Οι ταμπέλες του Γ2 2021-22

Η Χλόη και το λουλούδι

Όνομα Ζώο Πόλη Επάγγελμα Πράγμα Φυτό
Χλόη χελώνα Χαλκίδα χρυσοχόος χρυσός χλόη

Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε ένα μικρό κοριτσάκι. Το όνομα της είναι Χλόη. Της άρεσε  να  μένει στην Χαλκίδα. Εκεί που έμενε υπήρχαν πολλές χελώνες  και υπάρχει το επάγγελμα χρυσοχόος μια εκεί υπάρχει χρυσός. Εκεί όμως στο   γήπεδο  υπήρχε και ένα  λουλούδι που το λένε χλόη... ίδιο όνομα με το κοριτσάκι. Και από τότε το κοριτσάκι, η Χλόη και  το λουλούδι χλόη γίναμε φίλοι....  και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα.

Στάθης

Τα μυρμήγκια

Όνομα Ζώο Πόλη Επάγγελμα Πράγμα Φυτό
Μαρίος μυρμήγκι Μυκήνες

                                                                                                                                           

μηχανικός μασκα μαργαριτα

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα αγόρι που το έλεγαν  Μάριο και ήταν       μηχανικός. Ζούσε στις Μυκήνες. Του  αρέσουν  πολύ οι μαργαρίτες. Ζούσε πολύ ευτυχισμένος. Μια μέρα ήρθαν πολλά  μυρμήγκια στο σπίτι του. Τότε πήρε το σπρέι τη μάσκα και τα σκότωσε.

Σταυρούλα - Νεκτάριος Β.

Ο Χρήστος και ο χρυσός

Μια φορά κι έναν καιρό ένα παιδάκι που το έλεγαν Χρήστο. Έπαιζε με τη Χρύσα στο πάρκο. Εκεί είδαν μια χελώνα, μια χήνα και ένα χελιδόνι.

Όμως η μαμά και ο μπαμπάς τους πήγαν ένα ταξίδι και τους άφησαν στη γιαγιά και στον παππού τους. Που έμενε στη Χαλκίδα και η δουλειά του  παππού δεν ήταν χαραμοφάης.

Επειδή ο παππούς δούλευε πολύ, το αφεντικό του τον λυπήθηκε και του έδωσε ένα κομμάτι χρυσό. Εκείνος ευχαρίστησε το  αφεντικό του και γύρισε ευτυχισμένος στο σπίτι. Όταν είδαν τον χρυσό έμειναν με ανοιχτό  το  στόμα. Έπειτα τον βάλανε στο τραπέζι και τον κοίταζαν με περιέργεια.

τελοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοος

Δήμητρα ... που συζήτησε τις ιδέες τις με την ξαδέρφη της την Ευαγγελία

η όμορφη ζούγγλα

 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια παρεούλα που ζούσαν στη Χίο και  που αποτελούνταν από κορίτσια μόνο την Χρύσα , την Χρυσηίδα και την Χλόη. Όμως τα αγόρια δεν έπαιζαν με το Χρήστο. Πέρασαν τα χρόνια και αποφάσισαν να ζήσουν μόνοι στη ζούγκλα.  Μια μέρα είπε ο Χρήστος: “όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω χτίστης”.  Μα κανείς δεν τον άκουσε, γιατί  είχαν πάει όλες στην λιμνούλα.Και παρατηρούσαν μια χελώνα,που .έτρωγε μια Χλόη. Όταν έφευγαν ,γιατί είχαν τελείωσαν οι διακοπές έφαγαν χυλό και για επιδόρπιο χαλβά.

Τέλος!!!!!

Κωνσταντίνα Τσάκα.

http://iwishyouto.com/view/a83d2473497f2150

 http://iwishyouto.com/view/764d8928c90e6e8b

ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ!!!

Μια φορά  κι  έναν  καιρό  η  Χριστίνα  μαζί με την Χρύσα που ήταν κολλητές φίλες  και ζούσαν και οι δύο στα Χανιά. Η Χριστίνα  είναι  24 χρονών και ήταν χορεύτρια. Η Χρύσα ήταν 26 χρονών και ήταν χημικός.

Η Χριστίνα είχε έναν σκύλο που την έλεγαν Λίνα  και μια μικρή  χελώνα γλυκού νερού που τον έλεγαν Χάρη. Η Χρύσα  είχε ένα  γατάκι που το έλεγαν Χαρά και ένα hamster που το έλεγαν  Ελεονώρα.

Μια μέρα  η Χριστίνα πήρε τηλέφωνο την Χρύσα και τις είπε ότι θα πάρει λίγα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο του μπαμπά της για να πάρουν μια χαρουπιά και ένα χαμομήλι. Η Χρύσα της είπε να συναντηθούν στη λίμνη με τις χήνες και να πάνε σ’ ένα  μαγαζί που το λένε Χλόη και πουλάει φυτά. Η Χριστίνα  της είπε επίσης να πάρουν μαζί και τα ζωάκια τους. Η Χρύσα της είπε να πάρουν και μπισκοτάκια για τις  χήνες.

Εκεί που περπατούσαν ξαφνικά ο σκύλος της Χριστίνας και η γάτα της Χρύσας έσκισαν το λουρί και έφυγαν μακριά. Η Χριστίνα και η Χρύσα ζήτησαν από τους γονείς τους να εκτυπώσουν φυλλάδια και να τα μοιράσουν σε όλο τον κόσμο μήπως ξέρει κανείς που είναι τα ζωάκια τους. Μετά από πολύ καιρό εκεί που περπατούσαν μπροστά τους είδαν δύο οικογένειες. Η μία οικογένεια  έχει 2 ενήλικα σκυλιά και 4 μικρά κουταβάκια. Η δεύτερη οικογένεια έχει  2 ενήλικες γάτες και 4 μικρά γατάκια.

Η Χριστίνα και η Χρύσα κατάλαβαν αμέσως τι είχε γίνει. Πήραν τα γατάκια και τα σκυλάκια σπίτι τους . Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα… 

ΤΕΛΟΣ !!!

ΛΙΝΑ ΚΑΙ ΕΛΕΟΝΩΡΑ!!!

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ  ΠΟΛΕΜΟΣ!!!

Όνομα Ζώο Πόλη Επάγγελμα Πράγμα Φυτό
Χάρης χαμαιλέοντας Χαλκιδική χειρουργού χοραφι χαμομήλι
Χλόη χόλωνα χάνια χτιστής χιόνι χαρούπι
Άχαρα χήνα Χαλκιάδη χορευτής χιονόνερο χαρούπια

Σε ένα χωριό στη Χαλκιδική που ζούσαν χαμαιλέοντες, κήρυξαν πόλεμο με χήνες που ζούσαν στη Χαλκίδα. Ένας στρατός με χαμαιλέοντες…πέρασε από χιόνια, χωράφια αλλά δεν σταμάτησε. Ο σταράτος πέρασε κοντά από ένα χωριό που ζούσαν χελώνες. Οι χελώνες τους είπαν ότι οι χήνες στη Χαλκίδα ήταν πάνω από 1276!!!... Όταν ο στρατός ήταν έξω από τα τοίχοι της Χαλκίδας,  οι χήνες πέταξαν τα πούπουλά τους με μέταλλο. Οι η 889 χαμαιλέοντες έχασαν 40 στη μάχη! Οι χαμαιλέοντες πετούσαν τα σπαθιά τους και σκότωσαν 75 χήνες. Οι χαμαιλέοντες έφυγαν και έφτιαξαν σκάλες. Ζήτησαν 900000$ για να φύγουν αλλά δεν δέχτηκαν! Ο στρατούς με τους 849 χαμαιλέοντες με τη βοήθεια 674 χελωνών νίκησαν τον πόλεμο.

ΤΈΛΟΣ!!!

Αλέξανδρος Καμπέρι Γ2

http://iwishyouto.com/view/2f28148aa317dc00

φίλες για ΠΑΝΤΑ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Χλόη και η Χρυσάνθη και ζούσαν στο Χόλιγουντ. Ήταν κολλητές φίλες. Μια μέρα η Χλόη μετακόμισε στα Χανιά. Η μεγάλη αδελφή της Χλόης η Χρυσή είναι χορεύτρια και την προσκάλεσαν να χορέψει  σε ένα θέατρο κι ο μπαμπάς της  Χλόης ήταν χτίστης και έπρεπε να χτίσει ένα σπίτι. Για αυτό μετακόμισε. Μετά από λίγα χρόινα που τα δύο κορίτσια είχαν γίνει 22 χρονών κι είχαν ξεχάσει η μία την άλλη η Χλόη σκέφτηκε να πάει διακοπές στο Χόλιγουντ με την φίλη της την Χριστίνα για το 2022. Τώρα ήταν 17 Ιουλίου και η Χλόη  είχε γενέθλια. Το απόγευμα ενώ η Χλόη διάβαζε το αγαπημένο της βιβλίο, μπήκαν στο δωμάτιό της οι γονείς της με μία μεγάλη τούρτα που έγραφε “χρόνια πολλά Χλόη”. “Κάνε μία ευχή”είπε η μαμά της ΧλόηςΧλόη ευχήθηκε να πάει διακοπές στο Χόλιγουντ με την φίλη της την Χριστίνα .Την επόμενη μέρα η Χλόη ρώτησε την μαμά της αν μπορεί να πάει διακοπές στο  Χόλιγουντ . “ Ναι” απάντησε η μαμά της. Η Χλόη έτρεξε στο δωμάτιό της για να φτιάξει την βαλίτσα της.Το Σάββατο ήταν η μέρα του ταξιδιού. Η Χλόη ήταν ενθουσιασμένη για το ταξίδι. Όταν έφτασαν πήγαν στο ξενοδοχείο και τους έδωσαν το κλειδί για το δωμάτιο 415.Το ξενοδοχείο είχε 520 δωμάτια. Την Δευτέρα η  Χλόη πήγε μία βόλτα και όπως γυρνούσε είδε ένα γνωστό σπίτι και χτύπησε την πόρτα.Όταν η πόρτα άνοιξε η Χλόη είδε την Χρυσάνθη. Η Χλόη  μετακόμισε στο Χόλιγουντ. Οι δύο φίλες ήταν και πάλι μαζί.               

http://iwishyouto.com/view/3adefe1aeb4746cf

Δήμητρα Εριέττα$$$

Ο Μάριος με τη μοτοσικλέτα

Όνομα Ζώο Πόλη Επάγγελμα Πράγμα Φυτό
Μάριος μαϊμού ΜΥΚΗΝΕΣ μελισσοκόμος   μοτοσικλέτα μαργαρίτα

 Μια  φορά  ήταν  ο  Μάριος  που  ήταν   ένα  πολύ πολύ   ευγενικό  παιδί. Ήθελε να γίνει μελισσοκόμος.

Ζούσε στις Μυκήνες που  εκεί  υπάρχουν πολλές μαργαρίτες, που  οι  μαργαρίτες   ήταν το   αγαπημένο  του   λουλούδι.

Με τη μοτοσυκλέτα του πήγαινε βόλτες στην πόλη. Είχε και μια μικρούλα μαϊμού που  έκανε  μαγικά  και  αστεία.

συγγραφείς:

Νικόλας Μπουτόπουλος

Ιωάννα Ευαγγελίου

Η Μαριλένα και η μαϊμού

Όνομα Ζώο Πόλη Επάγγελμα Πράγμα Φυτό
Μαριάννα Μαϊμού Μαρούσι Μανάβης Μαξιλάρι Μαργαρίτα

    Μια μέρα η Μαριάννα  βγήκε από το σπίτι της και πήγε στο Μαρούσι για να πάρει λίγα φρούτα από τον μανάβη. Στο δρόμο της είδε μια μικρή και   χαριτωμένη μαϊμού που χοροπηδούσε εδώ και εκεί. Όταν γύρισε στο σπίτι της πήρε ένα μπουκέτο λουλούδια φτιαγμένο από μαργαρίτες, κόκκινες και άσπρες. 

Τότε ξανάρθε η μαϊμού που πριν προλάβει να το αντιληφθεί μπήκε από την πόρτα και άρχισε να διαλύει τα πράγματα τότε ξανασκέφτηκε και κράτησε την μαϊμού  πάντα κοντά της.

Συγκραφεις:

Αφροδίτη Ποτοράκ

Μελίνα αντωνιάδου