12η αποστολή μέχρι 14.05.2020

ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ- ΠΑΡΑΜΥΘΙ

γ12.1 Διαβάζω εδώ τις λέξεις και έπειτα τις βάζω στη σωστή σειρά για να φτιάξω προτάσεις, πατώ το "Finish" για να ελέγξω.

γ12.2 Αφού συμπληρώσω και διορθώσω την προηγούμενη δραστηριότητα, αντιγράφω με τα καλύτερά μου γράμματα τις προτάσεις στο τετράδιό μου (αντιγραφής). Με τα γνωστά ημερομηνία και  ονοματεπώνυμο στη σωστή τους θέση.

γ12.3 Η κυρία Κλοκλό είναι μια γάτα με πολλές ανησυχίες και πολλά ελαττώματα! Είναι επιπόλαια και ανυπόμονη. Θέλει να ξεχωρίζει και ν’ ακολουθεί την τελευταία λέξη της μόδας, ψωνίζει διαρκώς,  ξεχνώντας μόνιμα τα απαραίτητα. Κοκορεύεται στις φίλες της αλλά τελικά βγαίνει πάντα χαμένη… Στο τέλος όμως όλοι την λυπούνται, την συγχωρούν και να την αγαπούν.

Κάθομαι κάπου αναπαυτικά και απολαμβάνω προσεκτικά εδώ το παραμύθι με τίτλο «Η κυρία Κλοκλό», της «Ζωρζ Σαρή».

γ12.4 Σε ένα χαρτί Α4 γράφω τον τίτλο και την συγγραφέα του παραμυθιού . Στο ίδιο χαρτί και σε όλη την έκταση της σελίδας ζωγραφίζω την αγαπημένη μου σκηνή απ΄ το παραμύθι όπως την φαντάζομαι. Εκτός από τη φαντασία μου βάζω και τα χρώματά μου. Στο κάτω μέρος γράφω το όνομά μου και τον τίτλο του παραμυθιού. Βγάζω φωτογραφία και το στέλνω.

γ12.5 Διαβάζω το κείμενο, αφού κάνω πολλές πρόβες πριν την τελική ηχογράφηση. Ξεκινώ πατώντας εδώ.

Θα περιμένω τις σκέψεις σου. Τι σου άρεσε; Τι σε δυσκόλεψε;

 

ΠΡΑΞΕΙΣ

μ12.1   Λέω μια φορά απ' έξω τα διπλά αθροίσματα. Μετά θυμάμαι ότι η πρόσθεση και η αφαίρεση είναι πράξεις αντίστροφες. Δηλαδή το 3+4=7 γίνεται 7-3=4. Πατώ εδώ  και εξασκούμαι.

μ12.2 Παίζω εδώ με ένα καράβι από βότσαλα.

μ12.3  Κάνω εδώ τις πράξεις πρόσθεσης μέχρι να τα βρω όλα σωστά και να κάνω το καλύτερο σκορ.

μ12.4 Συνεχίζω εδώ με προσθέσεις και αφαιρέσεις.

μ12.5 Μετράω απ' έξω μεγαλόφωνα ανά 1 από το 71-100 κανονικά και αντίστροφα από το 100-70 ανά 1. Γράφω στο τετράδιο των μαθηματικών  2 φορές την κανονική μέτρηση από το 71 εως το 100.

Καλή διασκέδαση!

Leave a Reply