Το μουσείο του Nikola Tesla

Το αγαπημένο μου μουσείο είναι του Nikola Tesla που το επισκἑφτηκα πριν από 3 χρόνια. Είναι ένα μουσείο επιστημών το οποίο βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι.

Το μουσείο είναι αφιερωμένο στον Nikola Tesla που ήταν Σέρβος εφευρέτης και μηχανολόγος του 20ου αιώνα. Σαν άνθρωπος ασχολήθηκε με τον ηλεκτρισμό, διάβαζε συνεχόμενα και μιλούσε περισσότερες από επτά γλώσσες. Στη συνέχεια γράφτηκε στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο. Το 1883 ο Τέσλα κατασκεύασε τον πρώτο επαγωγικό κινητήρα. Δέκα χρόνια αργότερα εφηύρε  το πρώτο ραδιόφωνο. Το 1889 εφηύρη και άλλες 13 ευρεσιτεχνίες. Το 1912 σχεδίασε το πρώτο αεροπλάνο καθέτου απογείωσης και τέλος το 1937 του ξαναέγινε πρόταση για Νόμπελ.

Η έκθεση περιλαμβάνει εκθέματα από μοντέλα σε κλίμακα, το εργαστήριο του Τέσλα, μερικά από τα εκθέματα που αναφέραμε και οπτικά και ηχητικά στοιχεία σε πληροφοριακά πάνελ και video room.

Επίσης, το συγκεκριμένο μουσείο από το 2003 είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.     Τέλος, το μουσείο αυτό είναι το αγαπημένο μου επειδή μου αρέσει ο ηλεκτρισμός και οι εφευρέσεις, αλλά και γιατί ήθελα να μάθω περισσότερες πληροφορίες για τον Nikola Tesla. Είμαι σίγουρος πως θα σας αρέσει κι εσάς, ειδικά όσοι αγαπάτε τον ηλεκτρισμό.

Leave a Reply