English

Κέικ κανέλας

Μια γλυκιά συνταγή που πιστεύω πως θα σας αρέσει!

Υλικά

125 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
1-1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 μπέικιν

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

200 γρ. γάλα (1,5%)

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά και όταν ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε έξτρα κανέλα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. (Mπορεί η ζύμη να είναι λίγο σφιχτή. Σε αυτή την περίπτωση, αραιώστε με ΛΙΓΟ γάλα.)

Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ (έχοντας κατά νου πως θα φουσκώσει αρκετά) και ψήνουμε για 30' περίπου στους 180 βαθμούς. Επειδή οι φούρνοι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, μπορείτε να τσεκάρετε το ψήσιμο μπήγοντας μια οδοντογλυφίδα μέχρι κάτω και αν από τη μέση και πάνω έχει ίχνη ζύμης θέλει κι άλλο. Αν από τη μέση και κάτω έχει δεν υπάρχει πρόβλημα, έχει ψηθεί.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply