Καταΐφι
- 1 ¼ φύλλο καταΐφι
- 4 φλυτζάνια αμυγδαλόψιχα
- 1 ½ φλ. βούτυρο
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 2 αυγά
- 4 κουταλιές ζάχαρη
Για το σιρόπι
- 1 ½ κιλό ζάχαρη
- 5 φλυτζάνια νερό
- 1 φλούδα λεμονιού
- 1 κουτ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε τα αμύγδαλα με τα αυγά, τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Ανοίγετε το καταΐφι και πρσθέτετε μια κουταλιά γέμιση στο κάθε κομμάτι.
- Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε μια κουταλιά λιωμένο βούτυρο στο κάθε κομμάτι.
- Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο και το περιλούζουμε με το σιρόπι ζεστό.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !