Στις 10 το πρωί σήμερα, Τρίτη (16/06), αναμένεται να οδηγηθεί και πάλι ενώπιον του ανακριτή η 35χρονη γυναίκα, η οποία κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα.
Η φερόμενη ως δράστιδα θα κληθεί να απαντήσει στον ανακριτή αν αποδέχεται τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία που σχημάτισαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.
Η 35χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απείθεια, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να κριθεί προσωρινά κρατούμενη σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, καθώς προβλέπεται για το συγκεκριμένο αδίκημα.
“Φύλλο και φτερό” το κινητό της
Στα χέρια του δικαστικού λειτουργού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ήδη βρίσκονται τα αποτελέσματα από τις παρακολουθήσεις του τηλεφώνου της για την εβδομάδα πριν από την σύλληψή της, οπότε και τοποθετήθηκε ψηλά στη λίστα των υπόπτων, χωρίς όμως σημαντικά ευρήματα.
Η συσκευή του κινητού της 35χρονης, όπως και ο ηλεκτρονικός της υπολογιστής, βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Σε αυτά θέλουν οι αρχές να δουν αν υπάρχουν αποθηκευμένα δεδομένα, που να σχετίζονται με την υπόθεση.

“Αρνείται την πραγματικότητα”
Από την ημέρα της σύλληψής της, η 35χρονη έχει απανωτές συναντήσεις στα κρατητήρια με τον συνήγορό της, Σάκη Κεχαγιόγλου. Ο ίδιος υποστηρίζει πως η ίδια, όχι μόνο αρνείται την εμπλοκή της στην υπόθεση, αλλά αρνείται και να τον βοηθήσει να χαράξουν την γραμμή που θα ακολουθηθεί στην απολογία της.
“Η δικογραφία έχει μία πραγματικότητα. Αυτήν την πραγματικότητα εγώ την γνωρίζω. Και έχω εξηγήσει και στην ίδια ποια είναι η πραγματικότητα του φακέλου της δικογραφίας. Από τη στιγμή που αντιμετωπίζω μία άρνηση, συνολική, όχι άρνηση απλώς ενοχής ή αθωότητος, δηλαδή αν είναι αθώα ή ένοχη, αλλά άρνηση αντιμετωπίσεως της ίδιας της πραγματικότητας και της δικογραφίας, τότε ο ρόλος μου ο υπερασπιστικός είναι ιδιαίτερα δύσκολος”, ανέφερε ο συνήγορός της.
Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι από την μέρα της σύλληψής της, η 35χρονη δεν έχει κοιμηθεί και δεν σιτίζεται σωστά, ενώ όσοι την συνάντησαν την χαρακτηρίζουν αποστασιοποιημένη και απαθή.
Οι χειρόγραφες σημειώσεις 35χρονης
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, χειρόγραφες σημειώσεις της 35χρονης βρέθηκαν στο σπίτι της μετά τις έρευνες, ενώ φαίνεται να είχε και άλλες γυναίκες στο στόχαστρο.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις χειρόγραφες σημειώσεις σε μικρά τετράδια, όπου η 35χρονη φαίνεται να έγραφε τις σκέψεις της. Παρατηρώντας τις σημειώσεις της, οι αστυνομικοί παρατήρησαν πως αναφέρεται και σε γυναίκες που δεν έχουν τα χαρακτηριστικά της 34χρονης Ιωάννας, ωστόσο, η επίφαση είναι και πάλι η αντιζηλεία.

Δεύτερος στόχος;

Επιπλέον, το βράδυ της Δευτέρας, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έφερε στη δημοσιότητα το περιεχόμενο ενός ιδιόχειρου σημειώματος της φερόμενης ως δράστιδος της επίθεσης, στο οποίο αποκαλύπτεται ότι εκτός από την Ιωάννα, η 35χρονη κατηγορούμενη ίσως είχε εμμονή και μια μελαχρινή γυναίκα με την οποία εργαζόταν στην ίδια εταιρεία, σύμφωνα με όσα σημειώνει σε ιδιόχειρο σημείωμά της, με ημερομηνία 1 Μαρτίου 2019.
Το σημείωμα το οποίο βρήκε η αστυνομία στο διαμέρισμά της περιλαμβάνεται στη δικογραφία.
«Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη, μια ξανθιά φίλη μου. Θα μάθω ότι θα χωρίσει. Πρέπει να προσέξω και μια μελαχρινή από τη δουλειά μου» αναφέρεται στο κείμενο. Η 35χρονη κατηγορούμενη γράφει, επίσης μεταξύ άλλων, στο σημείωμά της:«Θα με απασχολήσουν τα συναισθηματικά μου, λίγο τα επαγγελματικά μου και κάποια ερωτήματα για τον … (αναφέρει το όνομα του 40χρονου φίλου της). Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη και μια ξανθιά φίλη μου». Σε άλλο σημείο του σημειώματος, με την ίδια ημερομηνία,γράφει η 35χρονη:«Είμαι αστράκι και εγωίστρια ή θα αγχωθώ για το μέλλον. Με έχει αγχώσει μια γυναίκα υποσυνείδητα. Βρισκόμαστε και απομακρυνόμαστε».
Στη συνέχεια, με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου 2019, η φερόμενη ως δράστιδα σημειώνει: «Εγώ σκέφτομαι τι σκέφτεται και κάνει την τρίχα… τριχιά Θα μάθω, ότι υπάρχει άλλη για αυτόν ή θα μάθω για κάτι ευχάριστο; Θα τσακωθώ με ανοιχτόχρωμη. Κάποια γυναίκα από το παρελθόν θα του ζητήσει…».

Τέλος, η 35χρονη, στο ίδιο σημείωμα, αναρωτιέται εάν ταιριάζει ωροσκοπικά με τον 40χρονο φίλο της.
Σημειώνεται, ότι η κατηγορούμενη, που δεν έχει ομολογήσει έως τώρα, πρόκειται να οδηγηθεί το πρωί της Τρίτης ενώπιον του ανακριτή.

Leave a Reply