- Μαγειρέματα
Εδώ θα ακολουθήσει μια πεντανόστιμη συνταγή ! Να την δοκιμάσετε κάποια φορά !!!
Συστατικά
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 10%
- 30 γρ. γάλα, 3,5%
- 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- 50 γρ. μέλι
- 1 κ.γ. κανέλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το γάλα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αρκετό ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ιδανικά θέλουμε το λάδι να φτάσει τους 170ο C. Το υπόλοιπο ηλιέλαιο το βάζουμε σε μια κούπα με ένα κουτάλι.
- Παίρνουμε με τα χέρια μας λίγη από τη ζύμη και την πιέζουμε στην παλάμη μας. Το μείγμα που θα βγει ανάμεσα από τον αντίχειρα και τον δείκτη, το παίρνουμε με το κουτάλι. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουμε τη ζύμη να γλιστρήσει στο λάδι.
- Τηγανίζουμε σε δόσεις για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και ψηθούν καλά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Πασπαλίζουμε με μέλι και κανέλα.
- Σερβίρουμε.