21/05/2020

Γεια σας και πάλι δευτεράκια μου. Πέμπτη σήμερα και προτελευταία ημέρα της εβδομάδας. Ο δυνατός αέρας χτες το βράδυ δρόσισε πολύ την ατμόσφαιρα και η θερμοκρασία έπεσε αρκετά. Καλύτερα για μας, γιατί η ζέστη των προηγούμενων ημερών μας δημιούργησε μια δυσφορία... Το κρύο δε μας αρέσει, αλλά και η πολλή ζέστη δε μας αφήνει να συγκεντρωθούμε.

Σήμερα γιορτάζουν ο Κωνσταντίνος και η Ελένη. Χρόνια Πολλά στην Ελένη της τάξης μας και σε όλους, όσοι γιορτάζουν.

Λύσεις χθεσινών ασκήσεων: Γλώσσα και Μαθηματικά (Πατήστε εδώ για κινητό).

Γλώσσα

Χτες στο μάθημα Webex ξεκινήσαμε καινούριο κεφάλαιο στη Γλώσσα: "Ποιος είναι; Τι κάνει;". Διαβάσαμε τα δελτία στη σελ. 35 του Βιβλίου (γ΄ τεύχος) καθώς και την "ταυτότητα του Μαξ" στη σελ. 36 και απαντήσαμε σε όλες τις ερωτήσεις προφορικά. Έπειτα κάναμε τις ασκήσεις 1 και 2 στη σελ. 50 του Λεπτού (β΄ τεύχος). Μετά διαβάσαμε το κείμενο "Η χελώνα καρέτα καρέτα" στη σελ. 37 του βιβλίου και συμπληρώσαμε τα  κενά της άσκησης στη σελ. 38. Τέλος, γράψαμε στο Ευρετήριο τους ορισμούς κάποιων λέξεων. Παραθέτω εδώ τις λύσεις:

 

Για το ευρετήριο (Οι λέξεις γράφτηκαν στο αντίστοιχο γράμμα).

 

Επίσης, παρακολουθήσαμε ένα ωραίο βίντεο για τους κινδύνους που απειλούν την καρέτα καρέτα και μάθαμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε.
Μπορείτε να το δείτε ή να το ξαναδείτε πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

 

Ασκήσεις: 1. Ανάγνωση - Το κείμενο "Η χελώνα καρέτα καρέτα" (Βιβλίο, σελ. 37, γ΄ τεύχος).
                  2. Αντιγραφή - Τη φράση με τα έντονα γράμματα στο κείμενο (Ο κόλπος ... καρέτα)
                  3. Να κάνετε τις ασκήσεις που θα βρείτε εδώ.
Μαθηματικά
 
Για σήμερα στα Μαθηματικά θα κάνουμε επαναληπτικές ασκήσεις για την ώρα "και μισή". Πατήστεεδώ για να τις δείτε (εδώ για κινητό). Όσοι δεν μπορείτε να εκτυπώσετε να σχηματίσετε την ώρα με τα χάρτινα ρολόγια σας.
Μέχρι αργότερα που έχουμε μάθημα Webex σας χαιρετώ
Η δασκάλα σας
Ευαγγελία Νάκου

Leave a Reply