3/4

Καλημέρα! Παρασκευή σήμερα κι έχουμε μπροστά μας το Σαββατοκύριακο να ξεκουραστούμε. Παρά την κατάσταση που βιώνουμε, εμείς κρατάμε το πρόγραμμά μας και έτσι νιώθουμε κοντά στο σχολείο μας.

Λύσεις χθεσινών ασκήσεων: Γλώσσα και Μαθηματικά. (Αν οι λύσεις των Μαθηματικών εμφανίζονται περίεργα πατήστε εδώ.)

Γλώσσα

Χτες ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Στις 2 Απριλίου το 1805, γεννήθηκε στη Δανία ο μεγάλος παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Έχει γράψει πολλά από τα αγαπημένα σας παραμύθια, όπως: Η μικρή γοργόνα, Το ασχημόπαπο, Ο μολυβένιος στρατιώτης και άλλα πολλά.

Τα περισσότερα από τα παραμύθια του έχουν γίνει και ταινίες ή κινούμενα σχέδια (Στο Youtube μπορείτε να βρείτε πολλά από αυτά, αν γράψετε στην αναζήτηση Χανς Κρίστιαν Άντερσεν).

Σας παραθέτω εδώ ένα από τα παραμύθια του: "Το σκαθάρι".

Εμείς σήμερα θα ασχοληθούμε με έναν Έλληνα σπουδαίο παραμυθά, τον Αίσωπο και θα πάμε στη σελίδα 100 του Ανθολογίου μας για να διαβάσουμε: Η ευγνωμοσύνη του μικρού μυρμηγκιού.

Αφού διαβάσουμε τον μύθο του Αισώπου, θα απαντήσουμε προφορικά στις ερωτήσεις που ακολουθούν, στο κάτω μέρος της σελίδας 100.

Ασκήσεις: 1. Ανάγνωση - Όλο το κείμενο στη σελ. 100

2. Αντιγραφή - Στην όχθη ... το περιστέρι.

3. Να κάνετε τις ασκήσεις που θα βρείτε εδώ



Μαθηματικά


Σήμερα στα Μαθηματικά θα θυμηθούμε το κεφάλαιο Υπολογίζω τα ρέστα, σελ. 36 - 37, στο α΄ τεύχος του βιβλίου μας. Σας θυμίζω τις ασκήσεις.

Ασκήσεις: Πατήστε εδώ για να κάνετε τις ασκήσεις της ημέρας (Αν στο κινητό δεν εμφανίζονται σωστά πατήστε εδώ ).


Τέλος,  εδώ μπορείτε να διαβάσετε  το παρακάτω βιβλίο για τη διαφορετικότητα.

Καλό Σαββατοκύριακο

Η δασκάλα σας

Ευαγγελία Νάκου

Leave a Reply