English
Loading...
Χωρίς κατηγορία

Κέικ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Κέικ σοκολάτας

Κοσκινίζουμε σε ψιλή σήτα όλα τα στερεά υλικά, βανίλιες, κακάο, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι μέσα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το κέικ κακάο: ηλιέλαιο, ζάχαρη, αυγά, γάλα, κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 5΄.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε το κέικ κακάο στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, στους 180οC για 50΄-55΄, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 10΄ στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.

Για το γλάσο σοκολάτας
Κομματιάζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το γλάσο, ανακατεύοντας πότε πότε. Αφήνουμε λίγο το γλάσο να κρυώσει.

Αφού τοποθετήσουμε το κέικ σε πιατέλα, το περιχύνουμε με το γλάσο του. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε αμύγδαλο φιλέ για γαρνίρισμα.

Leave a Reply