ΑΝΑΠΝΟΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε για την υγεία του αναπνευστικού μας συστήματος. Κι αυτό, γιατί αν δεν λειτουργεί σωστά, δεν μπορούμε να προσλάβουμε την ποσότητα του οξυγόνου που μας είναι απαραίτητη για τη ζωή μας, με αποτέλεσμα ο οργανισμός μας να επιβαρύνεται και, κάποιες φορές, να καταρρέει.

Αρκεί να σκεφτούμε πόσοι συνάνθρωποί μας το διάστημα αυτό της έξαρσης του COVID 19 με επιβαρυμένο το αναπνευστικό τους σύστημα δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις επιπλοκές που προκάλεσε ο ιός στο αναπνευστικό τους σύστημα. Για τον λόγο αυτό, είναι πολύ χρήσιμο να δούμε καλά τα παρακάτω:

Για να δείτε μια πολύ χρήσιμη παρουσίαση του συναδέλφου Γρηγόρη Ζερβού, πατήστε στην παρακάτω εικόνα:

Για μια ακόμη πολύ εμπεριστατωμένη παρουσίαση του Θεόδωρου Αρβανιτίδη, τον οποίο ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, πατήστε στην παρακάτω εικόνα:

Πατώντας στο λογότυπο των διαδραστικών βιβλίων, ανοίγετε για να διαβάσετε το βιβλίο μαθητή της Φυσικής (πράσινο) στο κεφάλαιο που μας ενδιαφέρει.

Ένα πολύ εντυπωσιακό πείραμα, για να δείτε πώς γίνονται οι πνεύμονες ενός καπνιστή;

Παρακάτω θα δείτε μια σειρά δραστηριοτήτων για επανάληψη του κεφαλαίου, οι οποίες θα σας βοηθήσουν πολύ στο διάβασμά σας:

Ένα σταυρόλεξο από τον συνάδελφο Θεόδωρο Αρβανιτίδη:

Οι παρακάτω δραστηριότητες υπάρχουν στο ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ. Μπορείτε πατώντας πάνω σε κάθε εικόνα να παίξετε το αντίστοιχο παιχνίδι.

Ένα παιχνίδι για την πορεία του αέρα:

Ένα παιχνίδι αντιστοίχισης για τα όργανα του αναπνευστικού συστήματος:

Κι ένα παιχνίδι με μαγικά τετράγωνα:

Μια δραστηριότητα για την υγεία του αναπνευστικού μας συστήματος:

 

 

Leave a Reply