Ελληνικά

Κουραμπιέδες

  1. Υλικά
    900γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    500γραμ. βούτυρο
    200γραμ. άχνη ζάχαρη
    1κ.γλ. Βανίλια σε σκόνη
    150-200 γραμ. καβουρντισμένο και χοντροκομένο
    αμύγδαλο (ψήστε στον φούρνο για 5-10 λεπτά στους 200c)
    Για το Πασπάλισμα
    Ροδόνερο

    Άχνη Ζάχαρη
    γραμ.=γραμμάρια
    κ.γλ.=κουταλάκι του γλυκού

    Εκτέλεση
    Βγάλτε το βούτυρο από το ψυγείο 2-3 ώρες πριν το χρησιμοποιήστε,για να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου.Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200c στον αέρα.Σε ένα μίξερ,χτυπήστε το βούτυρο για 5-6 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει.Προσθέστε την ζάχαρη και την βανίλια.Συνεχίστε το χτύπημα για 5-7 λεπτά ακόμα μέχρι να μοιάζει με μαρέγκα.Προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά και συνεχίστε το ανακάτεμα σε μία σπάτουλα.Προσθέστε τα αμύγδαλα.
  2. Το μίγμα πρέπει να είναι μαλακό,αλλά όχι τόσο μαλακό που κολλάει στα χέρια.
  3. Πλάθετε τους κουραμπιέδες στο μέγεθος ενός καρυδιού.Τοποθετήτε τους σε σειρές στο ταψί,πάνω σε λαδόκολλα.
  4. Ψήστε 35-40 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν.
  5. Βγάλτε τους από τον φούρνο.Με προσοχή μετακινήστε τους από την λαδόκολλα για να κρυώσουν.Όσο είναι ζεστοί,είναι μαλακοί και σπάνε εύκολα.
  6. Όταν κρυώσουν,ραντίστε τους με λίγο ανθόνερο.
  7. Βάλτε την άχνη ζάχαρη σε ένα κόσκινο και πασπαλίστε του.

 

Αφήστε μια απάντηση