το άρθρο σας.

 

6.Μην επαναλαμβάνετε συνέχεια τις ίδιες λέξεις:

Δεν είναι καλό να λέτε συνέχεια τις ίδιες λέξεις μιας και δεν ακούγετε ωραίο. Προσπαθήστε να βρείτε λέξεις που να μοιάζουν ή  να είναι συνώνυμες με τις λέξεις που θέλετε να πείτε. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε όσο περισσότερες λέξεις μπορείτε και να εμπλουτίσετε το άρθρο σας.

 

7.Δώστε μία καλή εντύπωση για το blog σας στους αναγνώστες σας:

Αυτό προφανώς και δεν θα γίνει μέσα σε μόνο μία μέρα. Θα χρειαστεί αρκετό χρόνο. Άλλωστε το καλό πράγμα αργεί να γίνει......... Αυτό που πρέπει να κάνετε εσείς για να καταφέρετε να δώσετε στους αναγνώστες σας να καταλάβουν πως αξίζει να παρακολουθούν τον blog σας είναι πρώτα από όλα να προσέχετε τι γράφετε και πως το γράφετε. Πρέπει να γράφετε ένα άρθρο σας βήμα βήμα και να προσέξετε όλα τα σημαντικά πράγματα που χρειάζεται. Καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τα βήματα και να μην κάνετε δικά σας πράγματα από την στιγμή που δεν ξέρετε αν αυτό που πάτε να κάνετε είναι σωστό. Εντάξει χρειάζεται πολλές φορές να ρισκάρουμε σε κάποια πράγματα και να κάνουμε δοκιμές αλλά όταν δούμε ότι κάτι δεν μας βγαίνει σε καλό δεν χρειάζεται να το παρατραβήξουμε.

 

8.Βάλτε σημεία στίξης.

Τα σημεία στίξης είναι πολύ σημαντικά διότι κάνουν τα άρθρα σας πιο ζωντανά. Για παράδειγμα όταν θέλετε να πείτε κάτι με θαυμασμό και βάζετε θαυμαστικό οι αναγνώστες σας καταλαβαίνουν τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να το πείτε. Δηλαδή με θαυμασμό και καλοσύνη.

 

9.Κάντε το καλό καλύτερο!

Όταν λέω κάντε το καλό καλύτερο αυτό που εννοώ είναι ότι πρέπει συνεχώς να προσπαθείτε όλο και πιο πολύ έτσι ώστε να βγει πετυχημένο το άρθρο σας αλλά και το blog σας. Δηλαδή προσπαθήστε κάθε φορά που γράφετε ένα άρθρο να βάζετε μέσα καινούργιες πινελιές έτσι ώστε να τραβήξετε περισσότερο το ενδιαφέρον των αναγνωστών σας.

 

10. Το κυρίως θέμα πρέπει να είναι μεγάλο και με περισσότερες λεπτομέρειες:

Το κυρίως θέμα σας πρέπει πρώτον να είναι μεγάλο και δεύτερον να έχει αρκετές λεπτομέρειες και <<σάλτσες>>. Ο πρόλογος και ο επίλογός σας πρέπει να είναι μέχρι 3 γραμμές χωρίς πολλά πολλά. Ενώ το κυρίως θέμα είναι αυτό που λέει και το θέμα του άρθρου σας επομένως πρέπει να είναι και πολύ μεγαλύτερο.

 

11.Δεν είμαι συγγραφέας.......!

Και ούτε χρειάζεται να γίνετε. Μην φοβάστε τον γραπτό λόγο. Να θυμάστε ότι κανείς δεν είναι τέλειος και ότι η προσπάθεια μετράει. Το να προσπαθείτε να γίνετε καλύτεροι είναι πολύ ωραίο. Το να προσπαθείτε όμως να αλλάξετε και να γίνεται τέλειοι δεν είναι καλό. Απλώς προσπαθήστε να κάνετε τα άρθρα σας καλύτερα χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως πρέπει να τα κάνετε τέλεια και να κλέβετε ιδέες από άλλους επειδή αυτές οι ιδέες στα blog των άλλων άρεσαν στους αναγνώστες τους.

 

12.Για τα μάτια του κόσμου:

Πολλές φορές βάζετε πινελιές για να τις δει ο κόσμος και να ενθουσιαστεί. Αυτό από τη μία είναι καλό μιας και στον κόσμο αρέσει να βλέπει καινούργια πράγματα. Από την άλλη είναι και κακό μιας και δεν πρέπει να κάνουμε πράγματα μόνο και μόνο για να τα δει ο κόσμος και να πει κάτι καλό για αυτά αλλά πρέπει και αυτά που γράφουμε να τα εννοούμε.

 

13: Το χρώμα και οι εικόνες κάνει το άρθρο σας πιο χαρούμενο:

Είναι πολύ ωραίο να βάζετε χρώμα και εικόνες στα άρθρα σας. Με αυτό τον τρόπο κάνετε τα άρθρα σας πιο χαρούμενα. Τραβάει το ενδιαφέρον των αναγνωστών σας και δεν βαριούνται να το διαβάσουν!

 

14.Ο επίλογος και το συμπέρασμα του άρθρου πρέπει να υπάρχουν και να είναι προσεγμένα:

Κάθε άρθρο πρέπει να έχει έναν επίλογο. Αυτός ο επίλογος πρέπει να είναι ένα συμπέρασμα του άρθρου. Δηλαδή θα πρέπει στον επίλογο να πείτε την γνώμη σας αλλά και να ενδιαφερθείτε και για την γνώμη των άλλων. Επίσης πρέπει να προσέξετε να μην είναι πολύ μεγάλος. Να είναι μέχρι 3 γραμμές όπως πρέπει να είναι και ο πρόλογος.

 

 

 

 

 

 

Όλα αυτά που διαβάσατε είναι μερικά tips για το πως να κάνετε πετυχημένα άρθρα! Πιστεύω πως αν τα ακολουθήσετε τα άρθρα σας θα αρέσουν στους αναγνώστες σας και θα τους τραβήξει το ενδιαφέρον! Ελπίζω να σας άρεσε και να σας βοήθησα!!!

18 comments
  1. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Τέλειο άρθρο και πολύ βοηθητικό και ενημερωτικό, μιας και είχα σταματήσει το blogging εδω και δύο χρόνια σίγουρα χρειαζόμουν κάποια tips , ανυπομονώ για το επόμενο άρθρο σου 💙!

  2. ΖΑΡΜΠΑΦΗ ΑΡΓΥΡΩ

    Τέλειο άρθρο!! Με βοήθησες πολύ!! Βασικά κι εγώ κάποια από αυτά, δεν τα εφάρμοζα!!!

    1. ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ - ΝΙΚΟΛΙΑ

      Ευχαριστώ!!! Χαίρομαι!!! Εντάξει δεν πειράζει!!! Άλλωστε για αυτό είμαι εγώ εδώ!!!😁❣️

  3. ΚΑΦΕΤΖΗ ΕΛΕΝΗ

    Πολύ βοηθητικό άρθρο! Η αλήθεια είναι πως τώρα πια το blog μου πάει απ’ το κακό στο χειρότερο… Δεν έχω χρόνο για άρθρα… Ζητάω συγνώμη γι’ αυτό😥…

    1. ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ - ΝΙΚΟΛΙΑ

      Ευχαριστώ πολύ!!! Εντάξει δεν πειράζει!!! Μην ζητάς συγνώμη!! Η αλήθεια βέβαια είναι ότι μου έχουν λείψει τα άρθρα σου!! Το blog σου είναι πραγματικά πολύ ωραίο!!!

    1. ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ - ΝΙΚΟΛΙΑ

      Ευχαριστώ!!! Χαίρομαι που λατρεύεις το blog μου και ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!

Leave a Reply