Ελληνικά

Τα νοστιμα Μελομακαρονα

Υλικά
240ml ελαιόλαδο
240ml σπορέλαιο
Χυμός από 2 πορτοκάλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
150γρ. Ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα
120ml κονιάκ
1.κ.γ μπέικιν πάουντερ
1/2 μαγειρική σόδα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Υλικά για το σιρόπι
700ml νερό
500γρ. Μέλι
1 φλούδα πορτοκαλιού
Άλλα υλικά
2-3 κ.σ μέλι
250γρ. Ξηροί καρποί (όπως καρύδια, φιστίκια Αιγίνης, μακαντέμα κλπ), κοπανισμένοι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύλο κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού. Βράζουμε για 5-7 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώστε να ενσωματωθεί το αλεύρι. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να ανακατέψουμε τα υλικά με τα χέρια μας, αλλά προσέχουμε να μην παραζυμώσουμε το μείγμα.
Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί με πιρούνι.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700°C, για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να χρυσίσουν.
Όσο είναι ακόμα ζεστά τα περνάμε ανά δόσεις για 2-3 λεπτά από το κρύο σιρόπι ( κι απ' τις 2 μεριές) και τα ακουμπάμε σε πιατέλα
Εάν θέλουμε τα περιχύνουμε με λίγο μέλι και τα πασπαλίζουμε με τους κοπανισμένους ξηρούς καρπούς.

ΤΈΛΟΣ😀

ΝΑ ΈΧΕΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ ΚΙ ΚΑΛΉ ΧΡΟΝΙΆ😁 και ας καλωσορίσουμε το 2021



Ένα σχόλιο για το “Τα νοστιμα Μελομακαρονα

Αφήστε μια απάντηση