Πύργος του Άιφελ (La Tour Eiffel)

Ίσως ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του κόσμου, ο Πύργος του Άιφελ, κατασκευάστηκε μεταξύ 1887 και 1889, με αφορμή την εκατονταετή επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης. 300 εργάτες και 300 εκατομμύρια επισκέπτες μέχρι σήμερα, έχτισαν την φήμη του πύργου πιο ψηλά και από τα 324 μέτρα της κορυφής του.

1ος Όροφος – Εξερεύνηση

Το νέο γυάλινο πάτωμα του πρώτου ορόφου προσφέρει φανταστική διάφανη θέα 57 μέτρα από τη γη, και συνοδεύεται από χώρους αναψυχής, εστιατόρια, και περισσότερα σουβενίρ από όσα θα χρειαστείτε.

Με διαδραστικές παρουσιάσεις, και ξεναγήσεις για παιδιά, σίγουρα υπολογίστε τουλάχιστον 90 λεπτά για μία ικανοποιητική γεύση από όσα προσφέρει ο πρώτος όροφος του πύργου, ενώ αν σκοπεύετε να κάτσετε για φαγητό, σίγουρα το εστιατόριο 58 Tour Eiffel αποτελεί πολύ καλή επιλογή (ενώ το The Buffet είναι κατάλληλο για κάτι γρήγορο στο χέρι).

2ος Όροφος – Έκπληξη


Ανεβαίνοντας στον δεύτερο όροφο (από τα 300 σκαλιά προφανώς, αλλιώς ποια είναι η χάρη;) θα συναντήσετε.. ακόμα περισσότερα εστιατόρια και gift shops, αλλά και μία ακόμα μαγευτικότερη θέα στο πλούσιο Παρίσι.Εντοπίστε το κατάλληλο μίνι-τηλεσκόπιο γύρω σας, και εξερευνήστε κάθε γωνιά και αξιοθέατο του Παρισιού, μέσα από διαφορετικά μάτια. Αν θέλετε να συνοδεύσετε τα συναισθήματα με το κατάλληλο δείπνο, το Jules Verne είναι μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, βραβευμένη με Αστέρι Michelin.

3ος Όροφος – Ίλιγγος


300 σκαλιά αργότερα, ή ένα ακόμα ασανσέρ, φτάνουμε στον τρίτο και τελευταίο όροφο του πύργου, ή αλλιώς “Vertigo“. Δεν υπάρχουν λόγοι υψοφοβίας, καθώς τα σίδερα καλύπτουν έξυπνα κάθε διάσταση γύρω μας, ενώ αφήνουν άπλετο χώρο για την αμνημόνευτη θέα. Εδώ θα βρείτε το γραφείο του Γουστάβου Άιφελ, όπως και το γνωστό Bar À Champagne.

Πηγή: TOP TRAVELLER

One Comment on “Πύργος του Άιφελ (La Tour Eiffel)

  1. Bravo,Jordan! Πολύ ενδιαφέρουσα η δημοσίευσή σου σχετικά με τους ορόφους του Πύργου του Άιφελ!

Leave a Reply