Ο Κήπος του Λουξεμβούργου (Jardin du Luxembourg)

Ο Κήπος του Λουξεμβούργου (Jardin du Luxembourg) είναι ενδεχομένως το πιο δημοφιλές πάρκο στο Παρίσι. Το πάρκο, που βρίσκεται κοντά στο Καρτιέ Λατέν, προσελκύει πάντα πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων καθώς φημίζεται για την γαλήνια και φιλήσυχη ατμόσφαιρα που προσφέρει, μια ανακούφιση και ένα γρήγορο διάλλειμα από τα πολύβοοα παριζιάνικα στενά.

Στο κέντρο του πάρκου ζεί μία οκταγωνική λίμνη, γνωστή ως Γκράν Μπασίν, στην οποία έχετε την επιλογή να νοικιάσετε μικρές βαρκούλες, για μικρές υδάτινες περιηγήσεις! Άν έχετε μαζί σας παιδιά, προετοιμαστείτε ψυχολογικά γιατί το πάρκο προσφέρει επίσης και βόλτες με πόνυ, παιδική χαρά, κουκλοθέατρο και πολλές ακόμη δραστηριότητες! Η όμορφη αυτή λίμνη, πλαισιώνεται από μονοπάτια με γρασίδι και πολυάριθμα αγάλματα που το στολίζουν.

Το πάρκο, σχεδιάστηκε το έτος 1612 από την Μαρία των Μεδίκων (Μarie de Μedicis) , σύζυγος του βασιλιά Ερρίκου Δ΄ της Γαλλίας και έχει έκταση περίπου 55 στρεμμάτων. Το 1794, κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, το παλάτι λειτούργησε ως φυλακή και ως το αρχηγείο της Πολεμική Αεροπορίας των Γερμανών Λουφτβάφ κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το κτίριο στεγάζει τη σημερινή εποχή τη γαλλική Γερουσία.

Οι Κήποι του Λουξεμβούργου διαθέτoυν δύο φοβερά συντριβάνια που θα συναντήσετε, με το πιο γνωστό να είναι το Φοντέν ντε μεντισί, ένα συντριβάνι σχεδιασμένο στις αρχές του 17 αιώνα με μπαρόκ και ροκόκο ύφος και αρχιτεκτονική και τοποθετείται στο τέλος μιας μικρής λίμνης στη βορειοανατολικό άκρο του πάρκου. Μια πληροφορία και κάτι που ελάχιστοι άνθρωποι παρατηρούν, είναι ότι υπάρχει και ένα δεύτερο συντριβάνι, το Φοντέν ντε Λέντα, στο πίσω μέρος του Φοντέν ντε Μεντισί.

One Comment on “Ο Κήπος του Λουξεμβούργου (Jardin du Luxembourg)

  1. Bravo, Sophie! Tο άρθρο σου μας παραπέμπει στον ομορφότερο κήπο του Παρισιού όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να θαυμάσει υπέροχα δέντρα, λουλούδια και εντυπωσιακά αγάλματα αλλά επίσης και να ξεφύγει από τη μονοτονία της καθημερινότητας!

Leave a Reply