#Μένουμε Σπίτι # Τι κάνουμε;

Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες,

εύχομαι να είστε εσείς και οι οικογενείες σας πολύ καλά!

Η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει πολύ και αυτό που ζούμε, αυτά που ακούμε και βλέπουμε σίγουρα μας γεννούν πολλά συναισθήματα. Το κλείσιμο των σχολείων μπορεί να είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός για πολλούς, αλλά ο λόγος για τον οποίο έχουν κλείσει σίγουρα δεν είναι.

Ο καθένας μας αντιδρά με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Συναισθήματα ανησυχίας, φόβου, αγωνίας και άγχους είναι πολύ αναμενόμενα και άλλοι τα αισθάνονται σε έναν μικρό βαθμό, ενώ άλλοι πάλι μπορεί να χάνουν και τον ύπνο τους.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να τηρείτε τα μέτρα προφύλαξης και να μην κάνετε καταστροφικές σκέψεις.

Συζητήστε με τους γονείς σας! Μιλήστε με ειλικρίνεια στους γονείς σας για τις σκέψεις σας και όλα αυτά που σας ανησυχούν.

Δελτία Ειδήσεων; Σε καμία περίπτωση δε χρειάζεται να παρακολουθείτε όλα τα δελτία ειδήσεων. Ειδικά για εσάς κάτω των 10 ετών, δεν χρειάζεται να τα βλέπετε καθόλου! Το άγχος και η ανασφάλεια μεγαλώνουν με όλα αυτά που παρουσιάζονται.

Βρείτε τη δική σας νέα ρουτίνα στο σπίτι. Τώρα που έχετε όλη τη μέρα στη διάθεσή σας, μπορείτε να οργανώσετε με τι θα ασχοληθείτε. Παρακαλώ να είστε πολύ προσεκτικοί ως προς τον χρόνο που είστε μπροστά στις οθόνες (Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, Τηλεόραση, Κινητό, Tablet). Γνωρίσετε ότι ο επιτρεπτός ημερήσιος χρόνος δεν πρέπει να ξεπερνάει τη 1,5 ώρα, σωστά;

Επικοινωνία! Προσπαθήστε να διατηρήσετε επικοινωνία με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Όνειρα! Φυσικά, μην ξεχάσετε να τα όνειρα σας! Συνεχίστε να κάνετε σχέδια για το μέλλον, γιατί όλο αυτό θα περάσει!

Όποιος/α από εσάς επιθμεί μπορεί να μας πει πως περνάει τον χρόνο του δημιουργικά μέσα στο σπίτι (η ενασχόληση με το playstation, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, και η παρακολούθηση τηλεόρασης διαφόρων προγραμμάτων δεν αντιστοιχεί σε δημιουργική αξιοποίηση χρόνου!!!)

Μην ξεχνάτε ότι μπορεί να είμαστε μακριά, αλλά μέσω της τεχνολογίας μπορούμε να είμαστε και πολύ κοντά. Είμαι εδώ για εσάς, σας σκέφτομαι και συνεχίζω να είμαι στη διάθεσή σας 🙂

Αν τα μη ευχάριστα συναισθήματα σας έχουν καταβάλλει και δεν έχετε διάθεση να κάνετε πολλά πράγματα που κάνατε πριν, ή δεν έχετε διάθεση γενικώς, δεν κοιμάστε επαρκώς και ξυπνάτε κουρασμένοι/ες, πείτε στους γονείς σας να επικοινωνήσουν μαζί μου, είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (μέσω της πλατφόρμας), είτε συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρέιτε ΕΔΩ.

Καλή συνέχεια!

Leave a Reply