Loading...
DIY

DIY

Ιδέες για όλα

Κηροπήγια από κοχύλια

Υλικά:

Λευκό κορδόνι για το φυτίλι

Λευκή παραφίνη σε πλάκες ή χρησιμοποιημένα κεριά σε διάφορα χρώματα

Κατσαρολάκι κουζίνας

Κοχύλια

Στο κατσαρολάκι κουζίνας ρίχνετε διάφορα υπολείμματα από παλιά κεριά ή τη λευκή παραφίνη που έχετε προμηθευτεί και το βάζετε στη φωτιά ούτως ώστε να λιώσουν τα κεριά. Μόλις λιώσουν, ξεκινάτε να ρίχνετε προσεκτικά μικρές ποσότητες υγρού κεριού μέσα στα κοχυλάκια και περιμένετε μέχρι να αρχίσουν να πήζουν. Μόλις το κερί κάνει μια χρωματιστή κρούστα επάνω στην επιφάνειά του, τότε θα καταλάβετε ότι άρχισε να πήζει. Βυθίζετε μικρά κομμάτια από λευκό κορδόνι – κάθετα μέσα στο εσωτερικό του κοχυλιού – για να δημιουργήσετε το φυτίλι που θα κάνει τα κεράκια να λάμπουν όταν τα ανάψετε. Κρατάτε το φυτιλάκι ακίνητο με το χέρι σας μέχρι να πήξει καλά το μείγμα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για όσα κοχύλια θέλετε να φτιάξετε.

Θα χρειαστείτε:
διαφανή γυάλινα βαζάκια
μπογιά μαυροπίνακα σε σπρέϋ
αυτοκόλλητη ταινία
χοντρή διακοσμητική κλωστή ή σπάγγο
μαρκαδόρο για μαυροπίνακα ή κιμωλία
εφημερίδες

1. Κολλήστε πολύ καλά ένα κομμάτι ταινία πάνω στην επιφάνεια του βάζου και με ένα κοπίδι σχεδιάστε-χαράξτε στο κέντρο μια καρδούλα ή όποιο άλλο σχήμα θέλετε. Ανασηκώστε με το κοπίδι την άκρη την κολλημένης ταινίας και αφαιρέστε την έτσι ώστε να προστατεύει από την μπογιά μόνο το σχήμα που θέλετε να είναι αποτυπωμένο στην επιφάνεια του βάζου στο τέλος της κατασκευής.

 

 

 

 

 

2. Γεμίστε το εσωτερικό του βάζου με εφημερίδες για να μην λερωθεί από τυχόν πιτσιλιές της μπογιάς και με τον τρόπο που να μπορείτε κρατώντας τις εφημερίδες να το κρατάτε χωρίς να το ακουμπάτε με τα χέρια σας και βάψτε την εξωτερική επιφάνεια με το σπρέϋ.Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιου τύπου μπογιά σε σπρέϋ θέλετε ή και να βάψετε το βάζο με πινέλο και ακρυλική μπογιά σε όποια διαφορετική του μαύρου απόχρωση, απλώς το σπρέυ μαυροπίνακα δίνει ένα εντελώς ματ τελικό αποτέλεσμα που “κολακεύει” ιδιαίτερα το σύνολο της κατασκευής.

 

 

 

 

 

3. Αφού στεγνώσει εντελώς η μπογιά, αφαιρέστε προσεκτικά την ταινία, τονίστε με διακεκομμένες γραμμούλες σαν “γαζί’ το περίγραμμα του σχεδίου, δέστε στο χείλος του βάζου την κλωστή ή τον σπάγγο και τοποθετήστε στο εσωτερικό ένα κεράκι.Ειδικά το βράδυ σε ημιφωτισμένο περιβάλλον η όψη τους είναι πραγματική εντυπωσιακή.

 

 

 

 

Leave a Reply