Loading...
Χωρίς κατηγορία

Ταξιδάκι από μακριά… και πάμε Βερολίνο!

Καλημέρα παιδιά! Σήμερα θα πάμε στο Βερολίνο. Είναι μια μικρή παρένθεση( ανοίγω παρένθεση, αυτή εννοώ(, καταλάβατε) στο ταξίδι μου στο διάστημα, και πάμε Βερολίνο! Πάμε!

Α! Επίσης δεν εννοώ αυτόν τον Βερολίνοαλλά την πόλη Βερολίνο.

Μπένω στο αεροπλάνο, υπάρχει πολύ κόσμος.  {...}

Αρχίσαμε! Προχωράμε, προχωράμε. Γυρνάω σε λίγο, να φέρω κάτι. Που είναι? Που είναι? Α! Να το! Ωραία, έφερα ένα ταξιδιωτικό οδηγό, ας τον διαβάσω:

Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας. Ως προς τον πληθυσμό ειναι η μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης η πόλη του Βερολίνου αποτελεί και κρατίδιο της γερμανικής ομοσπονδίας.

Τώρα πρέπει να ξέρω για τα αξιοθέατα. Νομίζω πως έχω κάποιες σημιώσεις, κάπου στην τσέπη μου,  να τες. Ας το διαβάσω:

Ένα ωραίο αξιοθέατο του Βερολίνου είναι Πύλη του Βρανδεμβούργου (Brandenburger Tor)

Μα και ένα ακόμη ωραίο αξιοθέατο είναι το Φέρνζετουρμ, ο πύργος της τηλεοράσεως

Και θα επισκεφτώ και ένα τροπικό μέρος που είναι λίγο πιο έξω. Λέγετε Tropical Islands Resort

Εκεί θα πάω. Να! Βλέπω το Βερολίνο! Ας βγάλω μια φωτό από ψηλά

Φτάσαμε. Ας αρχίσω να πηγαίνω στις περιοχές που σας έλεγα. Να δω τον χάρτη. Πάμε στην Πύλη του Βρανδεμβούργου (Brandenburger Tor) {...}

Φτάσαμε! Πολύ όμορφη! Έχει πολύ κόσμο εδώ, δεν μπορώ να βγάλω καθαρά φώτο. Ας περιμένω να φύγουν μερικοί, θα βγάλω αργότερα. Ας δω και κανένα tip για την περιοχή:

Η Πύλη του Βρανδεμβούργου έχει ύψος 26 μ., μήκος 65,5 μ. και πλάτος 11 μ. Θυμίζει τα Προπύλαια της Ακρόπολης των Αθηνών. Πρόκειται για οικοδόμημα νεοκλασικού ρυθμού, το οποίο ουσιαστικά ήταν και το πρώτο του είδους του, που χτίστηκε στο Βερολίνο. Έχει έξι κίονες δωρικού ρυθμού, από κάθε πλευρά, ύψους 15 μ. ο κάθε ένας. Πάνω στην στέγη της Πύλης του Βρανδεμβούργου στέκεται στο ύψους 5 μέτρων άγαλμα της θεάς νίκης, η οποία επανδρώνει μια ρωμαϊκή πολεμική άμαξα (λατ. quadriga), την οποία σύρουν τέσσερα άλογα.

Η Πύλη του Βρανδεμβούργου, στο κέντρο του Βερολίνου, αποτελούσε παλιότερα την πύλη της πόλης, ενώ σήμερα είναι το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο της γερμανικής πρωτεύουσας. Το οικοδόμημα βρίσκεται στην πλατεία Παρίζερ, την οποία συνδέει με την λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν. Η πύλη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με πολλά σημαντικά γεγονότα της ιστορίας της Γερμανίας, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, ιδιαίτερα του 20ού αιώνα.

 

Για τα προπύλαια θα πούμε άλλη φορά.

Και τώρα να σας πω κάτι. Θέλω κάτω στα σχόλια δίπλα από το σχόλιο σας να γράψετε το γράμμα φ. Την ιδέα μου την έδωσε η Χριστίνα και θα την δοκιμάσω και εγώ. Αν σε πειράζει Χριστίνα, συγνώμη. Δεν θα το ξανακάνω.

Τώρα που έφυγαν οι πιο πολλοί Ας βγάλω μια φώτο. Κλικ! Έβγαλα. Να την:

Berlin Brandenburger Tor BW 1.jpg

Ας πάμε στο άλλο αξιοθέατο που είναι το Φέρνζετουρμ, ο πύργος της τηλεοράσεως. Για να δω που είμαστε. Εδώ

Καλύτερα να πάρω ταξί.{...}

Φτάσαμε! Πω πω! Αυτός ο πύργος είναι πολύ ψηλός! Μυράζουν πουθενά tips? Να! Εκεί! Ας τα διαβάσω.

 

Ο Φέρνσετουρμ (Fernsehturm, γερμανικά για το «τηλεοπτικός πύργος») είναι τηλεοπτικός πύργος στο κέντρο του Βερολίνου, Γερμανία. Είναι γνωστό αξιοθέατο κοντά στην πλατεία Αλεξάντερπλατς. Ο πύργος χτίστηκε μεταξύ το 1965 και το 1969 από την πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. Ο πύργος είναι ορατός σε όλες τις κεντρικές περιοχές του Βερολίνου, και παραμένει σύμβολο της πόλης.

Λόγω της θέσης του κοντά στην Αλεξάντερπλατς, ο πύργος έχει το προσωνύμιο πύργος Αλέξαν, ιδιαίτερα από τους επισκέπτες του Βερολίνου.

Ας βγάλω μια φωτο. Κλικ! Να την:

Weltzeituhr mit Fernsehturm - Alexanderplatz.jpg

Και τώρα νομίζω πως θα πάμε στο καλύτερο μέρος. Στο Tropical Islands Resort Είναι αρκετά μακριά. Λέω να βγάλω και καμοιά φώτο τον δρόμο. {...}

Να οι φωτογραφίες που τράβηξα:

Το Βερολίνο γιορτάζει τα 30 χρόνια από την πτώση του Τείχους ...

Βερολίνο: Τι πρέπει να δείτε στην πιο ζωντανή πρωτεύουσα της ...

Nicholas Quarter (Βερολίνο, Γερμανία) - Κριτικές - Tripadvisor

Και τώρα θα δείτε το καλύτερο πράγμα. Ένα νησί που δεν θα πιστέψετε. Είναι αυτό:

To ωραιότερο τροπικό νησί βρίσκεται έξω από το Βερολίνο [εικόνα]

Δεν είναι υπέροχο? Είναι έξω από το Βερολίνο αλλά τέλος πάντων. Ας διαβάσω τα tipsQ

Το Tropical Islands Resort είναι ένα τροπικό θεματικό πάρκο στην περιοχή του Βραδεμβούργου της Γερμανίας. Βρίσκεται στο πρώην υπόστεγο αεροσκαφών της γνωστής AERIUM και είναι η μεγαλύτερη επιδαπέδια αίθουσα του κόσμου.
Ας βγάλω και άλλες φώτο:

To ωραιότερο τροπικό νησί βρίσκεται έξω από το Βερολίνο [εικόνα] | iefimerida.gr 0

To ωραιότερο τροπικό νησί βρίσκεται έξω από το Βερολίνο [εικόνα] | iefimerida.gr 1To ωραιότερο τροπικό νησί βρίσκεται έξω από το Βερολίνο [εικόνα] | iefimerida.gr 4

Τώρα που είδαμε όλα αυτά είναι ώρα για ξεκούραση! Αυτό ήταν το ταξίδι μου, πέρασα υπέροχα, θα τα πούμε στο επόμενο ταξίδι μου!

 

5 comments
Leave a Reply