Loading...
Χωρίς κατηγορία

5+1 περίεργοι συνδυασμοί φαγητών 🍟🍦

Γεια σας παιδιά, σε αυτό το άρθρο θα σας πω 5+1 πολύ περίεργους συνδυασμούς φαγητών που ποτέ δεν θα φανταζόσασταν ότι τελικά ταιριάζουν!!!

 

 

1.Πατάτες τηγανητές και παγωτό βανίλια

Μόνο ένας καλοφαγάς μπορεί να αντιληφθεί αυτό τον ιδιαίτερο φαγητικό συνδυασμό, ο οποίος ίσως να μην «κολλάει» εύκολα σε έναν κοινό νου. Δύο λέξεις φαινομενικά αντίθετες μεταξύ τους, από τη μία οι ζεστές και αλμυρές πατάτες κι από την άλλη το κρύο και γλυκό παγωτό. Πώς γίνεται το ένα, να συνυπάρχει με το άλλο στο ίδιο πιάτο; Κι όμως. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν οι μεγάλες αλυσίδες φαστφουντάδικων στο εξωτερικό, που το έχουν στο μενού τους εδώ και χρόνια. Όσοι τολμηροί το έχουν επιλέξει μέχρι σήμερα, δεν το μετάνιωσαν.

 

2.Σοκολάτα και αβοκάντο

Αν ζητούσες από κάποιον να σου πει ένα φρούτο, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με τη σοκολάτα, είναι σχεδόν απίθανο να σκεφτεί το αβοκάντο. Όποιος δοκίμασε βέβαια να προσθέσει (αρκετό) αβοκάντο στις σοκολατένιες παρασκευές του, όχι μόνο δεν το μετάνιωσε, αλλά πλέον δεν το αλλάζει και με τίποτα. Μάλιστα, ένα από τα καλύτερα ροφήματα που μπορείς να πιεις είναι το milkshake σοκολάτα-αβοκάντο.

 

3.Φράουλες και βαλσάμικο

Ένας παλιός ιταλικός συνδυασμός που παραδόξως λειτουργεί εκπληκτικά καλά. Βλέπεις, η γλυκόξινη γεύση του βαλσαμικού ξιδιού δημιουργεί ένα εξωπραγματικό αποτέλεσμα όταν πέφτει πάνω στις φράουλες, κάνοντας τη γεύση τους ακόμη πιο γλυκιά και συμπληρώνοντας την ήδη ζουμερή φύση τους. Νομίζεις είναι τυχαίο το γεγονός πως ήδη κυκλοφορεί στην αγορά και ξύδι βαλσάμικο με γεύση φράουλα;

 

4.Μπανάνα και μπέικον

Αν και δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς ξεκίνησε αυτή η «ερωτική σχέση» μεταξύ μπανάνας και μπέικον, ξέρουμε πώς αυτά τα δύο υλικά μαζί με λίγο φυστικοβούτυρο αποτελούσαν το αγαπημένο πρωινό του βασιλιά του Rock n’ Roll, Elvis Presley. Δοκίμασε να τα βάλεις μέσα σε ένα σάντουιτς, για να καταλάβεις ακόμα καλύτερα αυτό τον εκρηκτικό συνδυασμό γλυκιάς και αλμυρής γεύσης.

 

5.Καρπούζι και φέτα

Για κάποιους είναι η απόλυτη σαλάτα του καλοκαιριού. Ακόμη πιο νόστιμη κι από τη χωριάτικη. Αντίθετα, υπάρχουν κι εκείνοι (συνήθως όσοι δεν το έχουν δοκιμάσει) οι οποίοι την «πολεμάνε», θεωρώντας ανήκουστο το γεγονός πως το καρπούζι μπορεί να συνδυαστεί εκπληκτικά με φέτα.

 

6.Chicken nuggets βουτηγμένα σε Nutella

Chicken nuggets βουτηγμένα σε Nutella! Ναι, το ξέρω πως το σκέφτεσαι και εσύ… καταστροφικός συνδυασμός.Αν και φαντάζει κάτι που θα δοκίμαζες μόνο αν είχες χάσει στοίχημα με την παρέα σου, υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά απολαμβάνουν αυτόν τον συνδυασμό. Περίεργο αλλά αληθινό

 

 

 

 

 

Αυτό ήταν το άρθρο!! Ελπίζω να σας άρεσε!!! Γράψτε μου στα σχόλια αν έχετε δοκιμάσει κάποιους από αυτούς τους συνδυασμούς!!!

8 comments
  1. ΖΑΡΜΠΑΦΗ ΑΡΓΥΡΩ

    Τέλειο άρθρο!! Εγώ το μόνο μου ήξερα ήταν το καρπούζι με την φέτα που έχω δοκιμάσει και προσωπικά δεν μου άλλαξε και φοβερά την γεύση!! Απλά με έκανε να πιω τα διπλάσια ποτήρια νερό!! Πιο περίεργο μου φάνηκε το ξύδι με την φράουλα που δεν θα δοκίμαζα ΠΟΤΕ!!!

    1. ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ - ΝΙΚΟΛΙΑ

      Ευχαριστώ!!! Και εγώ το μόνο που είχα ξανακούσει ήταν το καρπούζι με την φέτα αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ! Αυτό που έχω δοκιμάσει είναι το καρπούζι με μέλι και είναι πολύ ωραίο!! Σου προτείνω να το δοκιμάσεις!!! Ναι αυτό ισχύει ούτε εγώ θα το δοκίμαζα ποτέ να φάω φράουλες με ξύδι! Μόνο και που το ακούς σου φαίνεται απαίσιο!

  2. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Πολύ ενδιαφέρον άρθρο, δεν έχω δοκιμάσει κάποιον από τους συνδυασμούς αλλα είχα ξανακούσει την φετα με καρπούζι, προσωπικά δεν θα ρίσκαρα να δοκιμάσω κάτι τόσο περίεργο αλλα αν έπρεπε οπωσδήποτε να δοκιμάσω κάτι θα ήταν μάλλον οι κοτοπμουκιές με νουτέλα, λατρεύω την νουτέλα, λατρεύω και τις κοτομοπυκιές οπότε αν και μου ακούγεται περίεργος συνδυασμός δεν θα μπορούσε να είναι και τόσο χάλια πιστεύω. Περιμένω το επόμενο άρθρο σου! 💙

    1. ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ - ΝΙΚΟΛΙΑ

      Ευχαριστώ!!! Ναι και εγώ το έχω ξανακούσει αυτό με το καρπούζι και τη φέτα αλλά ούτε εγώ το έχω δοκιμάσει!!! Ισχύει ότι μπορεί να είναι ωραίος ο συνδυασμός με τις κοτομπουκες και την Nutella! Θα ήθελα και εγώ να τον δοκιμάσω!!!

  3. ΚΑΦΕΤΖΗ ΕΛΕΝΗ

    Το καρπούζι με την φέτα είναι χάλια.. Έτσι το τρώνε ο παππούς μου, η γιαγιά μου και ο μπαμπάς μου… Η φράουλα με το βαλσάμικο ακούγεται ωραία για κάποιο λόγο… Παρόλο που δεν τρώω φράουλες(το ξέρω είναι λίγο περίεργο…😅)

    1. ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ - ΝΙΚΟΛΙΑ

      Δεν ξέρω, δεν το έχω δοκιμάσει το καρπούζι με την φέτα!!! Αλλά ούτε θέλω!!! Εντάξει εμένα δεν μου φαίνεται και πολύ ωραίο το ξύδι με τις φράουλες! Γούστα είναι όμως αυτά!!

  4. ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    Πολυ ενδιαφερον αρθρο!!!!!!!!!!!!
    Το καρπούζι με την φετα το τρωι και ο παππους μου

Leave a Reply