9/4/2020

Καλημέρα δευτεράκια μου! Μια ηλιόλουστη ημέρα ξεκίνησε και ελπίζουμε ο ήλιος να μας ζεστάνει λίγο, ακόμα κι αν βγαίνουμε μόνο στο μπαλκόνι του σπιτιού μας ή στις αυλές μας. Όπως έχουμε πει και στο σχολείο, ο ήλιος είναι σημαντικός για τον οργανισμό μας, αφού επιτρέπει τη δημιουργία της βιταμίνης D, που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την υγεία μας. Αν τον συναντήσετε, λοιπόν, βγείτε να του πείτε ένα "γεια" ☺.

Λύσεις χθεσινών ασκήσεων: Γλώσσα και Μαθηματικά (Για κινητό Γλώσσα καιΜαθηματικά).

Γλώσσα

Σήμερα στη Γλώσσα θα ασχοληθούμε με κατασκευές. Μας έχουν λείψει όλες οι χειροτεχνίες που κάναμε στο σχολείο μας και είναι ευκαιρία να κάνουμε ό,τι μπορούμε και από το σπίτι.
Έτσι θα διαβάσουμε τις οδηγίες για τα χρωματιστά αυγά (σελ. 43, γ΄ τεύχος), για την πασχαλινή κάρτα (σελ. 45, γ΄τεύχος) αλλά και τη συνταγή για το μυρωδάτο πορτοκάλι (σελ.46, γ΄ τεύχος).

Είναι τρεις εύκολες κατασκευές, που θα τις κάναμε στο σχολείο μας, αν όλα πήγαιναν καλά. Μπορούμε, όμως να τις κάνουμε και στο σπίτι μας, χρησιμοποιώντας υλικά που έχουμε.
Για τα χρωματιστά αυγά: Οι μαμάδες μας θα μας βράσουν 2 αυγά. Μετά εμείς μπορούμε να τα βάψουμε με μαρκαδόρους ή νερομπογιές. Μπορούμε ακόμα να κολλήσουμε πάνω διάφορα μικροπράγματα. Αν δεν έχουμε κόλλα, μπορούμε να φτιάξουμε αλευρόκολλα με λίγο αλεύρι και νερό.
Για την πασχαλινή κάρτα: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ό,τι χαρτί έχουμε στο σπίτι και να τη χρωματίσουμε ή να κολλήσουμε πάνω της χρωματιστά χαρτιά ή χαρτοπετσέτες.
Για το μυρωδάτο πορτοκάλι: Οι μαμάδες μας θα μας δώσουν ένα πορτοκάλι και μερικά γαρίφαλα.

(Αν φτιάξετε κάποια από τις κατασκευές, στείλτε μου μια φωτογραφία ).

Ασκήσεις: 1. Ανάγνωση - Και τα τρία κείμενα σελ. 43, 45 και 46.
2. Να κάνετε την άσκηση 2 (Λεπτό, β΄ τεύχος, σελ. 58) και τις ασκήσεις 4 και 5 (Λεπτό, β΄                      τεύχος, σελ. 59).
3. Αντιγραφή - Τα λαχανικά της άσκησης 5 (Λεπτό, σελ. 59).

(Σας φωτογραφίζω τις ασκήσεις του Λεπτού που έχετε να κάνετε για να μην μπερδευτείτε).

Μαθηματικά

Στα Μαθηματικά σας θυμίζω εδώ την παρουσίαση για τους νοερούς υπολογισμούς που είδαμε χτες στο μάθημα webex (η παρουσίαση είναι από το site: https://www.i-pinakas.com/). Η παρουσίαση αφορά στην πρόσθεση αριθμών με πάτημα στη δεκάδα ή την εκατοντάδα).

 

 

Ασκήσεις: 1. Αφού ξαναδιαβάσετε τις διαφάνειες (ή τις διαβάσετε για πρώτη φορά εσείς που δεν μπορέσατε να συμμετάσχετε στο μάθημα) να κάνετε τις ασκήσεις που θα βρείτε εδώ. (Για κινητά πατήστε εδώ κι εδώ).

Μέχρι αύριο σας φιλώ
Η δασκάλα σας
Ευαγγελία Νάκου

Leave a Reply