English

λογισμικό Η/Υ

 

1. Διαβάζετε τις παρακάτω πληροφορίες:

  • Πως λειτουργούν, καταλαβαίνουν και επικοινωνούν μεταξύ τους και με τον άνθρωπο όλες οι συσκευές ενός υπολογιστή;  Με τα προγράμματα φυσικά!
  • Λογισμικό υπολογιστή: το σύνολο όλων των προγραμμάτων που υπάρχουν μέσα σε έναν υπολογιστή

    Διακρίνεται σε 2 κατηγορίες:

  • Λογισμικό εφαρμογών: όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε μια συγκεκριμένη  εργασία στον υπολογιστή (ζωγραφικής, επεξεργασίας κειμένου, φυλλομέτρηση ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, αναπαραγωγή μουσικής ή βίντεο, παιχνίδια, κοινωνική δικτύωση......)
  • Λογισμικό συστήματος: τα προγράμματα που είναι απαραίτητα για να ξεκινήσει και να λειτουργήσει σωστά ένας υπολογιστής (Windows 10/11/8/7, Linux, MacOs, Android...)

        Επομένως κάθε υπολογιστής είναι ένα σύστημα που αποτελείται από 2 βασικά μέρη:

 

2. Προσπαθείστε να κάνετε τις παρακάτω δραστηριότητες:

A. Ανοίξτε έναν επεξεργαστή κειμένου, αναζητείστε στον Η/Υ σας, εντοπίστε και καταγράψτε 5 λογισμικά (προγράμματα εφαρμογών) και το όνομα του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή σας (Windows ή Linux) που είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει σωστά ο υπολογιστής.

Β.  Δημιουργείστε ένα σύννεφο λέξεων από εδώ σχετικά με τα πιο γνωστά σας λογισμικά εφαρμογών (προγράμματα)  που χρησιμοποιείται και αποθηκεύστε την εικόνα στο φάκελο σας.

 

Γ. Παίξτε το παιχνίδι ερωτήσεων

Δ. Ανοίξτε το κουτί με τις ερωτήσεις για το λογισμικό του υπολογιστή

E. Βρες όλες τις λέξεις στο κρυπτόλεξο

Ζ. Βρες την απάντηση και βγες από το λαβύρινθο