Μελέτη Περιβάλλοντος 23/11: Ζώα υπό εξαφάνιση

Μάθημα: Ζώα υπό εξαφάνιση
Χρονοδιάγραμμα: έως Πέμπτη 26/11


Στο σημερινό μάθημα μελετήσαμε το παρακάτω άρθρο για τη χελώνα καρέτα-καρέτα.

Γιατί οι θαλάσσιες χελώνες τρώνε πλαστικά

🏠Σπίτι
Βήμα 1ο: Απαντώ στην παρακάτω ερώτηση και προτείνω λύσεις: Τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τα ζώα υπό εξαφάνιση και τι μέτρα μπορούμε να πάρουμε για να τα σώσουμε;

 

24 thoughts on “Μελέτη Περιβάλλοντος 23/11: Ζώα υπό εξαφάνιση”

  1. Για να σώσουμε τα θαλάσσια ζώα που είναι υπο εξαφανιση θα πρότεινα να μην πετάμε σκουπίδια ,οι ψαράδες να είναι προσεκτικοί με τα διχτυα τους και τα πλοια να προσέχουν με τα απόβλητα.Επίσης όσο αφορα τα ζώα της στεριάς να μην καίνε τα δάση ,να μην σκοτώνουν τα ζώα οι κυνηγοί και τέλος οι ξυλουργοί να προσεχουν τι δέντρα κόβουν.

    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Αμαρυλλίς! Ο καθένας έχει μερίδιο ευθύνης

  2. Για να βοηθήσουμε τα ζώα υπό εξαφάνιση προτείνω μερικές λύσεις:
    1. Οι ψαράδες να ρίχνουν τα δίχτυα τους τις κατάλληλες περιόδους, όταν υπάρχουν πολλά ψάρια.
    2. Τα πλοία να μην ρυπαίνουν τη θάλασσα με τα απόβλητά τους.
    3. Όλοι εμείς να μη ρίχνουμε σκουπίδια στη θάλασσα και αν βλέπουμε κάποιο να το πετάμε στον κάδο.
    4. Να μη βάζουμε φωτιές στα δάση, γιατί εκεί ζουν τα ζώα και οι κυνηγοί να μην σκοτώνουν ζώα.
    5. Να κρατάμε καθαρές τις παραλίες, για να μπορούν οι θαλάσσιες χελώνες να γεννούν τα χελωνάκια τους.
    6. Να μην κόβουμε τα λουλούδια εμείς οι άνθρωποι, γιατί εκεί πηγαίνουν οι μέλισσες να πάρουν τη γύρη.

    1. Είναι πολύ σωστή αυτή η άποψη που λες για τα λουλούδια και τις μέλισσες. Σίγουρα είναι κάτι που θα έπρεπε να μας βάλει σε σκέψεις….

  3. Να κανουμε καταδυση με ενα κουβα ωστε να βαλουμε τα σκουπιδια που θα βρουμε μεσα.Να καθαρισουμε τα δαση.Να μη πεταμε σκουπιδια στο περιβαλλον ,αλλα στους καδους.Να βαλουμε πινακιδες που να λενε «μη πετατε σκουπιδια για να προστατευσουμε τα ζωα».Να ψαρευουν οι ψαραδες εκει που δε ζουν ζωα υπο εξαφανιση.

    1. έχεις δίκιο Αιμίλιε, για να γίνουν όλα αυτά χρειάζονται συντονισμένες προσπάθειες από πολλούς φορείς και σίγουρα και από εμάς.

  4. Για να προστατεύσουμε τα ζώα υπό εξαφάνιση πρέπει να σταματήσουμε να πετάμε σκουπίδια και να μολύνουμε τη θάλασσα, τις λίμνες, τα δάση και τον αέρα. Πρέπει να γίνουν πιο αυστηροί οι νόμοι για το ψάρεμα και το κυνήγι και να υπάρχουν ταμπέλες που ενημερώνουν ότι σε αυτή τη θάλασσα ή σε αυτό το δάσος υπάρχουν ζώα υπό εξαφάνιση. Οι άνθρωποι πρέπει να φτιάξουν περισσότερα καταφύγια άγριων ζώων ώστε αυτά να ζουν εκεί ανενόχλητα και προστατευμένα.

    1. Έχεις δίκιο. Μπορείς να σκεφτείς και να μας προτείνεις κάποιον νόμο αυστηρότερο;

  5. Μπορούμε να βοηθήσουμε τα ζώα αμα είμαστε πιο προσεκτικοί,δηλαδή μην πετάμε σκουπίδια στη θάλασσα το καλοκαίρι ,αλλά και στα δάση.Επίσης πρέπει να προσέχουμε να μην ανάβουμε φωτιές κοντά στα δάση γιατί υπάρχει ο κίνδυνος της πυρκαγιάς.Τέλος μπορούμε να μιλήσουμε στην οικογένειά μας και τους φίλους μας να προσέχουν και αυτοί.

    1. Το να περάσει μια ιδέα από στόμα σε στόμα, είναι σίγουρα ένας τρόπος ικανός να αλλάξει τρόπο σκέψης στους ανθρώπους

  6. Για να βοηθήσουμε τα ζώα υπό εξαφάνιση, θα πρέπει οι άνθρωποι να μη τα ενοχλούμε στο χώρο που ζουνε. Να μη τα κυνηγάμε, να μη τα τραυματιζουμε και να μη τα σκοτώνουμε.
    Για να τα σώσουμε μπορούμε να φτιάξουμε χώρους σαν νοσοκομεία, όπου οι κτηνίατρο θα τα φροντίζουν.

    1. Η ιδέα για τα νοσοκομεία είναι πολύ έξυπνη και πρωτότυπη! Να υπάρχει, δηλαδή, ένα δημόσιο νοσοκομεία όχι μόνο για ανθρώπους αλλά και για ζώα!

  7. Για να προστατεύσουμε τα ζώα υπό εξαφάνιση θα πρέπει να υπάρχουν ομάδες σε κάθε χώρα κατάλληλες να τα περιθάλπουν , θα πρέπει να στηρίζονται από τις κυβερνήσεις των χωρών , επίσης θα πρέπει σε όσους δεν νοιάζονται και πετάνε σκουπίδια η βάζουν φωτιές να υπάρχουν αυστηρες τιμωριες ώστε να μην γίνεται τόσο εύκολα

  8. Μπορούμε να προστατεύσουμε τα ζώα υπό εξαφάνιση αν απαγορευτεί το κυνήγι των ζώων και τα δολώματα των κυνηγών που δηλητηριάζουν τα σπάνια είδη ζώων. Δεν πρέπει να πετάμε σκουπίδια στις θάλασσες , στις ακτές , στα δάση αλλά να κάνουμε ανακύκλωση των σκουπιδιών μας. Να μη βάζουμε φωτιές στα δάση γιατί έτσι καίμε το σπίτι των ζώων και να φτιάξουμε πολλά καταφύγια ζώων.

  9. Για να μπορέσουμε να σώσουμε τα ζώα που είναι υπό εξαφάνιση, οι λύσεις που προτείνω είναι:
    Αναφορικά με τα ζώα τις θάλασσας θα πρότεινα οι ψαράδες να προσέχουν όταν πετάνε τα δίχτυα τους, οι άνθρωποι να μην πετάνε σκουπίδια στην άμμο και στην θάλασσα και τα πλοία να μην πετάνε τα απόβλητα τους στην θάλασσα.
    Για τα ζώα της στεριάς, δεν πρέπει να καίμε τα δάση μας γιατί εκεί ζουν πολλά ζώα, να μην κόβουμε τα δέντρα και να μην κυνηγάμε τα ζώα.
    Τέλος για τα ζώα του αέρα, θα πρέπει να μην μολύνουμε το περιβάλλον στο οποίο ζουν, όπως επίσης οι κυνηγοί να μην τα σκοτώνουν. Θα πρέπει να προσέχουμε οι άνθρωποι τα ζώα, αλλά όταν δεν το κάνουμε πρέπει να υπάρχουν και νόμοι

  10. Για να βοηθήσουμε τα ζώα υπό εξάφαναση πρέπει οι άνθρωποι να μην πετάνε σκουπίδια στη θάλασσα και στην ξηρά. Επίσης πρέπει να δημιουργηθούν περιβαλλοντικά και θαλάσσια πάρκα, όπου τα ζώα θα ζουν ανενόχλητα. Πρέπει να προστατεύουμε τα απειλούμενα ζώα και τη φύση όπου ζουν, γιατί είναι ένα κομμάτι και της δικής μας ζωής.

  11. Προτεινω οι ανθρωποι να μην πετανε σκουπιδια στη θαλασσα .Επισης τα πλοια να μην αφηνουν αποβλητα στις θαλασσες. Οι ψαραδες να προσεχουν με τα διχτυα τους. Στη στερια οι ανθρωποι να μην κυνηγανε τα ζωα.Ακομα οι ανθρωποι να μην καινε τα δαση και να μην κοβουν τα δεντρα ,γιατι εξαφανιζονται ετσι τα ζωα.

  12. Για να βοηθήσουμε τα ζώα που είναι υπο εξαφάνιση θα πρέπει να ρίχνουμε τα σκουπίδια στους κάδους απορριμμάτων, ώστε να μην καταλήγουν στη θάλασσα. Επίσης θα πρέπει να μη χρησιμοποιούμε πλαστικό. Ακόμα οι περιοχές που ζουν αυτα τα ζώα θα πρέπει να είναι φυλασσόμενες και να μην επιτρέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα. Επιπλέον θα πρέπει να δημιουργηθούν μέρη που να τα φιλοξενούν και να τα περιθάλπουν.

  13. Για να προστατεύσουμε τα ζώα που είναι υπό εξαφάνιση θα πρέπει όλοι μας να κρατάμε τις θάλασσες και τα δάση καθαρά.
    Να σταματήσουμε να πετάμε πλαστικά μέσα στις θάλασσες γιατί τα τρώνε τα ψάρια και πεθαίνουν. Οι ψαράδες να ψαρεύουν μόνο όταν και όπου επιτρέπεται και τα καράβια να μην πετάνε τα απόβλητα τους. Να καθαρίζουμε τα δάση από σκουπίδια και ξερά χόρτα για να μην πιάνει εύκολα φωτιά, οι ξυλοκόποι να μην κόβουν τα δέντρα που δεν επιτρέπεται και οι κυνηγοί να μην σκοτώνουν τα ζώα.
    Θα πρέπει ΟΛΟΙ μας να γίνουμε πιο προσεκτικοί με το περιβάλλον γιατί ζούμε και εμείς μέσα σ’ αυτό.

  14. Προτάσεις Ζωής:
    1) Να μην μολύνουμε το περιβάλλον.
    2) Να μπουν αυστηρά μέτρα στους λαθροκυνηγούς.
    3) Να φτιαχτούν προστατευτικά πάρκα για τη φιλοξενία τους.
    4) Να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης της αναπαραγωγής τους.

  15. Προτάσεις Αγαθοκλή:
    Μπορούμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια από τις θάλασσες, από τα βουνά και από τα δάση. Θα πρέπει να απαγορευτεί το κυνήγι άγριων ζώων και ο δυναμίτης στο ψάρεμα.

  16. 1) Να μην πετάμε σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές και σε όλη τη γη.
    2) Να μην χρησιμοποιούμε πλαστικά πουθενά, εκτός αν τα πετάμε σε ειδικούς χώρους για τα πλαστικά, για να γίνεται ανακύκλωση.

  17. Προτάσεις Κωνσταντίνου Κωλέττη:
    Για να προστατεύσουμε τα ζώα πρέπει να μην πετάμε σκουπίδια στις θάλασσες, στα ποτάμια, στα βουνά και στα δάση. Δεν πρέπει να κόβουμε δέντρα, να καίμε τα δάση και να καταστρέφουμε το σπίτι τους.

  18. Για να σώσουμε τα ζώα υπό εξαφάνιση μπορούμε να φτιάξουμε περιφραγμένες περιοχές όπου θα ζουν αυτά τα ζώα. Θα μπορούσαμε επίσης να φτιάξουμε ειδικες ομάδες που θα προστατεύουν αυτές τις περιοχές και τα ζώα. Επιπλέον θα φτιάχναμε νέους νόμους ώστε να μην τα σκοτώνουν ή να τα παγιδεύουν, να μην πετάνε σκουπίδια και να μην καινε τα δάση. Τέλος θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ειδικές ομάδες ανθρώπων με νέα ειδική τεχνολογία, που θα σκανάρει τις περιοχές που ζούν αυτά τα ζώα και θα ρουφάνε ή θα εξολοθρεύουν ότι επικίνδυνο υπάρχει!!!

Leave a Reply