Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά

Αγαπημένα μου παιδιά,

οι γιορτές έφτασαν και όλοι/ες θέλετε να ξεκουραστείτε.

Παρακάτω σας προτείνω κάποιες, ενδιαφέρουσες προτάσεις ψυχαγωγίας γι' αυτές τις ημέρες, τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε παρέα με τ' αγαπημένα σας πρόσωπα. 

 

 

Α. Ταινίες

1. «Ένα δέντρο μια φορά», Ευγένιος Τριβιζάς

Ταινία: https://www.youtube.com/watch?v=Voz9S4xb0xM

Κείμενο: http://photodentro.edu.gr/aggregator/lo/photodentro-lor-8521-9842

2. «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι», Ευγένιος Τριβιζάς

Ταινία: https://www.youtube.com/watch?v=wnqH47WAEpU

Β. Διαδραστικό βίντεο

 Ο ηθοποιός Αλέξης Κότσυφας σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα «ο Μικρός Βορράς», ετοίμασε ένα διαδραστικό βίντεο για τις μέρες των Χριστουγέννων, βασισμένο στους θρύλους και στα παραμύθια για τις σκανταλιές των καλικαντζάρων. Το βίντεο μπορείτε να το βρείτε στο παρακάτω link:

https://www.youtube.com/watch?v=B221jef68vQ&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3-dZhBFg0ViDaQMLih79vQLAeh5o4EQDwoBgv8b1fTPZ52xaOJTLzlG_0

Γ. Περιηγηθείτε στον χάρτη και ακούστε παραδοσιακά κάλαντα από κάθε γωνιά της χώρας μας, που συγκέντρωσαν μαθητές από τη Λάρισα με τη βοήθεια της Πληροφορικού τους.

Δ. Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά  (Αναμετάδοση από την τηλεόραση και το διαδίκτυο)

1. Η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Τσαρλς Ντίκενς με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Το ΔΘΠ μας δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών μέσα από το αριστούργημα του Τσαρλς Ντίκενς, «Χριστουγεννιάτικη ιστορία», με ήρωα τον πασίγνωστο τσιγκούνη Σκρουτζ. Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ ζωντανεύει μουσικά την πλοκή, ερμηνεύοντας γνωστές και αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία», την οποία αφηγείται ο Δημήτρης Πιατάς, θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1 από την Κεντρική Σκηνή Δημήτρης Ροντήρης του ΔΘΠ, στις 26/12 στις 12 το μεσημέρι.

2. Το Animasyros έρχεται στο ΔΘΠ φέρνοντας μαζί του βραβευμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους από όλον τον κόσμο. Το θαύμα των Χριστουγέννων, η αξία της αλληλεγγύης, ο σεβασμός στο περιβάλλον, ο πλούτος της διαφορετικότητας, η αγάπη για τη θάλασσα και άλλες ιστορίες animation, σε δύο διαφορετικά προγράμματα προβολών (διάρκειας 90 λεπτών) για τα παιδιά και όλη την οικογένεια (26 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου στις 12.00).

Η ιστοσελίδα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (www.dithepi.gr), είναι ο τόπος φιλοξενίας και προβολής των εκδηλώσεων. Μετά την πρώτη τους προβολή οι εκδηλώσεις θα παραμείνουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, δίνοντας την ευκαιρία για επαναληπτικές θεάσεις.

Εύχομαι σε όλους και όλες σας Καλές γιορτές!

Leave a Reply