English

Η Βασιλόπιτα

  1. Υλικά
    500γρ. Φαρίν Απ
    250γρ. Βούτυρο αγελαδινό
    1 κ.γ αλάτι
    500γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
    4 αυγά
    250ml γάλα φρέσκο
    1 Λεμόνι (Ξύσμα)
    2 βανίλιες
    200γρ. Άχνη ζάχαρη για τη διακόσμηση


    Εκτέλεση
    1 Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
    2 Ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά, τη βανίλια ή το ξύσμα και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε άλλο 1 λεπτό.
    3 Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το Φαρίν απ και χτυπάμε στην πιο χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
    4 Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί βουτυρωμένα και πασπαλισμένο με Φαρίν απ.
    5 Τυλίγουμε το φλουρί σε αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στο μείγμα.
    6 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 50 λεπτά περίπου.
    7 Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και την αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Τοποθετούμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με την ΠΕΙΤΕ ΣΤΟ 2020 ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΔΩ ΡΕ ΜΠΡΟ😁😁😁😆😆😆

2 Comments on “Η Βασιλόπιτα

Leave a Reply