English
Loading...
Χωρίς κατηγορία

H αλμυρή συνταγή της ημέρας είναι… Κροκέτες με ζαμπόν και τυρί

Για τις κροκέτες:

70 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

60 γρ. τυρί gouda

60 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κάθετες φέτες

60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κ.γ. εστραγκόν, ξερό

250 ml γάλα, πλήρες

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα:

120 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

2 αυγά medium, χτυπημένα

100 γρ. πάνκο

Για το πανάρισμα:

120 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

2 αυγά medium, χτυπημένα

100 γρ. πάνκο

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το βούτυρο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό.

2Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να καβουρδιστεί.
3Αμέσως μετά, αδειάζουμε στην κατσαρόλα σε δόσεις το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει το μείγμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
4Στη συνέχεια, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ζαμπόν, το τυρί gouda, το εστραγκόν, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
5Ύστερα, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα μπολ και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
6Αφού περάσουν οι 2 ώρες, αφαιρούμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε μπαστούνια των 35-40 γρ.
7Έπειτα, αδειάζουμε σε 3 διαφορετικά πιάτα το αλεύρι, τα αυγά και το πάνκο αντίστοιχα. Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
8Μόλις ζεσταθεί, πανάρουμε τα μπαστούνια περνώντας τα πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από τα αυγά και τέλος από το πάνκο και τα τηγανίζουμε, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
9Τέλος, τοποθετούμε τις κροκέτες σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε ζεστές.

Κροκέτες με ζαμπόν και τυρί

One comment
Leave a Reply