Ελληνικά

Χριστουγεννιάτικος κορμός

Υλικά:

4 αυγά

125γρ. ζάχαρη

125γρ. αλεύρι

4κ.σ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου

10γρ. μπέικιν  πάουντερ

1 κάψουλα βανίλια

1πρέζα αλάτι

200γρ.χαλβά

250γρ.σαντιγί+50γρ.κρέμα γάλακτος

10γρ.βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

Για το παντεσπάνι: Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και προσθέτουμε τμηματικά τη μισή ζάχαρη χτυπώντας συνέχεια.

Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη ρίχνουμε 4κ.σ.νερό και χτυπάμε το μείγμα καλά. Προσθέτουμε τη μαρέγκα μες στους κρόκους και ανακατεύουμε ελαφρά. Στο τέλος ενσωματώνουμε τμηματικά το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά.

Στρώνουμε  χαρτί ψησίματος σε ρηχό ταψί 25 x 38 εκ. και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 5-10 λεπτά.

Πασπαλίζουμε πάνω σε μία πετσέτα ζάχαρη άχνη και αναποδογυρίζουμε το ταψί με το παντεσπάνι.

Ξεκολλάμε το χαρτί και κόβουμε τις ξερές άκρες. Το τυλίγουμε μαζί με την πετσέτα σε ρολό, το αφήνουμε έτσι για μία ώρα και μετά το ξετυλίγουμε.

Γέμιση: Λιώνουμε σε μπεν μαρι το χαλβά με το βούτυρο και τη κρέμα γάλακτος. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Αναμειγνύουμε τη σαντιγί με το χαλβά.

Απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι 3/4κρέμας και το τυλίγουμε ξανά σε ρολό. Σκεπάζουμε το ρολό με την υπόλοιπη κρέμα και τραβάμε γραμμές με ένα πιρούνι και το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει.

Διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας.

 

Αστεράκια Κανέλας.

Χριστουγεννιάτικα αστεράκια κανέλας | Infokids.gr

Αστεράκια κανέλας

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

200 γρ. φρέσκο μαλακό βούτυρο

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ποτήρι γάλα

250 γρ. ζάχαρη

100 γρ. αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη

½ κουταλάκι της σούπας baking powder

Εκτέλεση:

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, έπειτα προσθέτουμε το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής. Αν η ζύμη είναι σφιχτή, προσθέτουμε λίγο γάλα. Ανοίγουμε την ζύμη και κόβουμε με κουπάτ σε σχήμα αστεριού. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά και στο τέλος βάζουμε από πάνω γλάσο ή άχνη ζάχαρη!

 

Κουλουράκια – χεράκια Θράκης

Παραδοσιακά κουλούρια που χαρίζονται για γούρι.

Συχνά αναγράφουν το όνομα του παραλήπτη.

Υλικά [για περίπου 20 κομμάτια]:

320 ml φρέσκο γάλα

250 γρ. βούτυρο

4 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

500 γρ. ζάχαρη

1 βανιλίνη

Χυμός από ½ λεμόνι

1.300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, φέρνουμε το γάλα σε βρασμό, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια σε μαρέγκα και σε ένα άλλο πολύ καλά τους κρόκους.
  2. Ρίχνουμε το γάλα με το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους και τη βανιλίνη. Ανακατεύουμε, προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού.
  3. Σε μια μπασίνα αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και σιγά σιγά το ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά , ανακατεύοντας καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC.
  4. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και σχηματίζουμε μικρές παλάμες. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, αραδιάζουμε τα κουλουράκια και τα ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

250γρ.μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (394γρμ)

3πακέτα μπισκότα πτι μπερ τριμμένα σε σκόνη (675 γραμ.)

300γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα καβουρντισμένα

30ml κονιάκ

600 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί για επικάλυψη

τρούφα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε για λίγο το βούτυρο με το μίξερ στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να δούμε μια ωραία κρέμα κατόπιν προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά , ζυμώνουμε λίγο μέχρι να δούμε μια σφιχτή ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο την ζύμη να παγώσει ώστε να μπορέσουμε να πλάσουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού. Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά μια κατσαρόλα με ελάχιστο νεράκι, ακουμπάμε από πάνω ένα μεταλλικό μπολ (χωρίς αυτό να ακουμπάει στο νερό) να εφάπτει καλά στο χείλος της κατσαρόλας, κομματιάζουμε μέσα στο μπολ τις κουβερτούρες ανακατεύουμε πολύ καλά με πλαστική σπάτουλα να λιώσουν ώστε  να έχουμε μια λεία σοκολάτα. Μετά βουτάμε ένα ένα τρουφάκι να καλυφθεί με σοκολάτα παντού. Με την   βοήθεια ενός πιρουνιού αφαιρούμε από την σοκολάτα το κάθε τρουφάκι και  το ακουμπάμε σε λαδόκολλα όπου έχουμε στρώσει στον πάγκο μας μέχρι να στεγνώσουν.

Τέλος όσο είναι ζεστή η σοκολάτα ρίχνουμε την τρούφα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο σε ένα κουτί.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ  

Τρουφάκια με καρύδια και σοκολάτα κουβερτούρα εύκολα

 

 

Ο γρίφος

Είσαστε σε μια φυλακή και για να αποδράσετε πρέπει να διαλέξετε μια από τις τρεις πόρτες.

Η πρώτη πόρτα έχει μέσα 10 λιοντάρια που πεινάνε πάντα και δεν κοιμούνται ποτέ και δεν πεθαίνουν ποτέ.

Η δεύτερη πόρτα έχει μέσα 6 δράκους που πεινάνε πάντα δεν κοιμούνται ποτέ και δεν πεθαίνουν ποτέ.

Η τρίτη πόρτα έχει έναν δολοφόνο που δεν λυπάται κανέναν και το 1940 είχε σκοτώσει 80 ανθρώπους.

Σε ποια απ' όλες θα μπεις;

ΓΡΑΨΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ.

See the source image

Εγώ και η Αμυγδαλιά

-Γειά σας κυρία Αυγδαλιά,θα ήθελα να πάρω μια συνέντευξη από εσάς αν δεν σας πειράζει.

-Τι λέτε μου αρέσει να μου πέρνουν συνεντεύξεις ξεκινήστε.

-Πού μεγαλώσατε;

-Στην Αθήνα

-Πώς είναι ο κορμός σας και πώς ο καρπός σας;

-Ο κορμός μου είναι λεπτός και ο καρπός μου είναι ένα μικρό λουλουδάκι.

-Τι χρώμα έχουν τα φύλλα σας;

-Άλοτε ροζ και άλοτε άσπρα.

-Σας ευχαριστώ ευχαριστώ κυρία Αμυγδαλιά.

-Σας παρακαλώ στον ενικό.

-Εντάξει, θα τα ξαναπούμε

 

ΓΕΙΑ!!!!

Ανθισμένη Αμυγδαλιά — Φωτογραφία Αρχείου

Χριστουγεννιάτικο κρυπτόλεξο!

Βρες τα ίδια!

Πρόσθεση!!

Η συνέντευξη της κυρία Ελιάς!!!!!!

-Γεια σας κυρία Ελιά, με λένε Ζωή και είμαι δημοσιογράφος. Θα μπορούσα να σας πάρω μια συνέντευξη;

-Γεια σου Ζωή, βεβαίως και μπορείς να μου πάρεις συνέντευξη!

-Τέλεια! Πού μεγάλωσες;

-Μεγάλωσα στη Καλλονή σε ένα κτήμα. Εκεί έχει κι άλλα δέντρα!

-Wow! Πώς είναι ο κορμός και πώς ο καρπός σου;

-Ο κορμός μου είναι ψηλός και ο καρπός μου είναι οι φίλες μου οι μικρές ελιές και γι' αυτό μέχρι και σήμερα με λένε Ελιά. 

-Μμ ενδιαφέρον! Τι χρώμα έχουν τα φύλλα σου;

-Τα φύλλα μου έχουν χρώμα σαν το γρασίδι!

-Τόσο πράσινα! Τι σκέφτεσαι και τι νιώθεις για τους ανθρώπους και για τα άλλα δέντρα;

-Τους ανθρώπους τους αγαπώ και τους δίνω τον καρπό μου και το ελαιόλαδο και τα άλλα δέντρα τα έχω για φίλους/ες μου.

-Ωραία! Έχεις ακούσει κάποια ιστορία από τα πουλιά που κάθονται στα κλαδιά σου;

-Ναι έχω ακούσει! Μια ηλιόλουστη μέρα δύο πουλάκια ήθελαν να βρουν σκιά κι έτσι ήρθαν κι έκατσαν στα κλαδιά μου. Ήταν πολύ ζωηρά και κελαηδούσαν συνέχεια. Τότε τα άκουσα να λένε για την ημέρα που είχαν πάει στη θάλασσα κι έπαιζαν με την άμμο και το νερό. Εκεί στην άμμο βρήκαν ξυλαράκια κι άλλα χρήσιμα πράγματα για να φτιάξουν τη φωλιά τους κι επίσης έκαναν καινούριους φίλους τους γλάρους. Οι γλάροι είναι μεγάλα άσπρα πουλιά που ζούνε κοντά στη θάλασσά και τρώνε ψαράκια. Στην παραλία είχε πολύ κόσμο που ήταν χαρούμενος και όλα τα παιδάκια έπαιζαν με τα κουβαδάκια τους. Πρέπει να είναι φανταστικά στη θάλασσα!

-Ω, μη στεναχωριέστε! Σας ευχαριστώ πάντως για τη συνέντευξη!