1/4

Καλημέρα και καλό μήνα! Ο δεύτερος μήνας της Άνοιξης ξεκινάει σήμερα... Από τα παράθυρα των σπιτιών μας μπορούμε να δούμε τα λουλούδια που έχουν ανθίσει, να ακούσουμε τα πουλάκια να τιτιβίζουν πάνω στα δέντρα και να μυρίσουμε το φρέσκο χορτάρι...

Ο λαός μας αυτή την ημέρα συνηθίζει να λέει ψέματα: "Λέμε αθώα ψέματα με σκοπό να ξεγελάσουμε το «θύμα» μας. Σε κάποιες περιοχές, θεωρούν ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλο, θα έχει την τύχη με το μέρος του όλη την υπόλοιπη χρονιά. Σε κάποιες άλλες πιστεύουν ότι ο «θύτης» θα έχει καλή σοδειά στις καλλιέργειες του. Επίσης το βρόχινο νερό της πρωταπριλιάς, θεωρούν μερικοί, ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες" (Βικιπαίδεια).

Λύσεις των χθεσινών ασκήσεων: Γλώσσα και Μαθηματικά

Γλώσσα

Στη Γλώσσα σήμερα θα διαβάσουμε από το Ανθολόγιο το κείμενο της Σοφίας Γαβριηλίδου "Ψέμα Πρωταπριλιάτικο", που βρίσκεται στο Ανθολόγιο στις σελ.42 - 43.

 

Έπειτα θα απαντήσουμε προφορικά στις παρακάτω ερωτήσεις:

  • Σε ποια μέρη ταξίδεψε το ψέμα;
  • Ποιους συνάντησε;
  • Ποιο ήταν τελικά το ψέμα;

Ασκήσεις: 1. Ανάγνωση - Ολόκληρο το κείμενο

2. Αντιγραφή - Την τελευταία πρόταση του κειμένου, σελ. 43, Το ψέμα ... από τη γη!

3. Να κάνετε την άσκηση που θα βρείτε εδώ στο τετράδιο Γραπτού Λόγου.

Μαθηματικά

Στα Μαθηματικά θα διαβάσουμε τις ασκήσεις που είχαμε κάνει στο βιβλίο (α΄ τεύχος) στις σελ. 32 -33, Φτιάχνω διψήφιους αριθμούς με προϋποθέσεις.

Για όσους δεν τις θυμάστε σας τις παραθέτω εδώ. 

Αφού θυμηθείτε πώς φτιάχναμε αριθμούς με πάτημα στη δεκάδα με πρόσθεση και αφαίρεση να κάνετε τις ασκήσεις που θα βρείτε εδώ

Και εδώ θα βρείτε μια ηλεκτρονική άσκηση με αφαιρέσεις.

Μέχρι αύριο, σας χαιρετώ

Η δασκάλα σας 

Ευαγγελία Νάκου

Leave a Reply